keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Halpaa, maukasta ja nopeaa: Kanaa & kermaista pastaa


Saan aika paljon palautetta facebookin kautta ja siellä on muutamakin ihminen tullut kertomaan että on kokeillut kokkailuja " ala carte Niko ". Päätin valmistaa taas hyvää, halpaa ja nopeaa. Ottakaa vinkkejä ja antakaa vinkkejä ..koska itsetehty ruoka on aina parasta (ok,äitit kokkaa yleensä paremmin).

Päätin jo kotona että tällä kertaa en osta mitään "heräteostoksia" ja kuljen kaikkien osastojen ohitse silmät kiinni josta en oikeasti tarvitse mitään - onnistuin.

Yleensä melkein aina löytyy -30 % lihaa, koska ihmiset ottavat aina paketit sieltä takaa josta löytyy parhaimmat päivämäärät. Siitä syystä lihoja tulee alennukseen, koska ihmisille ei kelpaa huonommalla päivämäärällä olevat safkat (vaikka tietäisivät syövänsä ne samantien niin pitää aina ottaa ruoka parhaimmalla päiväyksellä). Fakta kuitenkin on se että tästä syntyy kaupoille hävikkiä, koska tuotteet vanhenee hyllyihin ja se taas näkyy ihan konkreettisesti kuluttajien hinnoissa eli me se hävikki maksetaan ostoksissamme. Ottakaa se huomioon kun seuraavaksi menette kauppaan penkomaan niitä juuri sisään tulleita tuotteita ;)

Joku saattoi huomata että joukossa on myös kissanruokaa. "Öö..eihän Nikolla ole kissaa? Onko se siirtynyt itse kissanruokaan?". Juttelin eläinkauppiaan kanssa ja se kertoi että myös koirille voi toisinaan antaa kissanruokaa ja meidän chihuahuat syö raksut nykyisin kiljuen kun laitan joukkoon hieman kiisu-miisujen ruokaa. Niiden ruokavalikoimat on kaupoissa huomattavasti suuremmat kuin koirien joten vaihtelu virkistää.

Kanaa & kermaista pastaa  ( alle 8 eurolla )

Tällä kertaa etsin halpaa, nopeasti valmistettavaa ruokaa ja riittoisaa. Vietin yhden kokonaisen päivän paastolla, vähän niinkuin vahingossa tai laiskuuttani joten mä juoksin kaupasta kotiin. Heitin ostokset kaappiin ja aloin kokkailemaan. Siitä kun heitin kanat pannulle niin ruoka oli lautasella jo 20 minuutin kuluttua. Eli myös kiireen keskellä tää resepti toimii.

Tarvitset vain neljää ainetta:

-Kanaa (itse valitsin hunajamarinadissa olevaa)
-Aurajuustoa (on vain yksi oikea valinta ja se on valion)
-Pastaa (itse valitsin tuorepastaa, parempaa ja nopeampaa)
-Ruokakermaa tai jotain vastaavaa

Kanat pannulle ja paistumaan. Itse annan niiden yleensä olla hieman yliaikaa, koska mä kammoan että maistaisin suussani raa'an lihan maun. Mutta ihan varmana jokainen huomaa milloin se alkaa olemaan kypsä.




Käytän aurajuustosta noin. puolet. Otan sen valmiiksi paketista ja hieman murustan leikkuulaudalla jotta se ei jää kanaan mitenkään suuriksi lönteiksi. Tää vaihe kannattaa suorittaa sitten vasta kun kana on jo paistunut kunnolla. Sen jälkeen kun lisää auran ja floran niin ruoka saa hetken vielä paistinpannulla hautua vaikka kansi päällä. Oi että tässä vaiheessa keittiössä leijailee aivan jumalainen tuoksu, yam! 


Sitten kerma (tai mitä ikinä käytätkään) pannulle. Lisäsin joukkoon ihan hieman vettä, jotta tää ei jää liian paksuksi. Tarkoitus kun on ihan viimeiseksi sekoittaa kastike yhteen pastojen kanssa. Kannattaa olla varovainen tuon veden kanssa ettei ruoka mene mauttomaksi tai liian veteläksi. 




