keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Uutta kotia katsomassa - just nyt!

Ollaan just asuntoesittelyssä. Ja sellainen asian äärellä että voiko ihminen asua asunnossa jos ei ole parveketta? Itse pidän sitä itsestäänselvyytenä. Valitettavasti näissä vanhoissa taloissa niitä ei ole ja haluaisin ehdottomasti lähemmäs keskustaa. Uusien taloen myyntihinnat on pilvissä, joskin ne on myös näissä vanhoissakin..
Hemmetti. Tavallaan rakastuin juuri ihanaan suojattuun takapihaan, joka on kaikkien taloyhtiössä asuvien käytössä. Nään jo kauhukuvia siitä kuinka menen aamutupakille ja siellä on seurana joku vanha mies joka kertoo armeijasta ja siitä kuinka suomen tulisi liittyä natoon. Lopuksi hän esittää kysymyksen: "Ainiin mutta eks sä oo se homo telkkarista joka yks yö sano maikkarilla että armeija tulisi kieltää laissa?"..
Millaisia kokemuksia teillä on asunnoista joissa ei ole parveketta ja voiko se toimia ihmisellä joka käy tunnin välein tupakalla? Ääk! Auttakaa!
-Niko joka istuu autossa ja bloggaa puhelimella & on aivan sekaisin tämän asian kanssa-


22 kommenttia:

 1. kyllä sä tottusit siihen että ei oo parveketta :DD tai sit et käy röökil ni usei

  VastaaPoista
 2. ite asunkerrostalossa joka on rakennettu joskus 50 luvulla ja tosiaankin ei oo tässäkään parveketta :D miinus on se että ei pysty ottamaan kotona aurinkoo vaan pitää aina lähtee ihmisiä järkyttämään rannoille, tosta tupakkajutusta en osaa sanoo mitään kun en polta mut toi aurinkojuttu on selvä miinus !! :D

  VastaaPoista
 3. Muutettiin tammikuussa asuntoon, joka oli muuten täydellinen mutta siitä puuttui parveke. Talven kylmillä ilmoilla ajateltiin, että mitä tuolla nyt tekis kun nii kylmä muutenki. Niin, ja ajateltii että kyllä me jaksetaan röökillä käydä pihalla. Nyt kun tuli kesä niin, muutto on edessä parvekkeelliseen asuntoon. Ei tätä kestä kukaan, että asut laatikossa ja ulos et pääse ilman, että meet tonne ihmisten sekaan. Mieti haluutko juoda aamukahvin suoraan sängystä tupakan kera, vai ensin pukea päälle ja sitten työmatkalla röökailla kiireessä.

  En siis suosittele.

  Nyt maksetaan 60e/kk enemmän mielellään parvekkeesta.

  VastaaPoista
 4. Älä vaan... Piha näyttää hyvältä mut sä et ehdi persettä painaa penkkiin ku joku mummo hätistää sut ja sun "hulttio-ystävät" muualle riehumaan (= keskustelemaan normaalisti tupakan ajan) tai muuta vastaavaa. Grilliä et saa käyttää koska se on niiden 60v yhtiössä asuneiden rahoilla ostettu jne. Uutta asuntoa kohti vaan, joko rivitalo johon saat oman ihanan pihan taikka toinen kerrostaloasunto jossa parveke. Yksityiset vuokraa edullisesti omakotitalojakin, tosin en tiedä onko näin helsingissä :)

  VastaaPoista
 5. En ole asunut parvekkeettomassa asunnossa, mutta ihan vasta muutettiin ja siinä asuntoja etsiessä tuli vastaan hurjan monta parvekkeetonta kämppää. Mua ainakin ahdisti aivan älyttömästi ajatus siitä, että ainoa tie ulos raikkaasta ilmasta nauttimaan olisi ulko-ovi! Ihan kun jossain pahvilaatikossa asuisi. Onneksi kuitenkin löydettiin tällainen parvekkeellinen asunto, kyllä siitä on valmis maksamaan vaikkei sitä niin kovin paljoa käytäkään :)

