maanantai 4. helmikuuta 2013

Voiko salaatilla elää?


Ajattelin kokeilla tällä viikolla että voiko Niko Juhani Saarinen oikeasti jättää viikoksi roskaruuan ja syödä terveellisesti? Mä oon yleisesti sitä mieltä että salaattia ei voi syödä ruuaksi ja että siihen vierelle pitää tehdä pastaa, perunoita tai helvetti jotain. No kyllä täällä nyt ainakin tuntuisi masu olevan tämän lautasen jäljiltä täynnä. Jos teillä on jotain hyviä reseptejä jaettavaksi salaatteihin niin nyt ois oiva paikka paukuttaa niitä, koska multa löytyy melkein poikkeuksetta lautaselta kun puhutaan salaatista niin: tomaatti,kurkku,kana,ananas,feta ja ruukkusalaatti & se ehkä alkaa päivänä seitsemän jo hieman tökkimään.

Plus onko jotain salaattikastiketta jota voisi suositella ihmiselle joka ei oikeastaan koskaan syö salaattikastikkeita?

Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille! 

35 kommenttia:

  1. Käy syömässä jossain, missä saa itse koota salaatin (esim 1 päätäyte + 3 lisätäytettä tms), ja ota sieltä vinkkiä! Itellä toimii kotona tehdessä aina esim. raejuusto + tonnari :D tai vuohenjuusto ja aurinkokuivattu tomaatti, mm... ja juuri tuo mainitsemasi yhdistelmä. :D Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei thäänks! mä meinaan syön tonnikalaa, mutta en oikeen koskaan oo sitä osannut yhdistää salaattiin :d emt miksein? haha, ehkäpä sitten tää vois olla huomenna kokeilussa. MÄ näin viime yönä salaatista unta ja meinasin että oisin lähtenyt aamupäivällä keskustaan jonnekkin hyvään salaatti mestaan, mutta sitten se tyssähti koska en yksinkertaisesti tiedä mitään sellaista mestaa :D

      Poista
    2. http://salaattiahelsinki.blogspot.fi/ Tollaseen törmäsin. Vois itekin hyödyntää tota kun pitkästä aikaa olen Helsingissä viikonlopun...! Kaverit on suositellut Leonardoa, joka on vissiin siinä rautatieasemaa vastapäätä. :p

      Poista
  2. Salaatti, paistettu kana, maissia, suolakurkkua, (kurkkua), raejuusto tai feta <3, ja päälle aurinkokuivattuu sipulii! niin bueno! :)

    VastaaPoista
  3. Mä en ainakaan ikinä pystyis syömään viikkoa terveellisesti! Oon kyllä kerran yrittäny, mutta jo parin päivän päästä löysin itseni kuitenkin mäkkärin jonosta :D

    VastaaPoista
  4. kanaa, maissia ja AVOKADOA sekaan ! :)

    VastaaPoista
  5. kylmäsavulohi, avokado, parmesan + perus salaattikamppeet ja caesar-kastike! :)

    VastaaPoista
  6. kanapaloja, salaattia, kuorittua kurkkua,persikan paloja, paprikaa ja mozzarellapalloja toimii itselle ainakin joka kerta.

    VastaaPoista
  7. halloumjuustoa, fetaa, kanaa, avokadoa, ananasta, pähkinöitä, lohta,mozzarella, siemeniä........ mä voisin heittää salattiin varmaa valehtelematta mitä vaan.. :D mulla on outo maku.

    VastaaPoista
  8. texmex salaatti on kyl parasta!

    -salaattia
    -tomaattia
    -kurkkua
    -sipulia
    -jauhelihaa
    -juustoraastetta
    - natsolastuja
    - kermaviili+sellanen valkosipulidippijauhe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tex mex salaatti on ihan paras!! ja sitten ne perus feta ja raejuusto, kanasalaatit ym. kastikkeina suosittelen valkosipulikastiketta tai sinappikastiketta :)

      Poista
  9. Halloumi salaatti on törkeen hyvää!! Halloumjuusto siis paistetaan pannulla ja syödään vaikka ihan perus vihreensalatin kaverina. Hyvä mättösalaatti on taas semmonen mihin tulee salaatti, kurkku, tomaatti, vaikka paprikaa, ehkä oliivejakin ja sit paistettua jauhelihaa ja sen päälle juustoraastetta ja jos haluaa oikein mässäillä, niin päälle vielä tortillalastuja!! = Tex Mex-salaatti :)

    VastaaPoista
  10. Ootte mahtavia! Kiitos ihan jokaisesta vinkistä:) yam!

