tiistai 28. helmikuuta 2012

tee-se-itse-ikea

Lähdettiin ajelemaan kohti Ikeaa tuossa illalla (mä istuin autossa silmät kiinni,koska ajokeli on täällä ihan tosi surkea nyt JA taas kerran "lumi yllätti etelän"..öö, kymmenennen kerran tänä vuonna?). On se ihme miten maassa jossa on neljä vuodenaikaa voi aina toi lumi yllättää ja monta kertaa vuodessa.

Ikeassa on maailman ihanimmat lihapullat ja oikeasti törkeen halvat. Niitähän me siis tälläkin kertaa lähdettiin syömään, mutta kassalla me sitten huomattiin että nää lihapullat tuli maksamaan sellaiset 220 euroa. Eli älä lähde koskaan Ikeaan syömään, koska sen seurauksena sä saatat pahimmassa tapauksessa olla syömättä seuraavat viikot. Ja vaikka ne annokset on isoja niin ei niillä nyt ihan kahta viikkoa pärjää..

..jotain tälläistä sieltä sitten paljastui, koska tässä tarvitaan hieman poraakin niin päätettiin säästää naapurit ja ei alettu enää klo 22 jälkeen porailemaan. Huomenna kun tämä on valmis ja paikoillaan niin otan muutaman kuvan, koska tää on vaan ihan törkeen upee!

Nyt täällä asunnossa, jossa muuten on vaihdettu hieman järjestystä leijailee ihana omenan tuoksu:) Tästä on tullut kodikkaampi ja paljon viihtyisämpi / selkeämpi jakoisempi. On se jännä miten muutaman huonekalun siirtely voi vaikuttaa niin paljon tilaan ja jopa ihmisen mieleen. Jos siis alkaa neliöt tympimään ja rahapussi ei anna periksi uuden hankkimiseen niin ei muuta kuin huonekaluja siirtelemään. Se on ilmaista ja virkistävää.

Mä vaan rakastan Ikeaa, koska sieltä löytää aina jotain mitä ei oikeasti tarvitsisi. Ja koska sieltä saa suhteellisen edullisesti kaikkea.. (kuten me taas kassalla huomattiin?).


Uusi orkidea liittyi joukkoon iloiseen ja haastavaan. Onhan noi tosi söpöjä, persoonallisia, mutta myös ihan hemmetin vaikea hoitaa eli en suosittele kenellekkään joka luulee pärjäävänsä kastelukannun kanssa muutaman päivän välein. Näiden juurien pitää saada myös valoa joten siksi niitä pidetään tuollaisissa lasimaljakoissa ja niitä pitää viikon välein nostella tuolta pois ja antaa jotain ihmeellistä "tehohoitoa". Tässä asunnossa on meinattu jopa liittyä kerran orkideakerhoon.. eli..

Ps. Hulvatonta karkauspäivää, muistakaahan naiset käyttää tilaisuus hyväksenne ja koittaa saada itsenni rikkaisiin naimisiin, koska suomessa ei vaan muuten pärjää rahallisesti. 

9 kommenttia:

  1. Oi vitsi, oon kans ihastellut tota taulua monen monta kertaa Ikeassa käydessä :) se on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ON kyllä ihana:) Ja näyttää niin erinlaiselta täällä omassa olohuoneessa kuin myymälässä että huhu. Vielä kun se huomenissa porataan seinään niin voin vaan kuvitella että oon yhtä hymyä:)

      Poista
  2. Niko oot ihana! Oon ihan koukussa sun blogiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. APUUUUUVA! pitäisiköhän sut viedä vieroitukseen? ;D

      Poista
  3. Ajattelin tässä alkaa nyt kertoo miten orkideat kasvaa parhaiten (kokemusta sellaset 2½ vuotta ja tällä hetkellä omistuksessa 24 eri orkidea lajia perhos-orkideoist, maassa ja ilmassa eläviä.

