lauantai 4. helmikuuta 2012

Valmistautumista Köpiksen yöhön..

Meillä ei tosiaan tässä huoneessa toimi tuo lämmitys ja on hieman jäätävät tunnelmat. Onneksi kyseessä on paikallinen Omena Hotelli jolta on helppo lähteä vaatimaan korvauksia kun saavutaan takaisin kotiin. Asiaa ollaan kuitenkin huoltamassa, mutta vieläkään ei mitään ole tapahtunut. Että tälläistä.. Joudutaan välillä pitämään suihkua päälle että sieltä tulisi lämmintä höyryä. Se että pahentaako se tilannetta on tässä vaiheessa ihan sama. Onneksi paikallisesta marketista löytyi yllättävän halpaa skumppaa ja alankin tätä juttua kirjoittaessa olla jo hieman humalassa. 

Täällä Tanskassa baarikulttuuri on hieman erinlainen kuin Suomessa, joten meillä ei tosiaan ole vielä mitään kiirettä tuonne keskustaan. Täällä ihmiset vierivät baareihin kahden aikaan yöllä ja parhaimmillaan ravintolat pitävät täällä ovensa auki jopa kahdeksaan asti aamulla. Ei oikeastaan uskoisi olevansa pohjoismaassa kun on täällä Tanskassa. Täällä kun alkoholia saa kaupoista ostettua 16-vuotiaat ja aina sekään ei ole vaatimuksena.

Onneksi ostettiin useampi pullo, koska tässähän se ensimmäinen tulikin jo kumottua. Humallutaan / ainakin koitetaan sivistyneesti ettemme joudu vaikeuksiin täällä. 
Luulisi että vuosien kokemuksella olisin jo oppinut avaamaan skumpat.. 
Tanskassa, kuten ei oikeastaan missään muuallakaan ole kovinkaan ihmeellinen siideri valikoima. Eli täältä kauppojen hyllyltä löytyy todella harvoja merkkejä (..kuvassa olevat melkein ainoita). Kannattaa siis opetella ennen reissuja juomaan vaikka sitä kaljaa, koska täältä löytyy todella hyviä korvaavia vaihtoehtoja mm. sille karhulle ;)
Ei tässä sitten muuta!
Tommi suostui esittelemään illan asunsa teille! Eli aletaan olemaan pian valmiita täällä hotellissa illan kemuihin:)
Kartta auttaa aina turistia!
Itse löysin aamulla tuolta Köpiksestä aivan ihanan paidan johon rakastuin välittömästi. Hintaa tällä oli 399 kr, mutta alennusten jälkeen se kustansi vain 50 kr. Mitä se sitten on euroissa? Ei varmana paljoakaan. En tiedä, koska olen niin surkea muiden maiden valutoiden kanssa.. hyvä että tiedän mitä euroissa hinnat tarkoittavat.

Pian otetaan taxi ja lähdetään tuonne seikkailemaan. Täällä tosiaan on -12 astetta pakkasta ja mä en tiedä miksi, mutta se tuntuu paljon korkeammalta kuin Suomessa esim. -20 astetta?

Ihanaa illan jatkoa / aamua / viikonloppua. Huomenna sitten jännitetään että kummasta tulee presidentti. Eli oikeen ihanaa vaali-iltaa sinne, me taidetaan myös huomenna suunnata keskustan rientoihin.. mutta käydään nyt ekana tämäkin ilta läpi:)


12 kommenttia:

 1. Ihanaa, että olet päässyt Tanskaan seikkailemaan! Toivottavasti iltariennot sujuvat hyvin.

  Olen utelias ja kysyn millä nettiyhteydellä kirjoittelet sieltä Tanskasta? Mitä maksaa?
  Itse kun viime vuonna olin Italiassa harmitti kun ei Saunalahden nettiyhteydellä (sillä 13.90 euroa kuussa maksavalla) päässyt nettiin. Eli olisi päässyt mutta hinta olisi ollut toooosi kova.
  Olen taas tänä vuonna menossa Italiaan eli siksi tässä kyselen. :)

  t. Marion

  Pitäkää hauskaa!

  VastaaPoista
 2. Meidän hotellissa on langaton netti eli se on maksuton ja mun läppäri / puhelin on yhdistetty siihen:) Ulkomailla yleensä suosituimmissa mestoissa on wifi käytössä. Eli ravintolat,baarit ym.. Ja kun varaa esim. hotellia niin sieltä sivuilta aina näkee onko siellä maksuton netti:) eli ilmaista tämä siispä on!

  VastaaPoista
 3. ihanat boxerit..haluun sua ;-)

  VastaaPoista
 4. 50 Danish kroner = 6.72655002 Euros
  eli oli todella halpa

  VastaaPoista
 5. Itse olen pari päivää Liettuassa Vilnassa parin viikon päästä. Kivasssa hotellissa keskustassa - frendien näkemistä ja pientä biletystä luvassa:)
  Loistava blogi - keep up the good and goofy work;)

  VastaaPoista
 6. Ihan paras aamun piristys katella ja lukea näitä !!
  T:Kirsi J

  VastaaPoista
 7. Voi Niko, ihan oikeesti,, Sä tienaisit rahat kansainvälisenä "merkki" mallina. Vaate, hajuvesi, ihan minä vain

  VastaaPoista
 8. missäs teän hauvaVauvat on sen aikaa ku ootte siel? :)

  hauskaa reissuu:)

  VastaaPoista
 9. pakko kysyä ku oon miettiny pitkään:D:D että onko toi tommi sun poikaystävä vai vaan kaveri vai mitäää :) ?

  VastaaPoista
 10. Eihän Tommi oo Nikon kumppani, vaan todellakin vain poikaYStävä :)

  VastaaPoista
 11. Joo tommi tosiaan on minun yksi parhaista kavereista :) Eli don't worry! MR X:n henkilöllisyys pysyy edelleen salassa ;D

  VastaaPoista
 12. Aijjaa selvä:):)
  + Noh kaikkee hyvää sulle ja MR X:lle !! ♥

  VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com