sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Naapurit helvetistä keksivät tällä kertaa..


Olen kuullut kauheita tarinoita naapureista jotka tekevät kaikkensa savustaakseen sinut ulos taloyhtiöstä ja kodistasi, mutta olen hieman ollut spektinen tarinoiden suhteen.. ei kai nyt sentään? kyse on urbaanilegendasta? Olen elämäni aikana asunut yhdeksässä eri asunnossa ja aina ollaan tultu naapureiden kanssa toimeen ja olemme välttyneet näiltä kauhutarinoilta. Aina niille naapureille ei moikata, joskus niitä ei edes tavata juuri koskaan, joskus niistä ei tiedä muuta kuin postilaatikossa olevan sukunimen.. Nyt naapurimme ovat kuitenkin suoraan helvetistä ja mä alan uskomaan kaikki vuosien varrella kuullut tarinat.

Muutama kuukausi sitten saimme kirjallisen varoituksen siitä että olin laskenut rappukäytävään roskapussin. Siitä oli tuon pitkän ja piinaavan kolmen tunnin aikana aiheutunut hajuhaittoja naapureillemme, lisäksi heitä oli pelottanut se että jos talomme syttyy tuleen niin yltyy tuli juuri heidän ovensa kohdalla, koska käytävällä on roskapussi. Valituksen saatuamme soitin isännöitsijälle ja kysyin että onko tämä vitsi? Ei, se ei ollut vitsi.

Eilen heräsin kello 22 ja katsoimme kaikessa rauhassa täällä kotona putouksen pikakelauksella digiboxilta ja tottakai nauroimme sketsihahmoille, kuten varmana aika monessa kodissa ympäri suomea tehtiin? Sen jälkeen kuvailimme hieman kuvia edelliseen blogiini. Minä olin lähdössä töihin ja X yhdessä kaverinsa kanssa oli lähdössä ajelemaan selvinpäin erään ystävän kotibileissä käymään. Kaikki me kolme täällä asunnossa vietimme siis lauantai iltaa selvinpäin, hyvin sivistyneesti ja rauhallisesti. Yksi oli pelistä pois kun päivittelin blogia makuuhuoneessa ja juttelin ystäväni kanssa puhelimessa.

Herra X ja hänen kaverinsa päättivät laulaa muutaman kappaleen vielä singstaria ennen lähtöään. Kello oli tässä vaiheessa hieman vaille 23. Meillä on mahtavat äänentoistolaitteet joilla on laulettu kyseistä peliä mm. tasan viikko sitten volumeiden ollessa 19? ja asunnossa melkein saman verran ihmisiä.. Nyt tänä iltana kuitenkin volumit olivat tasolla 8 ja asunnossa oli kaksi ihmistä laulamassa.

Dani & Armi - Tahdon sulle olla hyvin hellä -biisi kestää noin kolme minuuttia.. Siihen perään PMMP - Päiväkodinlapset, kestoltaan samaiset rapeat kolme minuuttia. Kolmatta biisiä ei sitten koskaan päästykkään loppuun saakka sillä ovikellon soidessa ovelta löytyi polisiit.

"Iltaa, olette koko illan metelöineet täällä. Olisikohan nyt aika siirtyä baariin, jos teiltä löytyy ikää" - poliisit.

"No me tässä kerjettiin kyllä vain kaksi biisiä laulamaan, ollaan ihan selvinpäin ja ei mielestämme pidetty meteliä?" - herra x.

"Ehkä parempi että nyt asunto tyhjennetään ja älkää miettikö kuka meidät tänne soitti.. se ei ole tärkeä tieto. Onko tähän asuntoon soitettu aikaisemminkin poliisit?" -poliisit.

Kyllähän täällä on virkavalta käynyt myös tupareissa. Vaikka silloinkin olimme kirjoittaneet asiallisen lapun alakertaan ja kehoitimme mahdollisen melun yllättäessä ilmoittamaan meille henkilökohtaisesti jos meno on liian äänekästä. Tietenkin naapurimme helvetistä tarttuivat puhelimeen ja soittivat poliisit. Vaikka tuparit ovat minun mielestäni perusoikeus kaikille jotka muuttavat uuteen asuntoon ja myös jokainen muu tässä talossa on pitänyt kesän jälkeen tuparit. JA kyllä olemme kuulleet jokaiset niistä, mutta emme me koskaan ole tänne poliiseja soittaneet vaan olemme luottaneet siihen että bileet loppuvat aikoinaan ja uudessa talossa äänieristykset ovat vallan mainiot eivätkä pienet naapureissa järjestetyt bileet meitä ole haitanneet. Eivätkä ne ole haitanneet myöskään helvetistä laskeutuneita naapureitamme..paitsi kun kyse on ollut meidän bileistä.

Olenkin täysin vakuuttunut että nämä eräät ihmiset, jotka muuten ovat kasvonsakin näyttäneet sillä he ilmoittivat roskapussi episodin jälkeen minulle rappukäytävässä kuinka minun tulisi miettiä myös heitä ja että tiesinkö meiltä löytyvän myös pihalta roskakatoksen? Ou-shit-Sherlock? Ovat julistaneet naapurisodan alkaneeksi ja ihan vain siksi että he tietävät keitä me / kuka minä olen. Ps. Ette tainneet tietää että olette valinneet väärän naapurin, koska minusta saa helvetin hyvän naapurin tai todella hyvän naapurin helvetistä.

