sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

1993-2003 luokkakuvat ja tarinat!


Oon tässä viikonlopun aikana saanut muutamaltakin eri taholta kommentteja että voisin julkaista jotain vanhoja kuviani. Mä en tiedä missä mun kaikki valokuvat on, mutta satuin löytämään muutaman vanhan luokkakuvan. Meillä ei ole kotona skanneria nyt, koska jouduttiin antamaan se pois sillä tänne ei vaan yksinkertaisesti mahdu mitään ylinmääräistä, joten koitin parhaani mukaan ikuistaa nämä kuvat tuolla järkkärillä.

Tästä se kaikki alkoi vuonna 1993. Muistan kuinka kaikki meidän luokkalaisista olisi halunnut tuon kyltin itselleen, mutta jotenkin minä onnistuin sen itselleni nappaamaan. Molemmilla puolilla minua on sen hetkiset parhaat ystäväni. Samalla kun katselen näitä kuvia erinlaisten fiiliksien saattelemana ja hymyillen, niin myös surulta ei voi välttyä.. Yksi tämänkin kuvan ystävistä on jo nukkunut pois ja se tuntuu käsittämättömältä.
 2.luokan kuvauksiin saatiin tuoda meille joku tärkeä asia ja ottaa se mukaan kuvaan. Yksi toi avainnauhan ja toinen posliininuken? Ei voi kun nauraa. Löydättekö muuten minut tästä kuvasta? Annetaan vinkki että mä olen ainoa joka ei katso kameraan taisi joku muu olla mielenkiintoisempaa:) Mä muistan että mä olin viemässä tuonne kuvauksiin jotain hyvin fiksua, mutta kotona kiellettiin (haha). Musta kun on kyse niin se saattoi olla mitä tahansa..
Nyt ollaan 96-vuodessa ja luokalla 4. Tästä välistä nyt jäi 3.luokka kokonaan pois kuvana, koska en vaan jostain syystä löytänyt sitä. Tää on mun kaikista koulukuvista fiksuin. Tämän jälkeen alkoi alamäki. Mä en voi kuvitella että tässä kuvassa, tämä pieni poika nimeltä Niko alkoi polttamaan tupakkaa, varastelemaan ja juomaan. Pienissä määrin tietenkin, mutta että näin nuorena? Aina ei kuva kerro koko totuutta, koska mähän näytän suorastaan Herran enkeliltä.
Vuosi on 1997 ja olemme 5.luokalla. Olen alkanut vaalentamaan hiuksiani ja tykkään vielä hymyillä kuvissa.Nykyisin tämmöistä kuvaa ei minusta enää edes saisi. Tässä vaiheessa meidän luokkaan tuli todella paljon uusia oppilaita, koska eräs toinen koulu kävi liian ahtaaksi ja oppilaita siirrettiin meidän koululle. Sain paljon uusia kavereita ja opiskelu alkoi maistumaan hieman puulta, koska kavereiden kanssa oli kivempi viettää aikaa.
Vuosi 1998 ja 6.luokka. Oltiin aivan pentuja, mutta silti olevinaan niin aikuisia kuin vaan mahdollista. Tää alkoi olemaan jo todella villiä aikaa. Olimme jakautuneet "jengeihin" ja minä kuuluin siihen porukkaan joka välitunneilla karkasi viereiselle koululle hengailemaan vanhempien kanssa. Ilmassa oli kuitenkin pientä haikeutta sillä tämä oli viimeinen vuosi ala-asteella ja pian oltiin siirtymässä viereiseen kouluun joka muuten siihen aikaan oli muistaakseni koko maan viidenneksi suurin koulu ja oppilasmäärä oli aivan valtava. Kävin kaikki kouluni siis Uudessakaupungissa.
Yläasteen ensimmäinen vuosi ja 99-vuosi. Värjäsin hiuksiani viikottain. Ne olivat tummat, taas vaaleat, sitten tummat. Tässä kuvassa menossa oli välivaihe ja voi että mua hävettää. Muistan että tämän vuoden luokkakuvia ei enää annettu sukulaisille, koska mua hävetti niin paljon. Kusetimme isovanhemmille että yläasteella ei ole kuin tämä yhteiskuva :D