  VastaaPoista
 6. Itse muutimme kerrostaloon, jossa ei ole parveketta. Olimme tuolloin lopettaneet tupakoinnin, joten ajattelimme ettei parveketta tarvita. Noh, tupakointi alkoi uudelleen ja ensin käytiin ulkona tupakalla.. Nyt poltamme keittiön ikkunasta ja käymme myös ulkona tupakalla. :P

  VastaaPoista
 7. <3 Niko,kyllä parveke pitää olla,olen aikoinani asunnut talossa,jossa kellään ei ollut parveketta asunnossan,vain puisteluparveke,ja aina kun meni tupakalle,siellä oli liuta muita,ei tullut mieleenkään mennä sinne aamu kahville.
  Ja tietysti sielläkin kerroksessa oli muutama naapuri joka valitti,kuin iltaisin kävi tupakalla ja eihän sinne kukaan edes viennyt mukanaan tuhkakuppia natsoille. Mä vein kurkkupurkin,äkkiä sekin oli jo täynnä :)


  Mieti vielä !!!! T: PÄIVI.S. :)

  VastaaPoista
 8. Mä en vois asuu sellasessa asunnossa missä ei oo parveketta:D
  Ja tosiaan toi pihan grilli on varmasti vakkari asukkaiden käytössä.

  VastaaPoista
 9. Muuta Myllypuroon :-):-)

  VastaaPoista
 10. Itse oon muuttamassa yksiöön jossa ei ole parveketta ja tupakoin myös. Itse pidän parveketta hyvänä pyykinkuivumisen kannalta, kun yksiössä ei muutenkaan oo oikeen tilaa kuivattaa pyykkiä, mutta talvella parveke on taas aikalailla turha, joten tuun varmasti tottumaan siihen, ettei parveketta ole. Eikä sinne ulos nyt niin pitkä matka oo, varsinkin jos talossa on edes hissi :)

  VastaaPoista
 11. en osaa kyllä yhtään kuvitellaa teitä kumpaakaan asumaan asunnossa ilman parveketta! mutta kaikkeen varmasti tottuu :)

  VastaaPoista
 12. ei tuu toimimaan rakas niko,yksinkertasesti EI TOIMI !!!! usko vanhusta joka muuttanu elämässään 27 kertaa,kokemusta on tollasista taloista,kun juoksin työn perässä,oli aivan järkkyä !!!! ja mitä tupakalla ravaamiseen/kahvin nauttimiseen,ei tuu sekään toimiin,jos ei omista ees ranskalaista partsia,kyylät alkaa napiseen ym,ym,y,....lista loputon !!! grilliinkin varmaan joutuu muilta asukeilta kysyyn omat grillaus vuoronsa !!?? ota ensin selvää,ketä kaikkia asukkaita siinä asuu,voit kysyä sitä suoraan vuokraisännältä tai taloyhtiöstä,jos sielä asuu ns:vanhuksia,ei tosiaankaan hyvä juttu !!! jotkut voivat alkaa valitaan jo koirista pihalla,jolleivat muuta keksi !!! katos niillä ei ole omaa elämää !!! lapsiperheet nyt vie menee,kun niitä lahtee väkisinkin melua :D eivät ole niin ahdasmielisiä.MIETI NY VIELÄ !!!!!!!!!!!!! etten joudu sanoon,mitä mä sanoin :D !!

  VastaaPoista
 13. mikset ikkunasta polttelis ? D: joo siitä jää kyllä kauheeton käry kämppää

  VastaaPoista
 14. toi piha näyttää ihanalta! :D mun on vaikee asettuu sun asemaan ku ite en meiän parvekkeella mitään tee, mut uskon et kyllä sä siihen parvekkemuuteen tottuisit :D

  VastaaPoista
 15. Ite muuttamassa kämppään jossa ei ole parveketta enkä pidä sitä kovin isona miinuksena :D nykysessä on parveke eli tiedän millaista se on kun on parveke.