Älkää koskaan ihmiset sortuko siihen että elätte elämäänne kerrostalossa naapureiden mielenmukaan. Te maksatte asunnostanne vuokran ja teillä on oikeus myös elää asunnossanne. Itse maksamme reippaasti yli tuhat euroa vuokraa & en todellakaan meinaa mennä täällä jehovantodistajien, vähä-älyisten, serkkua nussineiden, nipottajien   mukaan.. Tämä on todellista kiusaamista ja asia lähteekin huomenna etenemään siten että soitan isännöitsijälle ja kerron tilanteesta (..taas kerran) ja kysyn että mitä tässä tilanteessa tulee toimia?

En myöskään ole idiootti vaan tajuan että myös nämä naapurit helvetistä varmana löytävät halutessaan tämän minun blogini ja tämä ei välttämättä paranna oloamme täällä mitenkään. Mutta toivonkin heidän tajuavan että vaikka minusta päästäisiin, niin voi seuraavaksi naapurissanne asua vaikka Saana Parviainen. Kun ei yksi ihminen voi kuitenkaan omaa taloaan mieleisekseen muokata / valita naapureitaan. Tämmöiset ihmiset eivät minusta kuulu kerrostaloon vaan tulisi heidän asua kaukana helsingistä.. Jokainen varmana tietää kerrostalossa asumisen haitat / hyödyt?

" Tajuatte varmana että osalla ihmisistä saattaa olla huomenna työpäivä " - poliisit vielä tokaisivat.

Öööö..tajuamme kyllä. Olinhan itse siis juuri lähdössä tilatulla taxilla töihin kokonaiseksi yöksi ja muistaakseni myös tämä asunnon toinen osapuoli heräsi aamulla 09.00 ..töihin. Mutta onhan se hienoa että nykyisin pääsee töihinkin lähtemään poliisisaattueessa, mutta miettikää mitä kaikkea lauantaina tuohon aikaan saattoi tapahtua kaupungissa nimeltä helsinki?

Yksi ihminen kenties tapettiin yksityisasuntoon Sörnäisissä?.. rautatientorilla mahdollisesti käytiin joukkotappelu?.. kenties joku nainen raiskattiin Hakaniemessä lumikinoksiin?..joku rattijuoppo mahdollisesti tarttui rattiin ja ajoi pienen ihmisen ylitse?.. Mutta tärkeintä oli että se virkavalta saatiin tänne meidän asuntoon, missä se todellinen tarve ja hätä oli. Menkää naapurit itseenne ja miettikää idioottimaisia puheluitanne hieman tarkemmin ensikerralla! Maailmassa on tärkeämpiäkin asioita kuin se että te saatte haluammanne naapurit / meille pahanmielen.

Ja niin ps. Muistakaa kun te tänä iltana klo 21 jälkeen pidätte pienenkin kolahduksen (mitä ei varmana tule tapahtumaan), mutta ainahan mä saan haaveilla.. arvatkaa ketä teidän ovella tulee käymään? En puhu nyt taikamaailman pienistä sinipukuisista smurffeista vaan noista samoista heepoista jotka eilen piipahtivat saattamassa minut töihin. Ellen mä sitten itse ole putkassa jo ennen sitä, tiedä vaikka tänään tippuisi kahvikuppi lattialle.. ja minusta se on rangaistava teko ja jos se tapahtuu kello kymmenen jälkeen illalla olen valmis pidätykseen!!!!

Onko teillä kokemuksia vastaavista naapureista? Mitä te olette tehneet? Auttakaa idioottia joka muutama kuukausi sitten vielä olisi luullut tätäkin kirjoitusta urbaanilegendaksi, mutta nyt tämän kaiken kokeman jälkeen tajuan että elän itse tässä ja nyt, naapureiden kiusan ja vihan kohteena..

Mä en edes osaa olla periaatteessa kiukkuinen, koska mua lähinnä naurattaa.. Ja jos tästä nyt lähtö tulee niin ainakin tiedän yhden asian: PIDÄ ENSIKERRALLA VITUSTI ISOMMAT TUPARIT, koska jo muutaman kuukauden päästä sulla saattaa olla läksärit.


39 kommenttia:

 1. Meillä sama ongelma!! Naapuri asuu noin 80m päässä meidän talosta (omakotitalo) niin kyllä tulee joka ilta valituksia mölystä !

  VastaaPoista
 2. Okei että vastaavia tapauksia löytyy myös omakotitalo aluilta? No huhu.. mitäs ootte sitten tehneet vai ootteko nielleet vaan kaikki valitukset?!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa vähän siltä että Niksun naapureilla on ollu ihan aihetta soitellakin virkavaltaa paikalle.. Ei sitä voi elää niinku pellossa jos kerrostalossa majaa pitää,eriasia sitte jos ostat mökin vaikka Inarista keskeltä ei mitään..porot ei niin kauheesti taida paskaa tykätä vaikka parit karaoket vetäiski vähän ennen puoltayötä..

  VastaaPoista
 4. sun tilanteessa pistäisin ränttäliks ja tukkisin niiden idiootti naapureiden koko oven täyteen niitä roskapusseja ja tietty postiluukusta lappu jossa lukee "sinähän sanoit että tästä löytyy roskiskatos <3:llä naapurisi." :D mut siitä voi tietty tulla lisää ongelmia mutta jos häätö tulis, ni pistä ne kärsimään samana päivänä ku muutat pois :D

  VastaaPoista
 5. ei hitto.. itse olen kerran raivostunut seinä- naapurilleni joka soitti joka yö yö kahdesta yö neljään kovaäänisesti musiikkia ja minun piti mennä poikkeuksellisesti aamu kuudeksi töihin joten kävin silloin ovella että laittaisi musiikin pienemmälle. mutta sitä minäkin aattelen että kyllä omassa kodissa pitäis saada elää miten haluaa.. ja hei pliis, lauantai iltana jos laulaa karaokea, ei pitäis olla mikään katastrofi.. ja eikö tuo poliisien soittainen ollut VÄHÄN liioittelua .. :D