Tää oli mulle todella rankkaa aikaa. Ensimmäisenä koulupäivänä olimme isossa salissa jossa huudettiin jokaista nimellä ja mentiin jonoihin jotka muodostuivat A-H ryhmistä. Itse jouduin A:lle joka tarkoitti sitä että kyseessä oli "landeluokka". Nämä ihmiset tulivat kouluun muista kaupungeista ja vain harva asui Uudessakaupungissa. Tunsin tältä luokalta entuudestaan kaksi ihmistä ja kumman kanssakaan en ollut väleissä. Itkin viikon, kävin rehtorin luona ja koitin saada siirtoa muulle luokalle.. turhaan. Jälkeenpäin minulle selvisi muistaakseni vahingossa että minut oli haluttu "eristää" ystävistäni ja en siksi ollut heidän kanssaan samalla luokalla. Taisin oikeasti olla aika raskas tapaus. Valinnaiset olivat minun lemppareita, koska niissä oli aina muidenkin luokkien oppilaita.

Tutustuin näihin ihmisiin kyllä tämän vuoden aikana, he olivat loistavia ja edelleenkin muutamat heistä ovat elämässäni jossain määrin. Nuorena musta vaan tuntui että mun koko maailma oli romahtanut. Tällä luokalla erikoista oli myös se että meidän koko yläasteen ajan koulupäivät oli aina 08-14, koska nämä ihmiset kulki bussilla kouluun eri kaupungista. Ette uskokkaan kuinka paljon ärsytti että ei voinut lintsata aamutunteja kun äiti tiesi aina sinun lukkarin ja sen että mihin aikaan sinun piti olla koulussa. Onneksi mulle on luotu mieletön mielikuvitus joten kyllähän meillä aika usein sitten kuitenkin koulu alkoi esim. vasta kymmenen aikaan aamulla ;D

Olemme 8.luokalla ja vuosituhat on vaihtunut. Elämme 2000-luvulla. Muistan kuinka mun äiti ja isä aina huusi että älä pidä keskellä päätä jakausta. Nyt mä ymmärrän.. ei ne tehnyt sitä ilkeyttään vaan onhan toi nyt ihan jäätävää! Onneksi tälläinen ei enää tulisi edes kuuloonkaan. Tässä vaiheessa kapinoin ihan kaikkia ja kaikkea vastaan. Tää taisi olla mun elämäni siihen mennessä rankin vuosi. Tuhopoltto joka muutti ehkä koko mun nuoruuden. Useat näistä oppilaista ja kavereista alkoi elämään pahimpia aikojaan vasta tämän jälkeen, mutta mä olin käynyt kaiken mahdollisen läpi jo 15-vuotiaana. On paljon asioita joista en koskaan ole puhunut ja en tule koskaan puhumaan. Tämän vuoden jälkeen mä muistaakseni aloin hieman rauhoittumaan, tulin hetkellisesti uskoon ja sittemmin jälleen otin veitsen käteen ja viilsin itseäni ihan vain hakeakseni huomiota. En oikeastaan tiedä keneltä? Olin perheeni ainoa lapsi ja siksi sainkin vanhempieni kaiken huomion mitä lapsi vaan voi toivoa.. En vaan ollut tyytyväinen mihinkään. Olin aivan kamala teini.
Vuosi oli 2001 ja kävimme viimeistä luokkaa peruskoulusta. En koskaan tiennyt mikä minusta tulisi isona? En tiedä vieläkään vaikka tästä kuvasta on jo yli kymmenen vuotta. Mua suorastaan oksetti ihmiset joilla oli selvät sävelet omien koulujensa suhteen,tämän vuoden jälkeen. Minä olisin halunnut pitää vuoden breikin ja miettiä, mutta vanhempani jotka olivat tässä vaiheessa jo eronneet eivät antaneet minulle siihen mahdollisuutta. Ja ihan hyvä, koska olisin kuluttanut sen vuoden varmana jotenkin ihan muuten kuin koulupaikkoja katsellessa. Hain 10.luokalle, koska tässä vaiheessa mun keskiarvo hipoi varmana lähempänä polvia kuin kyynerpäitä (..valmistuin todella surkeilla arvosanoilla koulusta). Pääsin 10.luokalle, mutta se olisi tiennyt muuttoa yli 200 kilometriä kotoa ja se ei vaan tuntunut äidistä hyvältä ratkaisulta. En ollut valmis siihen. Päädyin vahingossa kauppikseen ja opiskelemaan merkonomiksi.

