tiistai 5. maaliskuuta 2013

Herkullinen kinkku-pastakeitto!


Nappasin tämän reseptin eilen Hellapoliisilta, mutta tein siihen pieniä muutoksia mm. purjosta en oikeastaan välitä niin korvattiin se sipulilla. Eli tästä tuli Nikopoliisin tomaattinen kinkku-pastakeitto. Jälleen kerran pakko sanoa että onnistuin yllättämään itseni ja ruokaseurani maittavalla ruualla. Halpaa ja nopeaa. Se on oikeastaan se idea millä meikäläinen tekee aina ruokaa. En jaksa olla keittiössä kolmea tuntia ja lisäksi jos hintataso alkaa olemaan liian korkea niin mun mielestä voi suosiolla kävellä lähimpään raflaan. 

Tässä hieman aineksia joita käytettiin
Tää Arlan smetana on ihan loistavaa! 

Heitä kattilaan noin 1 1/2 litraa vettä. Heitä joukkoon kaksi lihaliemikuutiota (tai kasvis). Pilko veteen kaksi sipulia ja mausta se mieleiseksi. Itse käytettiin mustapippuria, chiliä ja paprikamaustetta. Pilko joukkoon kinkkusuikaleet elleivät ne sitten jo ole valmiiksi pilkottuja. Sen jälkeen heitettiin joukkoon herne-maissi-paprika pakastepussista. Lisättiin joukkoon noin 400g tomaattimurskaa. Kun vesi alko kiehumaan niin joukkoon rakettispagettia pussillinen. Anna kiehua miedolla lämmöllä hellalla kunnes spagetti on kypsynyt. 

Kun heität keiton lautaselle laita päälle ruokalusikallinen tuota smetanaa, se oikeasti kruunasi tämän aterian! 

Mä siis sovelsin aika paljon tuosta alkuperäisestä reseptistä, mutta niin mä teen melkein aina. Lisäksi noi mittasuhteet nyt ei oo keitossa ihan niin justiinsa. Tai ainakaan tässä keitossa. Jokainen varmana tietää kuinka paljon kestää mausteita ja paljonko haluaa sinne kinkkua suhteessa spagettia. Ihan hirveen simppeli annos ja tosta riittää muutamaksi päiväksi. Keittohan vaan paranee seuraavana päivänä :)

Ja ei kun herkuttelemaan! 

10 kommenttia:

  1. Kuola valuu! T.19h sitten viimeksi syönyt:) tee mulle tota sit ku paranen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ps. onks tää nyt se sun "diettoo blogii" mistä ilmoitit aamuyöllä, viikonloppuna?!:D

      Poista
  2. Näyttää hyvältä! Täytyy itsekkin kokeilla tällä viikolla ;)

    VastaaPoista
  3. Just oon menossa kauppaan ja aatteöin tehdä tuota samaista keittoa :)

    VastaaPoista
  4. Täällä on liikaa ruokakuvia, ei voi enää lukea tätä ilman että tulee nälkä :(
    http://bewhatyou.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. kiitos ihanasta reseptistä! meinasin hajota onnesta kun kuulin että suomessa alkaa julkkis-bb! niko SUN ON PAKKO hakea sinne!!! toivon niin paljon, että nähään sut telkkarissa!! :)

    VastaaPoista
  6. Siis ei oo totta! Sä teet kyl niin hyvän näkösiä ruokia että kuola oikein valuu! :3

    VastaaPoista
  7. nam, pakko kokeilla! :)

    http://katrinjaneanblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com