  VastaaPoista
 6. Meillä naapurit joskus valitti että siirrellään yöllä huonekaluja, mitä ei todellakaan tehty. Saatiin tästä kirjallinen valitus, missä mainittiin myös kymmenen minuutin suihkut yöllä, mitkä kuulosti kuulemma niagaran putouksilta. No sen jälkeen käytiin suihkussa päiväsaikaan, mut sit tuli valitusta siitä että ollaan suihkussa liian pitkään. Tästä tuli sitten ihan lappu alaovelle että miten paljon suihkussa käynti kuluttaa kun siellä on enemmän kun 5 minuuttia yms. Niin ja valitettiin siinä siitäkin ettei öisin sais tyyliin tulla kotiin tai lähtee kotoa koska ovet kolahtaa niin kovasti kiinni. Että terve! Löytyyhän näitä kuspää naapureita.

  VastaaPoista
 7. Siellä joku Anonyymi oli sitä mieltä että poliisien soittaminen paikalle oli aiheellista ja "ei voi elää kuin siat pellolla". C'moon! Mä olin tässä asunnossa ja täällä ei siis mitkään känniset suomalaiset miehet rääkynyt karaokea puolenyön aikoihin, vaan hiljaisella puheäänellä laulettiin VAJAA 7 minuuttia minkä jälkeen tuli poliisit. Se on LIIOITELTUA ja virkavallan ajan haaskausta!! Siinä seitsemässä minuutissa saattoi tapahtua vaikka ja mitä täällä helsingissä jonne olisi virkavallalla ollut paljon enemmän aihetta mennä / puuttua tilanteeseen :) Ihanaa että myös mun dissaajat on löytänyt tämän kommenttiosuuden täältä, tästä on tulossa mukavaa <3  ja ps. kiitoksia kaikista näistä tarinoista, ikävä että tämä ei siis olekkaan urbaanilegendaa vaan näitä naapureita helvetistä löytyy jos keneltä. hohhoijaa..

  VastaaPoista
 8. Siis voi hyvää päivää! Oon aiemminkin lukenut juuri esim tuon roskisjutun ja jo silloin mietin että tartteeks sinne oven taakse mennä vähän puhelemaan, mut NYT.. siis oikeesti NYT meinaa käpy palaa kun luin ton jutun. Mikä ihme nykyajan ihmisiä vaivaa???? Meillä naapurina (asutaan rivitalossa) myös mieshenkilö, joka heti alkuunsa tänne muutettuaan tuli meille kertomaan ettemme asu omakotitalossa. Kiitti hei, enpäs muistanutkaan sitä itse. Voi helvata että se kehtas valittaa että meidän 5 kk ikäinen kissa piti liikaa meteliä, eikä herra siten saa unta, kun hänen tarvitsee kuitenkin mennä töihin seuraavana päivänä. Tekis mieli tirvasta kyseistä henkilöä.. Tiedoks vaan jos sattuu tätä lukemaan!! Niin, ja jouduimme luopumaan kissasta :( Mainittakoon vielä että meillä on iso koira, mutta tuo kyseinen kissa kuitenkin aiheutti naapurillemme meluhaittoja..

  VastaaPoista
 9. Meillä samanlaiset naapurit..
  Valittaa jos koira haukkuu YHDEN kerran päivässä , biojäte tavaraa on vahingossa laitettu kaatopaikalle , jos koira nukkuu kesällä parvekkeella ja lukemattomia muita vitun juttuja!
  Älä välitä siis tuosta ihanasta naapuristasi vaan menet suoraan oven taakse juttelemaan mistä oikein kiikastaa jos varmaksi tiedät kuka se on :)
  Onnea Niko! ♥

  VastaaPoista
 10. Sussa NIIN on asennetta!!

  Koita pärjätä..

  VastaaPoista
 11. Itsellä joskus kerrostalossa alakerrassa asui joku ihme jätkä, joka kuuli ilmeisesti ääniä tai jotain. Vanhoissa kerrostaloisa sattuu nyt vaan kuulumaan yläkerran askeleet omaan kämppään, ja sille ei voi mitään. Tämä "ihme jätkä" tuli ensimmäisen kerran ovelle valittamaan kuinka meillä rymistellään. Käveleminen oli siis ilmeisesti kielletty. Toisen kerran herra tuli taas aivan tyhjästä ovelle huutamaan vittua ja saatanaa, ja sai sitten oven nenälleen. Kyllä minusta kerrostalossa saa liikkua ihan vapaasti, ettei tarvi huopatossut jalassa lattioita pitkin hiissailla. Ei tullut jätkä enää avautumaan, vaan alkoi päivittäin huutamaan venäläiselle vaimolleen. Sitä oli hauska kuunnella liesituulettimen ääressä keskellä yötä.
  Toinen oli sitten autotallin kanssa, kun asuin äidin kanssa kerrostalossa. Siinä talossa autotallien yllä oli asuntoja, ja siihen aikaan me ei pidetty autotallissa edes autoa vaan se oli parkkipaikalla. Autotallia ei siis tullut käytettyä juuri koskaan. Sitten siitä autotallin yllä olevasta asunnosta tuli isännöitsiän kautta varoiutus yöllisestä metelöinnistä autotallissa. Oli siinä ihmettelemistä, sillä autotallia ei tosiaan käytetty juuri yhtään mihinkään, eikä siellä kukaan koskaan käynyt, ainakaan YÖLLÄ. Äiti meni sitten kysymään asiasta sen asunnon asukkaalta, ja se sanoi ettei ollut mitään valitusta tehnyt tai edes kuullut mitään. Tuli selväksi että valituksen oli tehnyt joku hullu akka joka asui kolmannessa kerroksessa, meidän autotallin yläpuolella, jossa oli siis yksi kämppä välissä. Miksi pitää tehdä valitus isännöitsijälle, eikä tulla suoraa itse sanomaan jos joku muka haittaa?
  Kerran myös synttäribileissä juuri ennen kymmentä kun oltiin siirtymässä baariin, joku naapuri oli soittanut poliisit paikalle. Hiljaisuus ei ollut vielä edes alkanut, ja miksi, oi miksi pitää ensimmäisenä turvautua virkavaltaan eikä itse tulla sanomaan djfkladjngl vituttaa tyhmät ja selkärangattomat ihmiset.