  VastaaPoista
 16. Itse asun vanhan omakotitalon yläkerrassa, eikä tässä ole parveketta. Tupakoivat ystäväni eivät ainakaan ole asiasta valittaneet, päinvastain kehuneet saavansa hyötyliikuntaa aina kun joutuvat kiipeilemään portaita ylös ja alas! :)

  VastaaPoista
 17. Meidän vanhassa kämpässä oli kaks ranskalaista parveketta joilla ei saanu polttaa eli sama asia kun ei olis partsia lainkaan. Voin kertoa, että itellä ainakin kämpillä tupakointi väheni huomattavasti kun alas ei jaksanu jatkuvasti rampata , eli terveyttä edistävää tommonen parvekkeettomuus :) kyl siihen tottuu!

  VastaaPoista
 18. Kyllä se parveke tuo elämään oman lisänsä, poltti tai ei. Vähän niinkuin parisuhteessa, jos jokin asia alussa toisessa vaivaa, niin monesti se on sitten se syy minkätakia erotaankin, näin ainakin mulle on käynyt. Eli jos nyt jo pohdit tota elämää ilman parveketta, niin alkuhuuman jälkeen saattaisi olla kurja tilanne vastassa, kun taas pitäisi muuttaa.

  Ja missäs sä sitten ottaisit jatkossa sun parvekekuvia, mitä tänne meillekin olet postaillut =)?

  VastaaPoista
 19. Hei Niko ! :)

  Itse voisin kuvitella asuvani talossa jossa ei ei ole parveketta :) mutta taas tähän en osaa vastata koska, en ole koskaan asunut kerrostalossa.
  Mutta voin heittää tämmöisen pikkujutun tähän väliin..
  Tällä hetkellä siis asun rivitalossa, MUTTA meillä EI saa tupakoida etu- eikä takapihalla KOSKA naapurit valittavat siitä.. Eli siis asun "ihanan mummokommuunin" ympäröimänä. Huoh.. eli voisinha se toimia ettei ole parveketta, ja muutaman ystäväni luona on parvekkeellakin tupakointi kielletty.. Mutta mene ja tiedä :D

  - tiCru

  VastaaPoista
 20. Joskus on tullut asuttua parvekkeettomassa talossa, mutta silloin ei ollut tupakointikieltoa. Toi tupakointi kielto lisääntyy ja lisääntyy, kohta ei saa polttaa missään.Itsekin vähentänyt tupakointia aika paljon kolmeen savukkeeseen päivässä.

  VastaaPoista
 21. Toi asunto ei ainakaan ulkoa päin katottuna houkuttele asumaan,ja toi parvekkeen puuttuminen on kyl aikas iso miinus.Aina,siis aina täytyy lähtee jonnekki muualle vaikka vaan löhöömään aurinkoon,ja aina kun ei jaksaisi lähtee,tai jos vaan haluis olla ihan vaan omassa rauhassa parvekkeella tai takapihalla...eipä se onnistu ilman :( Ja onhan siitä parvekkeesta muutaki ilo ku vaan se että se on vaan osana asuntoa.Toki jos tuntuu ettei sellasta tarvi...

  VastaaPoista
 22. Terve niko ! oon seurannu jäbää chateis ja muutenki nyt alkanu lukee tätä blogii :) oot iha huipputyyppi ja vaikutat muutenki mahtavalt persoonalt :> hyvin oot oppinu laittaa sen kritiikin toisest korvast sisää ja toisest ulos , propsit siit moni ei kestäis samaa määrää paskaa niskas ku sä ! jatka samaa mallii ja postaile videoit + kirjottele blogii, nimittäi kiinnostuneit on paljo :) esimerkkinä ite 19v lätkää pelaava stadilaine jätkä ja silti kiinnostaa lukee vaikka ei ennakkoo uskoiskaa :) !

  VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com