Aloin rakastamaan koulussa käymistä. Arvosanani olivat hyviä ja sain huippupisteitä kokeista. Markkinointi ja mainonta oli siis salaa kiehtonut minua aina, koska omaksuin uudet oppiaineet hyvinkin nopeasti, vaikka en ollut koskaan aikaisemmin niistä mitään kuullut. Luokkamme oli kiva ja sain aivan mahtavia ystäviä, joiden kanssa olen vieläkin tekemisissä ja voin listata heistä muutaman jopa parhaaksi ystäväkseni. Edelleenkin pinnasin toisinaan tunneilta, join alkoholia viikonloppuisin, luin todella heikosti kokeisiin, mutta ympäristö oli vaan niin viihtyisä ja opiskelu tuntui vapaaehtoiselta joten nautin vuodesta hyvin paljon.
Tämä taisi jäädä viimeiseksi koulukuvaksi joka minusta koskaan otettiin. Sen jälkeen elämämme muuttui pysyvästi ja paljon.

Olin koko elämäni ajan halunnut muuttaa pois Uudestakaupungista. Olin salaa haaveillut Salattuja Elämiä katsoessa että vielä joskus minäkin talsin noita katuja. Musta tuntuu edelleen että synnyin väärään kaupunkiin, mutta ilman tätä matkaa en olisi varmana koskaan tullut tähän pisteeseen jossa olen nyt. Kauppiksen toisena vuotena meillä on työharjoittelu joka kestää muutaman kuukauden. Minä ja ystäväni, joka oli rinkkaisella luokalla päätimme että menemmä työharjoitteluun erääseen kauppaan joka sijaitsi Klaukkalassa.

Ja kun me jotain päätettiin se myös toteutettiin. Vuosi oli siis 2004 ja me lähdimme työharjoitteluun, joka sitten jäi molemmilta kesken lopulta, ainakin siinä paikassa. Muutimme väliaikaisesti Espooseen kauppiaan luokse ja muutaman viikon päästä tästä äitini kihlautui tämän kyseisen miehen kanssa. Palasin Uuteenkaupunkiin vain hakemaan tavarani, kävin muutamalla tunnilla ja ilmoitin että jätän koulun kesken. Ja siihen se sitten jäi. Halusin tämän kaiken tapahtuvan enemmän kuin mitään elämässäni, mutta se tapahtui yhdessä yössä. Seuraavaksi alkoi vuosi joka oli elämäni tylsin. En tuntenut ketään, en käynyt missään, en ollut töissä. en käynyt koulua, en harrastanut mitään. Luulin että muuttoauton ajaessa ison, mielettömän omakotitalon pihaan elämäni olisi ollut yhtä juhlaa. Siitä alkoi kuitenkin vuosi joka oli yhtä helvettiä.