  VastaaPoista
 12. hahahaaaaa, toivon todella että sun naapurit lukevat tän tekstin :DDDDD

  VastaaPoista
 13. Tsiisus mitä porukkaa... :o Tsemppii Niko <3

  VastaaPoista
 14. Voitko kyayä Katrilta millon juontaa? Se on niiin sexy.

  VastaaPoista
 15. mä olen kanssa asunut monissa asunnoissa(lähinnä kerrostalo) ja 3krt ollukusipäiden kusipäitä naapurustossa.
  valituskirjeitä; koti oveen, postiluukkoon, rappukäytävään, suihkutiloihin, pyörävarastoon...voi ei pahvilaatikko jäänyt polkupyörä osastolle eise tännykuulu apua!11 sateenvarjo rapukossa. ei kanssa MITÄÄN valituksen arvoista. helvetin moista kyttäystä ja salapoliisi työtä ovat kyllä tehneet välillä huhuh...........

  Kaikkia näitä rakkaista rakkaimpia naapureita on yhdistäny joku traumatisoiva tapahtuma elämässä.yhdellä pariskulla 2 vammaista lasta+mies osittain vammainen, toinen pariskunta +50 ikäisiä lapsettomia ja muutenkin outolintuja(kasarivaatteet/hiukset etc), ja tämä uusin:D yksin asuva naikkonen jolta kuoli kissakin hiljattain.

  Eroon päässy sillä tavalla, että
  joko muuttanu pois, tai kuten viimeiset 2 tapausta, ootkin alkanu kaveeraamaan ihan täysiä niisen kanssa, tee tuttavuutta, kutsu itses kylään siemaileen viiniä niiden kanssa ;DD ja TATTADAAA, perskule kun ei oo syksystä asti näkynyt yhtäkään valivali lappusta yhtään missään, kuten aiemmin tuli säännöllisesti joka viikko<3
  Nyt siis niko kukkapuska kainaloon ja feikkaamaan itsensä naapurien sydämiin;DDit works!!

  VastaaPoista
 16. Kerrotaas nyt yleisesti millaiset naapurit minulla oli, kun pari vuotta sit muutin tänne Nastolaan! 1. Alkoholisteja jotka hakkasivat ovia ja huusivat rapussa
  2. Jatkan samaa, jotka rikkoivat pihaympäristöä
  3. Hulluja jotka huudattivat karaokea täysillä
  4. kioskivarkaita ja sen sortin että koko rappu vilisi rikospoliiseja! Iitin kioskiryöstön takana olleet hyypät

  Tuossa olivat pahimmat tapaukset, mutta vielä keväällä ihmiset tupakoivat rappukäytävässä, niin että savut tulivat meidän asuntoomme. Loppui kuitenkin aika lyhyeen, koska valitin rapussa isoin tekstein että nyt loppu rapussa röökaaminen :) MYöskin täältä on muuttanut kaikki hullut alkoholistit ja nistit pois, kiitos osittain minun. Karaokea laulava hyyppä on hiljentänyt laulunsa lähes kokonaan, koska valitin muutamaan otteeseen isännöitsijälle että kuuluu yhtä kovaa kuin katsoisin itse televisiota :D

  njoo kuulostaa silt et oon nipo naapuri, mut so what kunhan tuota järkyttävää metelöintiä ei ole eikä röökinpolttoa niin pysyn rauhallisena :) On niitä hullumpiakin stalkkari naapureita olemassa täs talossa onneks :DD

  Mut silti NASTOLA rocks! En muuttais hesaan takas vaikka mun vuokra maksettaisi :)

  VastaaPoista
 17. Mulla on kokemusta naapurista, jonka bileet kesti viikon potkeen. Ne alko jo ennen vappua kauheella tappelulla. Mies ja nainen tappeli ja huus ja se akka kilju hysteerisesti. Sitten tuli välissä vappu, jonka he juhlivat aika railakkaasti. Musiikki pauhas ja huuto raiku. eihän tämä piina siihen loppunut. Se sama tappelu ja riehuminen jatku viellä vapun jälkeekin. Ovella käytiin monta kertaa useempinakin päivinä pyytämässä, että olisivat hiljempaa, kun joidenkin täytyy käydä töissä. Tällä ei ollut juurikaan vaikutusta. enää ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ilmoittaa isäinnöitsijälle, sillä kyseisten asukkaiden asenteissakin oli suuri vika. Erään kerran sitten huomasin että naapuri on taas porukan kanssa tulossa kotiin, ja totesin että meinaako taas pitää bileet. Parempi olisi jättää väliin nimittäin nyt alkaa riittämään. Naapuri vastasi että"älä viitsi nipottaa. nyt on vappu". johon minä totesin, että vppu li kaksi päivää sitten, eikä vappu kestä viikkoa. Mä haluan tutustua tähän kulttuuriin tai uskontoon missä vappu kestää viikon ja antaa oikeuden riehua ja bilettää viikon putkeen. Naapurini tiedusteli miksi olin niin raivoissani, ja vastasin että häntäkin varmasti raivostuttais jos ei olisi viikkoon ainakaan saanut olla kotonaan hetkeäkään rauhassa.