Pastat kiehuvaan veteen, lisää joukkoon suolaa ja huomatkaa että tuorepastaa tarvitsee pitää kiehuvassa vedessä vain 3 minuuttia. Sen jälkeen kunnolla vedet pois ettei pasta jää vetiseksi. Ja sen jälkeen sekoitus hommiin kanan kanssa. 

( Tässä vaiheessa kamera ilmoittaa että akku on loppu ja laturi on tiellä tietämättömillä joten seuraavat kuvat on nopeasti otettu puhelimen kanssa, koska kyllähän sitä nyt jokainen varmana haluaa nähdä että miltä tämä mössö sitten lopulta tulee näyttämään ). 


Iso kulho ja sinne vaan kanat ja pasta & kunnon sekoitus. Voi näyttää hieman epämääräiseltä, mutta lautasella jo paljon paremman näköinen & eihän se ulkonäkö vaan maku :)


Ja 20 minuuttia siitä kun aloitin valmistamaan ruokaa se onkin jo lautaisella. Päätin olla luova ja heittää reunoille tomaattia. Haha, annos näyttää aika ..no en mä nyt tiedä. Mutta kannattaa oikeasti innostua tästä! Voin sanoa että jokainen suupari jonka olen tällä annoksella ruokkinut on sitä kehunut & tykkään kyllä itsekkin. Päälle ripottelin vielä hieman ruohosipulia en pelkästään sen vuoksi että ruoka saisi väriä vaan siksi että se on julmetun hyvää.

Tämä kaikki tuli maksamaan yhteensä 7,50 €
Annoksesta riittää hyvin neljälle, joten silloin yhden lautasellisen hinnaksi tulisi 1,85 €

Kerrothan että mitä sinä tekisit toisin / minkä aineksen vaihtaisit muuksi? Keittiössä kun mielikuvituksella pärjää pitkälle & aina on kiva tehdä kaikkea uutta, joten minäkin voisin kaivata teidän vinkkejä :)

..Ja jos päätät valmistaa tätä niin kerro ihmeessä kommenttiosioon mielipiteesi! 


11 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä :)

    http://hannahii.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. täytyy kokeilla sitten kun ei keksi enää muuta:) aurajuuston tilalla saattaisin myös käyttää vuohenjuustoa...

    VastaaPoista
  3. Eei vitsi, meinaan kyllä seuraavaks tehä samaa.. Tosin jätän juuston pois. Eiköhän niinkin voi tehdä. :)

    VastaaPoista
  4. Ai että, kyllä näyttää hyvälle. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla joku päivä ! (:

    VastaaPoista
  5. Oi, vitsi näyttää todella hyvältä. Pitää kyllä ehdottomasti kokeilla joku päivä :)

    VastaaPoista
  6. HIENOA NIKO:--)!
    Kannattaa kokeilla joko korvaamaan tai laittaa aurajuuston kanssa sipulia pikkupaloiksi sekä vielä paprikaa paloina kanan paistamisen jälkeen :--) lisäämään kans tuoretta hunajaa sekä currya, cayannepippuria ja antaa hautua..IHAN sairaan hyvää!

    VastaaPoista
  7. Marinoidun kanan ja aurajuuston kanssa tulee sotkettua myös ananasta! Suosittelisin siis, jos ananas vain kuuluu ruokavalioon :) Tai miksei jotkut säilykemandariinit... Hmm.

    VastaaPoista
  8. Äääää ihanaa et löysin sun blogin<33 ja toi ruoka näyttää niiiiiiiiiiiiiiiiiiin hyvältä omnomnomnomnomn <3<3

    http://thelittlenotebook2.blogspot.com/

    VastaaPoista
  9. Toi oli tosi hyvää. Kokeiltii viikonloppuna ja maistu oikein hyvin :)

    VastaaPoista
  10. Nam tosi herkkua! Ja sun blogia on ilo lukea. Ihanaa. :)

    VastaaPoista
  11. kannattaa maistaa että tekee piparitaikinaa ja laittaa aurajuustoa sekaan ja laittaa uuniin ! kun ne on valmiita niin sitte kuumaa glögiä lämmittäää =) tulee tosi hyvää !

    VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com