    Orkideat kastellaan kerran viikossa n. 22 asteiseen veteen upottamalla ämpäriin/pesuvatiin (varo ettei kukkavarret katkea tai lehdet !!), vesi _ei_saa_olla_alle_20c_tai_yli_25c_ eli osta sellanen mittari joka mittaa veden lämpötilaa_ ! Jos sua oikeesti kiinnostaa kasvattaa noita joskus enemmänkin !
    Mulla kukat kasvaa ihan umpinaisissa purkeissa eikä oo koskaa kuollu ja melkein kuolleitakin oon joskus ostanu ja herättäny henkiin ! Eli en anna valoa juuriin. Kun ostat uuden orkidean sun kannattaa laittaa se vähäksi aikaa evakkoon muista, ettei ötökät leviä ja tarkistaa usein kokokasvi vaikka suurennuslasilla (mulla mikroskooppi) onko jotain ötököitä. Uusista ne ötökät leviää niin helposti vanhoihin !
    Sun kannattaa ravita kukat noin 4-6viikon välein, tutki asiaa tarkemmin netistä, mulla se joustaa välillä. Kun kasvi kukkii, niin sitä ei saa ikinä irrottaa purkista, vaan vasta kukinnan jälkeen !
    Orkideaa ei kasteta purkkiin kastelukannulla vaan se upotetaan veteen 30min, valutetaan yrimääräinen vesi pois, viedään tassille ja tarkistetaan vielä 30min kuluttua onko tassissa vettä. Orkideat ei tykkää lillua tassissa missä on vettä.

    Toivottavasti alkaa toimii harrastus paremmin tän jälkee :)
    Tutki enemmän netistä, mulla ei oo omia sivuja.

    - A -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia pitkästä ja selvästi ajatuksella kirjoitetusta kommentista:)
      Meillä kyseiset kukat voi vallan mainiosti ja ovat hyvin pysyneet hengissä aina. Ollaan aika paljon selattu netistä tietoja näiden hoidosta ja kuten jokaisessa asiassa.. niin tässäkin on varmana näitä tyylejä yhtä paljon kun on omistajiakin:) Mm. sivustot joista me ollaan tietomme katsottu niin siellä on nimenomaan toitotettu noiden ruukkujen tärkeydestä ja siitä että juurien tulisi saada valoa, kun taas sinä olet kukkasi saanut pysymään hengissä ilman sitä:) Mutta kiitoksia että jaksoit näpyttää näinkin pitkän kommentin, ehkäpä joku jolla ei ole mitään hajua näiden hoidosta ottaa tuosta jotain tietoa itselleen. Meillä siis on täällä tämä "harrastus" ihan hyvässä vauhdissa ihan jo haetuilla tiedoilla <3

      Poista
  4. <3 niko,ihania orkideoita,meillä ei ole kukan kukkaa.miksikö? Kuolevat kuivuuteen tai liialliseen kasteluun,joten se siitä.
    Taas on SE karkausvuosi,mutta kun on onnellisesti jo naimisissa jo yli 10v,ja se on teidän chätin ansiota,niin ei tartte enää kosia ketään ja mua sentään kosittiin kahdesti. :)
    Yritin päästä kirjoille sinun blogiin,ei onnistu,tai sitten se on mulle liian
    vaikeaa,joten anonyyminä ainakin vielä jatketaan. :o)

    P&S :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehe:D mä juttelin just kaverin kanssa puhelimessa joka kertoi että on onnistunut tappamaan neljä kaktustakin & sitähän voi alkaa jo pitämään hieman saavutuksena :Dhaha.

      Poista
  5. Mä olen aina ollut todella eläinrakas ja muistan kun aikoinaan luin sun hankkineen koiran ja yllätysyllätys vielä chihun. Mä olin niiin vihainen koska aattelin, että suloinen koira josta on tullut monille pelkkä varallisuuden merkki ja jonka valitettavan monet ottaa vain pienen koon ja söpön ulkonäön takia, saa taas kärsiä.
    Chihujen maine tyhminä räksyttäjinä ja näykkijöinä jatkuu kun huomionkipeät idiootit ottavat niitä eivätkä vaivaudu antamaan niille niiden tarvitsemaa kuria ja rakkautta. No, se ärsytti mua jonkin aikaa ja sitten unohdin koko asian. Vuosia myöhemmin satuin löytämään sun blogin ja innoissani halusin katsoa miltä londonin elämä nykyään näyttää, vai onko koko koiraa edes enää.
    Olin (ja olen yhä) niin onnellinen kun huomasin miten paljon sä todella rakastat sun koiria ja miten tärkeää niiden hyvinvointi sulle on. Mä melkeen itkin! :D joten ihanaa että sä oot saanut, ainakin ennen aika hurjalta vaikuttaneen elämäsi kuntoon ja onnea maailman suloisimmista koirista! <3

    VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com