  Itse siis tein kirjallisen valituksen isäinnöitsijälle(enkä taatusti ollut ainoa) koska se meni vaan niin yli. jos sillon tälllön kuuluu mekkalaa niin ei se oo ees paha, mut jos kauheeta huutoo ja melua, yms mekkalaa kuuluu lähes yötäpäivää viikon putkeen ni se alkaa jo häiritsemään.

  Ehkä voisti selvittää välisi näiden naapureiden kanssa? Mikäli et itse syylisty jatkuvaan metelöintiin, etkä mielestäsi häiriköi naapureita, niin ilmoita asiasta isäinnöitsijälle, että kyseisellä naapurilla on joku ongelma sun kanssa, ja siksi sitä häiritsee kaikki mitä teet. voimia niko, itse selvisn naapurista pelkästään isäinnöitsijän avulla. En tiedä saiko se urpo häädön, vaiko tajusko se itse että sitä ei siedetä, ,mut joka tapauskessa se muutti pois :)se jälkeen on täällä ollut suht rauhallista. Onhan ihmisillä bileitä ollut, mutta ei ne nyt niin pahasti oo häisinnyt.

  VastaaPoista
 18. Voiluoja.. niko, jos vielä nurisevat niin pamauta takas samalla mallilla! kun kyseisillä ihmisillä illanviettoa, niin soitappa sinne poliisit. Ja jos tosiaan tuntuu että läksärit tulossa, niin sitten kannattaa rellestää oikein sydämellä! ps muistan edelleen sun parin vuoden takaset se oikea-ohjelman juonnot, möw :3

  VastaaPoista
 19. No meillä oli yläkerrassa naapurit, aviopari ja pieni lapsi, vauva. Meillä ja naapureillamme on "yhteinen oma" piha, jossa äitini käyttää koiraamme jolla oli tuohon aikaan aika paha murrosikä (koira on lapinporokoiran ja rottiksen sekoitus ja uros..) eikä äitini voi käyttää sitä pihan ulkopuolella koska ei ole tarpeeksi voimaa ja käsissä joku ongelma jonka takia joutunut käydä leikkauksissakin. No käytän koiramme 3 kertaa päivässä lenkillä varsinkin kun sillä oli murrosikä n. vuosi sitten, mutta äiti käytti sitä pihalla kun kävi tupakalla (huom päiväsaikaan).. siitä tuli heiltä kirje että koiran haukunta pihalla usein häiritsee vauvan päiväunia, joten käytin koiraamme kauempana heti kirjeen jälkeen eikä pihalla enää. Sitten tuli kirjallinen varoitus, koska koira kuulemma haukkuu päivät yöt ja pihalla kohdatessaan muita ihmisiä on aggressiivinen ja vaaraksi vauvalle (MITÄ). Äiti soitti varoituksesta ja haki todistajia että naapurit ovat väärässä jne. Sitten ovikello soi muutaman päivän päästä: isännöintitoimistosta tultiin katsomaan olohuoneen kattoamme onko se keltainen tupakanpoltosta ja haiseeko sisällä tupakka koska naapureiden makuuhuoneeseen kuulemma leviää kauhea tupakanhaju... No äiti laittoi kirjeen yläkertaan, asiallisen mutta vihaisen kirjeen. Seuraavana päivänä grillasimme pihalla porukalla, jossa oli lapsia ja äidin kavereita.. Nainen yläkerrasta tuli huutaman kurkkusuorana ja haukkumaan koko porukan. Kun äiti mainitsi asiattomasta käytöksestä/kielenkäytöstä lapsien kuullen, haki natsimamma oman lapsensa kuuntelemaan huutoa ja miehensä kuoroon mukaan. Äiti ja useat äidin kaverit + meidän toinen naapuri (jota naapurit oli terrorisoinu mm soittoäänestä valittaen kovasta musiikista..) laittoivat kirjeitä tapahtumasta haluten varotusta, tuli varotus ja jännite ilmapiirissä oli niin kova ja kaikkien naapureiden viha näitä tiettyjä kohtaan.. naapurit muuttivat pois ja tilalle tuli toinen ihana perhe jotka pitävät normaalia ääntä toisin kuin edelliset jotka eivät päästäneet inahdustakaan:))

  haha tulipa tarina, mutta tuttujuttu kuitenkin, koita pärjäillä äläkä anna niiden hyppiä silmille!

  VastaaPoista
 20. Hei niko,
  Meilläkin ollut vielä pahempi naapuri kuin sulla.
  Asuttiin kerrostalossa eri paikkakunnalla kuin nyt niin siinä meidän naapurissa asui vanha mummu ja pappa (lähes kuuro pappa ja aika sokeita kummatkin) :D
  Valittivat ensin meidän ovessa olevasta kyltistä missä oli; Varokaa koiraa vartio 24/7. (Näin ensin kun laittoivat meidän oven kohdalla lukulasit päähän ja lukivat sitten ilmoittvat isännälle liian VOIMAKKAASTA kyltistä!Isäntä toki tähän sanoi että omapahan on ovenne) Seuraavaksi haukuttiin juopoiki ja narkkareiksi :D (joita tod emme ole) sitten meidän alla asui vielä nuorempi pariskunta joilla oli 3 villakoiraa (itselläme 2 pientä seropia) niin ne haukkuivat yötä päivää niin eiköhän "ihanat naapurimme" soittaneet taas isännöitsijälle joka oli meidän puolella,seuraavaksi tulivat poliisit jotka olivat lopuksi meidän puolellamme taas.Sitten teimme tahallamme pienen jekun laitoin tosi pienellä tekstillä oveen lapun jossa luki ei mainoksia kiitos niin eiköhän vittumaiset napurit ottaneet lasinsa essiin ja isosti lukeneet kyllä nauratti katsella meinasin että lyönkö ovella päähän niin oisi yksi kalman henki vähempi.
  Sitten asuttuamma puoli vuotta siinä lähdimme pois ja isäntämme yritti kaikin keinoin olla ettemme oisi lähteneet. Samalla tuli selväksi että siinä samaisessa kämpässä oli asunut monta pariskuntaa jotka olivat lähteneet siitä juuri niiden naapureiden takia (vaikkeivat sitä kuulemma olleet myöntäneet) Tämmöistä täälä Pohjois-Pohjanmaalla :)

