tiistai 18. lokakuuta 2011

Nyt kokataan kanaa & nautitaan se ihanan valkoviinin kanssa!


"Syökää kanaa, syökää kanaa!" 
Rakastan kanaa ..toisinaan ehkä hieman liikaakin. Tuntuu että kun ei kaupassa keksi "mitä tänään söisi?" ,niin ostoskoriin tipahtaa aina paketillinen kanaa. Onko se sitten huono homma? Ei ehkä. Kanasta voi tehdä vaikka ja mitä, vain mielikuvitus on rajana. Jos sulla on omasi hieman hukassa.. niin anna mä autan sua!

Tälläinen paketti, jossa periaatteessa on kaikki jo valmiina. Eli ei muuta kuin pannulle tai uuniin. Itse suosin pannua. Tää oli ihan uusi tuttavuus mulle & en ollut ennen maistanut / tehnyt. Ei hassumpi tuttavuus lainkaan! 

..En kuitenkaan halunnut tämän olevan tässä, joten päätin paistaa lisukkeeksi vielä kanaa. Ruoka ois voinut muuten olla hieman liian "kevyt" ja tosiaan ei tämä pussi nyt mitään jumalatonta määrää sitä itse kanaa sisältänyt. Niinpä kutsuin avuksi ystäväni.

Broilerin fileesuikaleet ( 400grammaa ) ja tietenkin hunajamarinaadissa! 

Aloittelin homman siten että paistoin nämä molemmat omissa paistinpannuissa, jotta molemmat varmana ruskistuvat. Noin 10 minuuttia ja yhdistin ruuat. Sekoittelin ja annoin hautoa hetken kannen alla.

Jotta tämä annos riittäisi kahdelle ja mahdollisesti jäisi vielä hieman ylikkin sen verran että saisi huomenna otettua annoksen mukaan töihin, päätin vielä kutsua hätiin 2 minuutin nuudelit ( joita pitäisi aina löytyä kaapista! ).


Mama:n kananuudelit (lemppareita JO vuodesta 1999?). Tällä kertaa en kuitenkaan maustanut nuudeleita sen mukana tulleilla kolmella maustepussilla. Ajattelin että kana-wokki-tikkamasala on tällä kertaa jo niin mausteinen valmiiksi että saa riittää (oli muuten hyvä ratkaisu).


Jos rakastaa kanaa ja tykkää tehdä "melkein kiinalaista"-ruokaa kotona.. kannattaa omistaa makea chilikastike jääkaapissa. Säilyy avattuna ja on muuten hyvää! Tätä ei kuitenkaan kandee aina käyttää joka ruuan kanssa, koska kaikkeen kyllästyy jos niitä tunkee jokaiseen ruokaan.

Sen jälkeen kun kanat ja tikkamasala oli heitetty pannulle.. Kului aikaa varmaan noin. 20 minuuttia ja mulla oli jälleen lautasella hyvää, maukasta, nopeaa ja halpaa ruokaa. Ja mikä positiivisita: taas yksi päivä pois mäkkärin autokaistalta. Eli ei muuta kuin kokkailemaan!





Eikä ne kuvat.. mutta se maku! Oon kuitenkin erittäin tyytyväinen siihen miltä nää kuvat näyttää. Otan kaikki blogini kuvat Samsung Galaxy S 2 -puhelimella. Jos oot puhelinta hankkimassa niin voin suositella. Pesee kaikki muut puhelimet niin 6-0.

Ja tän ruuan kruunasi tietenkin.. 


TORO! TORO! TORO! 

Myös jokaisesta jääkaapista pitää löytyä litra.. kaksi.. kolme.. valkoviiniä tai punaviiniä! Se jotenkin aina tekee ruuasta "luxusta". Ja tää edellinen resepti oli kyllä semmoinen että sitä voisi tarjoilla vaikka ensimmäisillä treffeillä. Eli.. jos on tärskyt tulossa niin tiedät mitä tarjoilla ;)

Me jatketaan hyvästä ruuasta nauttimista ja juodaan lasi.. valkoviiniä! 

PS. Kynttilät palamaan, tää on sitä aikaa kun ne oikeesti hieman piristää ja virkistää harmaata arkea. 

XOXO Niko 

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Mietinkin just huomisen kauppalistaa, ja nämä kyllä päätyy huomenna ostoskoriin! ;) (paitsi ei viiniä..)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana lautanen!

    VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com