Tähän aikaan ikävöin ystäviäni ja isääni (..jota en ollut koskaan aikaisemmin ikävöinyt, koska hän oli äidistä erottuaan kuitenkin ollut läsnä elämässämme joka päivä) niin paljon että itkin itseni uneen useana yönä viikossa. Olin katkera äidilleni joka oli raahannut minut paikkakunnalle josta en tuntenut ketään muuta kuin hänet. Vaikka juuri tätä asiaahan minä olin aina halunnut. Nyt se vaan ei tuntunut oikealta. Äitini erosi vain muutaman kuukauden päästä muutostamme ja me olimme jälleen pian muuttoautojen kanssa uuden talon pihalla, nyt Klaukkalassa. Ja täysin kahdestaan, jopa ilman alkoholistia kihlattua joka oli saanut elämämme aivan sekaisin vain muutamassa kuukaudessa.

Sitten tapahtui vaikka ja mitä. Muutimme Keravalle, palasin kouluun muutamaksi kuukaudeksi ja jätin sen kesken. Ei se enää tuntunut samalta. Luokkalaiseni olivat minua nuorempia. Kurssien kanssa oli kamalaa sähläystä ja kaikki vaan oli perseestä. Elämä kuitenkin koki suuria muutoksia muuten ja asiat alkoivat muuttua paremmaksi.. Ja nyt tänään kirjoitan tätä kirjoitusta vihdoinkin sieltä mistä haluan ja elämäni on onnellisempaa kuin koskaan aikaisemmin. Vaikka noiden menneiden vuosien aikana en olisi koskaan osannut edes unelmoida tästä kaikesta, itseasiassa en edes uskonut koskaan eläväni 25-vuotiaaksi, niin tässä sitä ollaan. Kaikki nämä vaiheet piti kokea, käydä läpi, jotta tänään voi olla tässä. Helpoimmasta päästä ei ole reissu ollut ja varmana vieläkin on monta mutkaa matkassa.. mutta yksi mikä on varmaa, niistä selvitään.

(..lyhentelin kirjoitusta ja hieman nopeutin tarinan kulkua, jos joku kohta tai vuosi jää vaivaamaan niin vastaan mielelläni kysymyksiin kommenttien muodossa!). 

98 kommenttia:

 1. Hieno postaus :D Kyl on tyylit muuttunu paljon vuosien varrella !

  VastaaPoista
 2. Mua kiinnostaa ihan hirvittävästi milloin tulit "kaapista ulos"? Ja tää oli ihan superkiva postaus !! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkihan mua homotteli yläasteella ja varmaan ennen sitäkin. Mutta taisin puhua siitä yleisesti vasta kauppiksen ekalla ja sen jälkeen kun muutin pois Ukista :)

   Poista
 3. Ihanaa Niko! Tää oli tosi hyvä idea:) Oot suloinen

  VastaaPoista
 4. Toi ysiluokan kuva... JÄÄTÄVÄ. :DDDDDDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Ihan superkiva postaus!!! :) Paitsi etten löytäny sua 6.lk:n valokuvasta ihan 100% varmuudella? Eli kukas sä noista nyt sit oikeen oot?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei et oo ainoa.. hmm, voiskohan joku lukija mahdollisesti auttaa? (;

   Poista
 6. Mä en kysy tätä millään pahalla enkä todellakaan tahdo loukata, ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää että milloin tajusit olevasi homoseksuaali? Ja muista, tämä kysymys on kirjoitettu täydellä rakkaudella sinua kohtaan :D <3

  -D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hitto joku ehti mua ennen :DD

   Poista
  2. Olen aina ollut homoseksuaali, mutta nuorempana koitin myös pakottaa itseni kiinnostumaan tytöistä. Asiasta pystyin puhumaan tosiaan ääneen vasta kun olin täyttänyt 18 vuotta ja silloin kuin menin Big Brotheriin niin se tuli mm. sukulaisteni tietoisuuteen. Ei ehkä oiva paikka kertoa omasta seksuaalisuudestaan, mutta se oli mun tapa. Mä voisin tästä tehdä vielä erikseen postauksen kun se niin paljon ihmisiä kiinnostaa :)