  VastaaPoista
 21. Opettele neiti napero elämään ihmisiksi tai muuta johonkin maalle kun et kerran ns.normaali-ihmisten kans kaupungissa tuu toimeen..sä luulet itestäs pikkasen liikaa,ai niin sähän ootkin se muka yli-ihminen,ei ne sairaat rööriroopetkaan ny ihan mitä vaan saa tehdä..kato homo peiliin äläkä naapureita syytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nohnoh! Aika rankkaa textii!!!

   Poista
 22. kerrostalossa asuessani oon myös saanut heti tupari iltana lapun postiluukusta että hiljaisuus alkaa klo 23... muuten ihan hyvä mutta oltiin poistuttu kuseisestä asunnosta jo 22.30.......
  sain myös varoituksen koska korkokenkäni pitivät LIIKAA ÄÄNTÄ kun tulin kotiin aamuyöllä. asiallisesti sitte sanoin että sukillaniko mun pitää sitte ylimpäänb kerrokseen kävellä. ni naapureiden mielestä sekin olisi ollut parempi vaihtoehto... talosta pois muuttaessani laitoin "ihanille" naapureilleni vielä kirjeen postiluukusta jossa kauniisti kiitin ihanasta ajasta talossa.......
  tsemppiä sulle naapureiden kanssa, pidä puolesi! :)

  VastaaPoista
 23. En yleensä ikinä oikein jaksa/pysty lukeen näin pitkii tekstei mut tän kyllä luin :D Oot chatissakin maininnut noista naapureilta ja todellakin idiooteilta vaikuttaa. Yritä kestää vielä, mutta jos ne tollasella menolla jatkaa niin parasta vois olla muutto :/

  VastaaPoista
 24. no voi luoja mitä naapureita teil:D uskallankoha mä tulla sinne ees iltaa istuu joku vkonloppu?:D mut anyway...voit vittuilakses naapureille viedä ovelle lahjapaketin jossa korvatulpat ja joku ilmaraikastin :DDD sit voi kirjottaa blogiin siitä mitä tapahtui:D

  VastaaPoista
 25. TiiA ! todellakin uskaltaa ;) Juoraan joskus sä / mä / saija ..ihan kuin aikoinaan Linttiksellä. KYLLÄHÄN sun höpsöi juttui alkaa olemaankin hieman ikävä ;)

  -Niko the NipsuTV! haha! -

  VastaaPoista
 26. En jaksanut kaikkia kommentteja lukea, mut jos täällä joku on ihan oikeesti sitä mieltä et ne poliisit oli aiheesta soitettu paikalle, oon mä kyllä vitun hämmentynyt :D Mulla on ihan sama ongelma, paitsi että ennen kyttien saapumista paikalle naapurit tulee yöpaidoissaan marttyyreina ovelle itkemään siitä miten vauvat ei saa unta.. Vittu ei niillä ees oo lapsia. Kehotan et soitat isännöitsijälle ja kysyt mitä ihmettä tossa voi tehdä, ja toivomaan hartaasti et kyseiset tiukkapipot muuttais äkkiä pois sun kerrostalosta..:)

  VastaaPoista
 27. Vaikeeta kommentoida juttuja, sillä meillä on vaan tämä yks versio asiasta. Omalla kaveriporukalla saattaa tulla aliarvioineeksi meteliä, esim. itse tajusin uutenavuotena luonani kaverin kanssa, vaikka lähinnä jutusteltiin ja pelailtiin, että pidettiin kuitenkin melkosta meteliä, ihan vaan innostumalla välillä ja puhumalla normaalilla tai varsinkin miespuolinen kaverini puhui jopa suht kovalla äänellä.

  Mutta toi roskisjuttu on kiistämättä sellanen, että kerrostalossa ei voi jättää roskia rappuun ei viideksi minuutiksi eikä kolmeksi tunniksi. Itse en suosittele edes jättämään parvekkeelle tai pihalle, sillä kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että linnut voivat melko äkkiä tulla haaskalle.

  Mutta kyllähän noita valittajia valitettavasti kerrostaloissa riittää, itsekin joskus muinoin saanut jonkun mainitsemasta oven sulkemisesta palautetta :D Pitää vaan toivoa, että itsestä ei vanhana tule samanlaista, sillä en usko, että vanhuksetkaan suoranaisesti pahuuttaan valittavat, ovat vain ylitarkkoja.

