torstai 2. helmikuuta 2012

Jämäkoru / Kierrätyskoru / Aarre joka roikkuu kaulassa


Joillekkin se on kasa rihkamaa, minulle se on kasa "aarteita" vuosien takaa. Rakastan kaikkea pientä krääsää ja mitä halvempaa sen parempaa. Varsinkin ulkomailta tulee ostettua muutaman euron koruja useita ja yleisen tuliainen jonka kaverit tuo reissultaan on nimenomaan korut. Tein jälleen mukavan löydön jostain pussukasta (..joita omistan useita, olen varsinainen Kassi-Alma). Minulla on useita rikkoutuneita koruja joista olen sitten kasannut ns. "kierrätyskorun".

Risti jossa on pääkallo on Bulgariasta, pienet sydämmet on Italiasta (eräs käsikoru joka sittemmin meni rikki), luu on koiran kaulapannasta jota emme enää käytä, hakaneula on eräästä minulle tärkeästä neulepaidasta jossa se oli "vahingossa" kiinni erittäin kauan ja lukko & siihen menevä avain on eräästä myymälästä saatu jossa olin aikoinani jakamassa nimikirjoituksia. Muistan oikeasti jokaisen pienimmänkin krääsän alkuperän. Vaikka mulla muuten on varsin hatara muisti, mutta saatan ihan hyvin lähteä kellariin etsimään vaikka pientä nipsulompakkoa jonka tiedän olevan siellä, mutta en ole käyttänyt kymmeneen vuoteen. Omistan paljon kaikkea pientä, joilla ei olisi mitään arvoa teille.. mutta minulle ne on kultaakin tärkeämpiä.

Kehotan aina ihmisiä että mitään ei saa heittää pois, koska myöhemmin voi kaduttaa. Mä jouduin kuitenkin tuossa muutama kuukausi sitten heittämään lähes 11 jätesäkkiä rompetta roskiin.. koska yksinkertaisesti tila loppui kesken. Minulla oli esim. yksi iso pahvilaatikollinen täynnä tavaraa Islannista ja Ruotsista, joissa olin aikoinaan useammankin viikon. Siis ihan paikallisia lehtiä, tyhjiä pulloja, jokainen kassakuitti, lentokoneesta saadut kertakäyttöhaarukat.. siis aivan kaikki! Olen hamsteri.

Tämä kaulakoru näyttää euron ihmeeltä, mutta minulle sen rahallinen arvo on lähes mittaamaton. En mä kuolisi jos tuo koru häviäisi, mutta kyllä mä hetken surisin.. kunnes saisin haalittua kasaan uuden "kierrätyskorun".


Ps. Jos joku innostuu haalimaan kaikkia vanhoja jämiä johonkin kaulaketjuun niin kannattaa varmistaa että ketju kestää sen painon. Nimimerkillä: Yhden "kierrätyskorun" hukannut jonka mukana meni myöskin yksi rippiristeistäni..tästä tapahtumasta on vuosia, mutta jaksaa vieläkin toisinaan sapettaa. Onneksi mulla on hemmetin monta kummia ja rippiristejäkin muistaakseni tuli saatua kolme kappaletta eli vielä niitä jäljellä on. Jotku joskus nauraa, mutta minulla on hataran laskutoimituksen jälkeen muistaakseni 7 kummia. Ja virallisia sellaisia, paitsi yksi.
Pakolliset kuvat maikkarin hissistä ja kotiin taxilla.. onneksi. Ulkona nimittäin sellaiset -22 astetta, mutta toisaltaan mä pyysin pakkasia.. ei auta valittaa. Säätiedotukset lupaa tuonne Tanskaan ainakin hieman lauhempaa säätä viikonlopuksi mikä tietenkin on suotavaa, koska haluan tehdä muutakin kuin istua hotellissa juomassa viinaa.

Yleensä mä juoksen suoraan sänkyyn kun pääsen töistä, mutta kiitos meidän vieraalle Juusolle joka toi sponsoreidensa energiajuomia studioille.. mua ei väsytä sitten yhtään, mutta pakkohan se on koittaa unta. Valkoiset pillerit auttaa (jotka muuten on luontaistuotekaupasta ja oon todennut ne toimivaksi). Adios!

Tänään ilmestyy seiska, mitä veikkaatte? Kuka missi on kuksinut ja ketä jääkiekkoilijaa? Koska eikö se vähän niinku kuulu niiden toimenkuvaan nykyisin? Eli kiskalle vaan ja raamattua hakemaan..eihän se torstai muuten käyntiin lähde. Adios:)MAINOS: Sen raamatun saa tästä suoraan kotiin alennettuun hintaan niin ei tarvi sinne kiskalle kävellä ;) Tilaa Seiska! Nyt 10 numeroa vain 21,95 + mahtava tilaajalahja.

5 kommenttia:

 1. Ihana koru ja aivan mahtava blogi <3 oot tosi hyvä kirjottamaan. Täs ois tällänen kysymys: kuinka monesti sä oot ollu ulkomailla?

  VastaaPoista
 2. No eiköhän se oo niiden toimeenkuvaan kuulunu aina :D Muuten ku oon lukenu sun blogia (paras!) niin meetkö aina taksilla töihin ja töistä kotiin ja maksatko ihan itse vai maksaako maikari? Meinaa siinä menee kyllä iso osa palkasta jo pelkkiin työmatkoihin? Vai johtuuko sun työajoista, siihen aikaan ei vissiin hirveesti julkiset liiku.. :D

  VastaaPoista
 3. Haluaisin sinun mielipiteesi Saana Parviaisesta?! Siinä ois hyvä bloggaus aihe! :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: En tiedä lasketaanko esim. Ruotsi, Tanska, Tallinna, Islanti ulkomaiksi? Tai no miksei laskettaisiin, koska ulkomaitahan ne on :D Mutta varsinaisesti etelässä olen ollut ehkä 10 kertaa ja siihen päälle kaikki nämä muut kaupungit joita luettelin:)

  Anonyymi: Pääsemme kulkemaan töihin aina taxilla ja pois sieltä ja juuri siksi että työaikamme on mitä on:) Eli ei mene omasta pussista, onneksi!

  Anonyymi: En oikeastaan halua tuoda mun blogiini mitään höpö-höpö-julkkiksia tai mielipiteitä heistä. Saanaa en henkilökohtaisesti tunne, mutta eiköhän kaikilla ole hänestä aika negatiivinen kuva ainakin lööppien perusteella. Se sitten mitä hän on livenä niin siitä ei ole mitään käsitystä:)

  <3lla. Niko

  VastaaPoista
 5. oon lukenut nyt aika pitkälle sun blogia ja tän kommentin jälkeen aijon myös jatkaa lukemista! itse myös harratstan tavaroiden keräämistä, vanhoista katkenneista kaulaketjuista aina tekokynsien liimapuikkoihin.. aina sitä tuntee jotenki tarvitsevansa kaikkea vielä, eikö? alkuun en pitänyt sua oikeen minään, mut kun sun blogia ja facebook seinää oon selannu tylsyydessäni, oot kyllä aika positiivinen yllättäjä! ja ihan fiksukin vielä ;) isot pisteet saat persoonallisuudestasi, ja TIETYSTI sun ylisöpöistä hauvoista! kaikkee hyvää sulle :)

  VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com