torstai 24. toukokuuta 2012

Herkkuruoka uunissa..


Pahoitteluni huonosta kuvasta, mutta meitsi elää jälleen puhelimen varassa kun meidän järkkäri on reissussa. Katselin tänään muuten uutta puhelinta & mä meinasin että haluisin kotiuttaa Samsung Noten. Sen jättisuuren näytön vuoksi se varmana olisi kätevä myös bloggaamiseen. Kokemuksia?

Jos mä jotain osaan kokata niin se on makaroonilaatikko. Tällä kertaa heitin mukaan tuoretta chiliä, tomaattia,hieman pekonia ja sipulia. Ehkä maailman yksinkertaisin ruoka, mutta aina yhtä toimiva.

Ruskista jauhelia ja mausta se. Itse maustoin jauhelihamausteella,pippurilla,paprikamausteella ja grillimausteella. Lisäksi heitin pannulle pekonin,sipulin ja tomaatin.

Keitä makarooni (noin. 500grammaa). Heitä mukaan suolaa!

Munamaito valmistuu siten että laitat muutaman desin vettä kiehumaan liedelle. Mukaan heität lihaliemikuution, itse laitan aina kaksi. Kun vesi kiehuu, otat sen liedeltä pois. Sekaan kaksi kananmunaa ja muutama desi maitoa.

Sen jälkeen makaroonit, jauheliha ja munamaito vaan kulhoon, sekoita, uuniin. Noin 200 astetta ja 45 minuuttia. 


Ruuan kruunaa heinzin ketsuppi joka on mun mielestä ehdottomasti paras ja muuta en suostu käyttämään. Poikkeuksena kaikki ravintolat jotka yleensä tarjoavat asiakkailleen jotain kuraa jota nyt toisinaan ei edes tunnista ketsupiksi.

Yksinkertaista, nopeaa, halpaa ja maukasta. Nyt nopeesti hieman ruokaa napaan ja sitten sinne salille:) Sen jälkeen TV ja Euroviisut!


17 kommenttia:

  1. Mikäs on Nikon suosikki euroviisuissa? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se taitaa olla tuo rakas-rikas-ruotsi! :)

      Poista
  2. mun suosikkeja on ruotsi ehdottomasti ja itävalta oli kanssa, joka ei päässsyt sit jatkoon ekasta semistä!:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo oikeen tänä vuonna kerjennyt perehtymään noihin esityksiin, mutta Ruotsin kappaleelta EI ole voinut välttyä ja siksi se onkin noussut mun lemppariksi :) Myös Islannin biisi on jotenkin mielenkiintoinen.

      Poista
  3. onko bannerisi kuvat järvenpäästä, tuusulanrannasta=) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, vaan ne otettiin viime sunnuntaina tulla Seurasaaressa :)

      Poista
  4. Heinzin ketsuppi on kyllä parasta, en ymmärrä kuka voi käyttää Felixiä tai muuta "ketsuppia". Ja namnam tuo ruoka näyttää todella herkulliselta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja juu..tuo ruoka suorastaan suli suuhun :) YAM!

      Poista
  5. sun blogi on mahtava! :-)
    voin vannoa etten lopeta lukemista! kaikkee hyvää sulle ♥

    VastaaPoista
  6. Joo ketsuppi sopii, mutta suosittelen et vaihtaisit sen texas pete kastikkeeseen joka on ruoan kun ruoan kanssa mainiota! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok,hei kiitos vinkistä;) Ehkäpä mä joskus testaan myös tuota.

      Poista
  7. mulla on se note ja se on kyl ihan hyvä. yhdellä kädellä käyttäminen vain on hieman hankalaa. kiitos hyvästä blogista ja kirjotat usein ja se on hyvä. =)

    VastaaPoista
  8. mä oon kyllä oikeen ketsupin suurkuluttaja, tungen sitä jopa kalaan ja kaikkeen muuhun mahdolliseen :D ja suosin ehdottomasti Felixiä! :D
    innolla mäkin kattelen näitä Euroviisuja täällä, liputan Turkin puolesta :)

    VastaaPoista
  9. Heinz-ketsuppi: hieman kalliimpaa, mutta paljon parempaa :) Kiva idis laittaa jauhelihan joukkoon pekonia, tekee varmasti kivan säväyksen. -Mardy

    VastaaPoista
  10. <3 Niko,tuollaisesta munamaidosta en ole ikinä kuullutkaan,vaan munia,mausteita ja maitoa,mutta ruan laittohan on luovaa puuhaa,vai mitä ? :)
    Salmarin ihana makaroonilaatikkoon tulee tietty makaroonia ja jauhelihaa ja mausteita ja voita makarooneihin ja valkosipulia,keitetään sipilikeittopussista keitto,heitetään sekaan ja sekoitetaan ja tietysti mukaan raastettua juustoa ja taas sekoitetaan,sitten uuniin ja syömään,aina yhtä hyvää,ei varmaankaan terveellisemmästä päästä,mutta mehukasta ja herkkua se on aina.

    PÄIVI JA SALMARI :) :)

    VastaaPoista
  11. kannattaa laittaa siihen makaronilaatikon päälle juustoa ennen kun sen paistaa. suosin emmentalia ja jtn kermajuustoa. ketsupin pitää olla meiran kun sen voi jättää huoneenlämpöön

    VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com