  VastaaPoista
 28. JOO! Siis meidän alakerran naapurit on kamalia... Ne on juoppoja, mut kans varmaa jotai sekakäyttäjiä, kun silmät seisoo aina kun niitä näkee. Parasta siin on se kun ne tappelee ihan koko ajan! Äijä ja muija huutaa kurkku suorana toisilleen ja se äijä heittelee muijaa usein seiniin ja kaikki muutkin jutut siel lentelee :D Ja kaikki mitä ne puhuu nii me kuullaan ne, kun ne huutaa, eikä puhu :D Niiden tappeluun on todella kiva herätä keskellä yötä. Poliisit on muutaman kerran käyny, mutta ne ei jaksa vaivautua tekemään yhtikäs mitään asian eteen. :D

  http://anskiize.blogspot.com/

  VastaaPoista
 29. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 30. Itse asuin melko lähellä ison kaupungin keskustaa kerrostaloasunnossa. Olimme poikaystävämme kanssa asuneet asunnossa muutaman kuukauden kunnes otimme koiranpennun. Samoihin aikoihin alakertaamme muutti n. 40v nainen 10-vuotiaan tytön kanssa. Saman tien alkoi helvetti, sillä saimme puhelun terveystarkastajalta että eläinlääkäriltä on tullut ilmoitus valituksesta. Alakerran naapurimme olivat siis ilmoittaneet eläinlääkärille meidän pahoinpidelleen koiraamme äänekkästi. Saimme varoituksen, mutta sepä ei riittänyt sillä naapurimme jatkoi soittelua. Terveystarkastaja tuli siis ihan käymään lopulta, ja hän kertoi kuinka häntä hävetti että tuli käymään, sillä koiramme oli iloinen eikä pelännyt minua, poikaystävääni tai tarkastajaa yhtään eikä vaikuttanut yhtään pahoinpidellyltä (eikä siis todellakaan ollutkaan!!). Saimme myös varoituksen siitä että VIHELTELEMME ja TÖMISTELEMME (siis oikeastaan emme edes me, vaan meidän vieraat. eli kyllä, siellä on kytätty ovisilmästä) käytävässä, 10-vuotias kuulemma pelkäsi sitä ääntä.

  kuka helvetti muuttaa 10-vuotiaan kanssa kerrostaloon jos tyttöä pelottaa se että joku kävelee käytävässä ja ajatuksissaan viheltelee...

  että semmonen naapuri meillä oli! loppujen lopuksi menin niin paskaksi siitä että meitä syytettiin koiranpentumme pahoinpitelystä, että muutimme ihanasta, halvasta ja kaupungin melkeimpä keskustassa sijaitsevassa asunnosta monen kilometrin päähän kalliiseen ja huonoon kämppään... olisi pitänyt taistella vastaan !!

  VastaaPoista
 31. Asuin joskus kerrostalossa jossa ei pahemmin naapureiden äänet kuuluneet minulle, mutta laulaminen kuului tosi selvästi. En tajua miten se oli mahdollista, mutta niin vain kävi. Ehkä teidän talossa on sama ongelma, vetäkää niitä räppibiisejä iltaisin niin jos ei silloin kuulu naapuriin ;)

  Minulla ei ole onneksi ollut ikinä mitään valittaja naapureita. Olen ehkä itse sellainen....

  Mutta on niitä minun kavereille niitä valittaja naapureita ilmaantunut. Yksi kaveri oli asunut hivenen levottomasti oman kaverinsa kanssa yhdessä samassa kämpässä jo pari vuotta. Naapurit eivät olleet valittaneet heidän satunnaisesta mökästään, joten kaikki oli hyvin.

  Kunnes eräänä päivänä taloon muutti nuori pariskunta. Pari valituksen kaverini kämpän melusta jo kaksi TUNTIA muuton jälkeen. He tekivät myöhemmin paljon valituksia ja loppujen lopuksi kaveri sai kämpiksensä kanssa häädön. Kun kaveri muutti sitten kaverinsa kanssa pois talosta, muttivat samaan aikaan myös valittaja pariskuntakin pois.

  VastaaPoista
 32. ystävälläni on samoja kokemuksia. naapurit laittoivat valitus kirjeen postiluukusta jossa valitettiin mm. kun koira kävelee, kun koiraa kielletään, kun ystäväni puhuu, hän käy suihkussa ja kun hän käyttää koiraansa ulkona kuuluu oven avaus ja kiinni laitto häiritsevästi (nämä kaikki kuuluu kuulemma pariskunnan makuuhuoneeseen ja haittaa nukkumista/opiskelua YMS)... ystäväni on tarkka että kello 22-7 ettei ääniä kuulu mutta naapurit kiskovat aina jotain valitettavaa. kerran olimme viettämässä iltaa kyseisellä ystävälläni, olimme ehkä istuneet iltaa about 20min kun poliisit tulivat ja ryntäsivät suoraan sisään ja hääsivät kaikki pihalle, "liian kovasta metelistä" jota emme ole voineet saada aikaiseksi vasta iltaa aloitellessa. joten kyllä näitä idiootti-natsi naapureita löytyy huh huh

  VastaaPoista
 33. meillä on nähtävästi tosi huonot eristeet, meille nimittäin kuuluu kaikki mitä naapurissa tapahtuu, jos siellä joku aivastaakin se kuuluu tänne ihan oikeesti. mutta onneksi ei nipoja tässä talossa asu. kerran musiikki oli meillä liian kovalla ja naapuri tuli sanomaan asiallisesti että kello on jo yli 22 saako volaa pienemmälle ja pahoitteli häiriötä. mielestäni pitää antaa samalla mitalla takaisin. jos naapurit ovat ihania ole sinäkin jos hirveitä, miks et sinäki olis niille?

  VastaaPoista
 34. Meillä kerrostalossa kuuluu kun naapuri aivastaa tai yskii :D Joten ihan kaikki kuuluu kyllä. Täällä on julmetusti koiria ja muutama yö on mennyt valvoessa, kun joku on jättänyt koiran yksin ulvomaan yötä.. Yläkerrassa on myös joku eurotransesta pitävä teini, mutta onneksi popittelee aika harvakseltaan.. Ei kuitenkaan kovin uskalla valitella, kun ei tiedä mitä sieltä tulee takaisin omista äänistä :D

  Joskus entinen naapuri tuli oven taakse klo 22.00 huutamaan, että "tämä on viimeinen varoitus x 10" pelkässä aamutakissa. Ihan hyvä sinäänsä, kun kämpässä oli vain pari ystävää, eikä mitään musiikkia ym. ja aikaisempia varoituksia ei ollut..