    VastaaPoista
  11. Ajattelin jakaa sulle myös oman lempparin. Eli kaupan lihatiskiltä broilerin rintaa<3 jäävuorisalaattia, mozzarellaa, kurkkua, kirsikkatomaattia, paprikaa ja vähän sipulia.NAMI !! suosittelen ;)

    Salaattikastikkeista on omast mielest aika hyvii esim. Felixin Cesar, Saarioisten "Perinteinen salaattikastike" ..

    -e

    VastaaPoista
  12. Salaattiin saa huomattavaa vaihtelua jo ihan vaihtamalla salaattilaatua. Eli ruukkusalaatti / jäävuori tms. vaihtuu cosmopolitaniin, rucolaan, sekoitukseen jossa on pinaattia... Rucola on erittäin jees! Salaattikastikkeeksi suosittelen vajaata teelusikallista basilikalla maustettua oliiviöljyä (saa valmiina kaupasta). Oma perussalaatti on kanaa, rucolaa (+joskus jotain muuta salaattia lisänä), kirsikkatomaatteja tai muita tomaatteja, tuota edellä mainittua oliiviöljyä sekä osittain mustaksi paahdettuja suolaamattomia cashew-pähkinöitä jokunen. Nam! Oikeesti hyvää vaikka toooosi simppeliä :P

    VastaaPoista
  13. Meet subii syömään hyvää leipää = ) + salaattii jam

    VastaaPoista
  14. kurkkua,rypäle,raejuusto, salaatti tai tonnikala,maissi,paprika,herne,salaatti,kurkku ja rae- tai fetajuusto nomnom! kreikkalainen salaatti joku ceasar salaatti : D

    VastaaPoista
  15. paras salaatti on kyllä ceasar salaatti johon on lisätty vähän muuta. Elikkäs kanaa, jäävuorisalaattia, kirsikkatomaatteja, hieman parmesan juustoa ja ihanaa ceasar kastiketta! naminami!

    yks on sit ihan kanasalaatti. kirsikkatomaatteja,kanaa,jäävuorisalaattia,kurkkua,pähkinöitä,makaroonia ja kastikkeeksi esim felixin thousand island salaattikastike.

    tai sitten fiestasalaatti! Eli siihen tulee tacosipsejä, jauhelihaa, kurkkua,tomaattia ja jäävuorisalaattia. Tuohon ku vielä lisää valkosipulikastiketta se on aivan mahtavaa!

    VastaaPoista
  16. Tätä salaattia mihin tulee jauhelihaa on nyt niin monesta suusta ehdotettu että sitä on varmana pakko kokeilla huomenna (: kuulostaa ainakin hyvältä ja ilmeisesti myöskin on hyvää...jos teifän kommentteja on uskominen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kantsii sekottaa siihen jauhelihaan vielä se tacomaustepussi, niin sit se ei oo mautonta se jauheliha :)

      Poista
  17. salaatti, kurkku & paprika (tomaatti muuten mut allerginen) siihen sinappisalaatti kastike tai valkosipuli (: sit toinen hyvä on salaatti, kurkku & viinirypäle (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. laitoin just äsken tohon ekaan persikoita NAM ! <3

      Poista
  18. Mun suosikki on jota teen aika usein:D
    Perhos / Rusetti pasta
    Kinkkusuikale
    Punasipuli
    Kurkku
    Tomaatti
    Feta
    Rae
    ja salaattii

    VastaaPoista
  19. Tonnikalaa (erityisesti rainbown yrttitonnikala), salaattia mistä itse pidät, rainbown hedelmäkuutioita liemessä (sellainen muovinen "pikari" jossa on niitä perinteisiä kirsikanpaloja, ei pitäis olla ihan mahdotonta sokerilitkua), pilkottuja rypäleitä, Apetinan fetakuutioita "kuivatut tomaatit" (öljy+maustesekoitus vie kielen mennessään, usko pois!), kurkkua + sekaan sopii oikeastaan ihan mikä vaan, esim. ne ananakset joista näytät pitävän ja oliivit toimii myös vallan mainiosti, kunhan eivät ole liian suolaisia (fetajuusto on itsessään jo tarpeeksi maukasta)! (:

    Olen tällä hetkellä päiväkodissa pienten puolella töissä (eli fyysistä työtä on :D) ja tämä salaatti on pitänyt nälän hyvin loitolla välipalahetkestä muutama tunti eteen päin, kun pääsee kotiin syömään (: Appelsiinimehu on maistuva janojuoma tämän kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JA meinasin vielä unohtaa! Raejuusto on omalla kohdallani ehdoton! =D Ei pelkästään maun takia, tonnikala ja raejuusto ovat hyvä nälän poistaja ja niistä saa hyvin yhdessä kaikkia hyviä ravintoaineita! (:

      Poista
  20. Mahtavaa! Ei olisi pahetteeksi itsellenikään kokeilla ihan vain ja ainoastaan terveellistä ruokavaliota, edes viikon:D Kiinnostaisi mitä muuta terveellistä olet syönyt vai pelkästään salaattia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään itseasiassa oon syönyt vaan kaksi vastaavaa annosta. Illalla myös kaksi ruisleipää salaatin kanssa. Plus kolme mehujäätä. (: Huomenna jos kerkeen salille aamulla niin sitten hieman tuhdimpaa alle. Mutta lupaan nyt tän viikon seurailla syömistäni täällä blogini puolella hieman tarkemmin (:

      Poista
  21. Hei, tee lukijoiden kesken joku terveysviikko! et on viikon ruoat suunniteltu ja sit jaat sen lukijoiden kans ja yhessä tehää se terveysviikko! ei huono idea hei ;)

    VastaaPoista
  22. Kokeileppa normi salaattipohja ja tonnikalaa tomaatti kastikkeesa, on muuten törkeeen hhyvää! Tomaatti tonnikala on hyvää myös, kun laitat ruisleivälle ensin vähän voita ja sitte tonnikalat päälle! Nams! :)

    VastaaPoista
  23. Perus tonnikalasalaattia ei voita mikään! ;)
    -2prk normi tonnikalaa öljyssä (kaada ylimääränen öyjy tietty pois mut kosteuttaa salatin hyvin sekä antaa makuu paremmin kun vedessä oleva tonnikala)
    -punasipulia
    -jäävuorisalaattia 1 kerä (otat vaan pari ulointa salaatin lehtee pois niin ei tartte pestä niin salaatista ei tuu niin vetistä)
    -kirsikkatomaatteja pieni n. 200g rasia
    -punaista paprikaa 200g
    -ananasta paloina prk

    kannattaa koklata:) lisäksi ihan perus kurkku sopii hyvin:) sekä jos proteinia haluu niin raejuusto!

    VastaaPoista
  24. Salaattikastikkeita ei pidä pelätä. Helppo perussalaattikastike on öljyä, punviini/valkoviini etikkaa, pippuria, suolaa ja sokeria. Sekaan voi heittää vaikka vähän sinappia. Jos salaattikastikkeen heittää salaattin sekaan ja jaksaa odotella pari tuntia tarvitsee vähemmän kastiketta ja salaatti on paljon parempaa. Ideahan on se ettei salaattia kuoruteta kastikkeella vaan ihan lusikallinenkin riittää annokseen.

    Aasialaista tunnelmaa saa salaattiin saa sekoittamalla Thaimaalaista kalakastiketta, limeä, chiliä, suolaa ja sokeria.

    Terveellisen ruuan viikolla on hyvä muistaa että vaaleat salaatit on ihan paskaa. Ne on käytännössä vain vettä ja torjunta-aineita. Jos haluaa syödä jotain terveellistä niin silloin ottaa jotain tummaa salaattia eli esim. tammenlehtisalaattia tai romainesalaattia

    VastaaPoista
  25. Ite syön aika usein salaattia ruoaksi ja enemmän makua tuon useimmiten normaalilla sipulilla, paprikalla ja valkosipulinkynnellä. ite oon vege, joten multa ei mtn lihapitoisia ohjeita oikeen saa valitettavasti. Teen salaatista vieläkin terveemmän lisäämällä päälle auringonkukan siemeniä ja sesam-siemeniä. Maistuu oikeesti hyvältä nam ! No ite en oikee käytä kastikkeita myöskään, mutta Saarioisen Kevyt ranskalainen kastike on hyvä vaihtoehto jos ei hirveesti kastikkeista tiedä. Ja kastikkeista kannattaa aina valita kevyt vaihtoehto, koska ite en ainakaan huomaa mitään eroa maussa :))

    VastaaPoista
  26. kana caesa salaatti on parasta!!! eli kanaa, salaattia, parmesaan lastuja, krutonkeja (valkosipulit on parhaita) ja caesar kastike MMM niin herkkuu!! ite laitan välillä myös kurkkua ja avokaadoa. melkeempä mikä tahansa salaatti paranee heti kun lisää joukkoon krutonkeja.

    VastaaPoista
  27. ite tykkään hirveesti hesburgerin valkosipuli
    salaattikastikkeesta enkä ite oikeen muista kastikkeista tykkääkkään:) ja löytyy ihan kaupasta:D

    VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com