  VastaaPoista
 35. En voi oikein mitään lohduttavaa/helpottavaa/piristävää sanoa. Kerrostalossa asuessa on vaan pakko noudattaa sääntöjä. Hiljaisuus on yleisetikin ottaen 22-07 ja silloin ollaan hiljaa.

  Meillä yläkerrassa asuu perhe ja he ovat sitä mieltä, että taloyhtiön säännöt eivät koske heitä kun heillä on 6 lasta ja 3 koiraa. Koirat ulkoilutetaan talomme pihalla, jossa muut lapset leikkivät, koirat kylvetetään talon yhteisessä saunassa eikä välitetä siitä, että joku saattaa olla allerginen. Joka päivä joutuu kestämään jatkuvaa töminjää, kirkumista, huutoa, riehumista, pattereiden hakkaamista ja tappelua aamu 9 alkaen aina yö 2 asti!

  Ei siinä muuten mitään, mutta meillä sattuu olemaan alle 3kk ikäinen vauva ja onhan se todella helppoa ja kivaa yrittää nukuttaa tyttöä päiväunille saatika yöunille kun yläkerrassa meuhkataan. Kerran olemme nätisti pyytäneet, että olisivat hiljempaa ja noudattaisivat yhteisiä sääntöjä, niin vanhempien vastaus oli haistattelua!

  Kyllä se niin vaan on, että vaikka olisi 1 marsu ja 100 lasta huushollissa, niin ne säännöt koskee kaikkia!

  Edellisessä paikassa ennen tytön syntymää alakerrassa oli sekopää naapuri, joka väitti että mulla on asunnossani etälamautin ja mä kuulemma häntä sillä häiriköin. Asiasta tein rikosilmoituksen kun kävi aina yöllä ovikelloa soittamassa ja huutamassa postiluukusta ja poliisit hoiti homman. Asia päättyi minun osakseni hyvin.

  VastaaPoista
 36. Mäkin luulin joskus, ettei vittumaisia naapureita oikeesti ole olemassa, kunnes muutin tähän nykyiseen kämppään. Samassa kerroksessa asuva mummo on valittanu n. tsiljoonasta eri asiasta isännöitsijälle, eikä ees isännöitsijä ota sitä enää tosissaan. Sen mummon mielestä mm. kaheksalta illalla ei saa imuroida (ja hiljasuuskin alkaa vasta klo 22, wtf?!) ja sit kuulemma kuuntelen heviä täällä päivät pitkät. No ihan kiva, mut en kuuntele sen tyyppistä musiikkia ollenkaan ja oon oikeasti tosi vähän kotona, koska mun aika menee koulussa ja töissä. Niin joo, sit oon saanu kasapäin nimettömiä lappuja henkilöltä/henkilöiltä X... Niissä on käsketty lopettaa parveketupakointi (kiva, mutta kun en polta :D) opettaa mun koirat olemaan hiljaa päivisin (omistan 2 kissaa) ja lopettaa öisten suihkujen ottaminen (käyn usein aamusin suihkussa viiden aikaan ja se on vissin jonkun mielestä yö).

  Eli tää talo on ainakin täynnä täysin vainoharhaista ja vajaata porukkaa!! Jos naapureilla on jotain valittamista, niin arvostaisin, jos edes voitais tulla juttelemaan päin naamaa, eikä soitella isännöitsijälle ja lähetellä lippulappusia. Ja toi kyttien soittaminen ainakin on ihan pelleilyä, josta ei kukaan hyödy mitään. Itelle ei onneks ole kyttiä soitettu (vielä), mut yläkerrassa asuvalle nuorelle miehelle oli soitettu kytät käymään, kun harjotteli kitaran soittoa klo 22 jälkeen. Että näin täällä Keravalla. :P

  VastaaPoista
 37. Meillä hiukan sama ongelma, en ole ollut kuukauteen kämpillä ja pari valitusta oli tullut koiran haukkumisesta. No mun koira varmasti on haukkunut asunnossa kun on ollut oikeasti 200 kilometrin päässä kämpästä. Saas nähdä mitä ne pitää mun tupareista. Alakerran naapurilla ovikellon soiminen kuuluu mun kämppään asti ja mulla melkeen pelottaa kävellä tuolla asunnossa ettei tuu valituksia liiasta metelistä. Kuulen välillä myös mitä naapuri katsoo telkusta ja kaikki vuorosanat (ei tarvitse esim katsoa salkkareita ku tiedän mitä tapahtuu aukaisematta itse telkkaria). Mutta toivottavasti voitat naapurisodan 100-0!!

  VastaaPoista
 38. Kyllä naapureitakin voi ajatella jos musiikkia soittaa hiljaisuuden jälkeen tai koiran omistaa. Yleensä näissä asioissa on kyllä kaksi osapuolta. ja oikeasti hei, usein tuntuu että nykyajan nuoriso ei osaa arvostaa tai kunnioittaa esim. vanhempia ihmisiä. Jos suoraan sanot että olkaa hiljaa esim. klo 23.00 kun on jo hiljaisuus järjestyssäännöissä ja itsellä töihin meno seitsemäksi niin tulee haistatteluja,huuteluja tai haukutaan lestadiolaiseksi. Ennemmin siis asioisinkin esim. isänöitsijän kautta.

  VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com