   Poista
  3. Hei joo, muaki kyllä nyt kiinnostaa sen verran, että postaus siitä olis iha jees. (:

   Poista
 7. Oho joku oli jo sanonu ihan samaa mitä mä just äskön!:D

  VastaaPoista
 8. Ihana Niko näytät ihan itteltäs tos ekan luokan kuvassa!!(:♥

  VastaaPoista
 9. Pilkattiinko sinua koskaan koulussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkattiin. Liikuin vain tyttöjen kanssa ja olin kuin yksi heistä. Tottakai mua pilkattiin, mutta mä olin oikeasti tosi vahva ja mä en oikeastaan ottanut sitä itseeni. Vasta myöhemmin oon tajunnut kuinka vaikeeta se mahtoikaan oikeasti olla.. Jotenkin mä sain vaan kätkettyä kaiken negatiivisuuden suohon ja koitin elää mahdollisimman onnellisesti noi kouluajat :) Ja en ihan hirveästi piitanut muiden pilkkaamisesti, koska mulla oli aina fiilis: "Vielä mä niille näytän" ja niinhän mä näytin. Mun seksuaalisuus on kaikkien tiedossa ja silti mua jotku ihmiset ihannoi ja fanittaa :) En osaa selittää, mutta olen saanut kaiken sen mitä halusin. OLEN VALTAOSAN MIELESTÄ NORMAALI ! :D

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Haluisko joku lukija vastata tähän? Onko mut löydetty jokaisesta kuvasta? ;D

   Poista
  2. 6 lk. kuvassa tosta tytöstä ku pitää kylttiä, niin viistosti ylös oikeella :D

   Poista
  3. Tossa ihan keskellä tumma tukka ja tummansininen paita :)

   Poista
  4. oho niinpä onki! :) ihania kuvia :)

   Poista
  5. sinipaitanen NSC-paitasen alla :D

   Poista
  6. Keskirivissä vaaleahiuksinen keltapaitainen.. MUTTA missä kulmakarvat? :) Jos tämä ei osunut oikeaan niin sitten hänen vieressään istuva sinipuseroinen tummahiuksinen.

   Poista
  7. Keskirivin vaaleahiuksinen keltapaitainen..MUTTA missä kulmakarvat? Niin, missäköhän Marikan kulmakarvat olisivat? :) Hhmmm. Eli sanotaanko että metsään meni;)

   Poista
  8. No onko sitten toi viereinen sinipaitainen oikeaa osuva? Vai vieläkö pitää yrittää ettiä ;D

   Poista
 11. Keskimmäinen rivi ja siinä keskellä <3 T: Sini

  VastaaPoista
 12. Etkös ole 6 lk:n kuvassa keskirivillä oleva söpö tummatukkainen nappisilmä, jolla on sininen paita? menikö oikein :D

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hajosin!! :D EI TODELLAKAAN OO SE VAAN SEN VIERESSÄ :D

   Poista
 14. voi hyvää päivää näitä kuvia ja varsinkin toi ysiluokka, tsiisus mikä tukka ja ah mikä huulipuna. :D

  mut hauskoja juttuja. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olit noihin aikoihin "Alisa - yön lapsi" ;D ahhahahaha! ihana. Hitsi tuli ikävä näitä aikoja :)

   Poista
  2. hahah totta. :D ja sulla noi ihanat mustat rastat. :)
   joo, niin tuli kyl nostalginen fiilis.

   Poista
  3. No niin tuli täälläkin. Avasin valkoviinipullon ja on sellainen olo että 90-luku soimaan, pämppään, taxi alle ja Ukiin! :D Ihan kamalaa. Tää pitäisi niin jakaa toistemme kanssa.

   Poista
  4. äkkiä tänne, Ferox! ;)

   Poista
 15. mä löysin sut tosta kutos luokan kuvasta :)

  VastaaPoista
 16. Voi Jeesus että piti tässäkin muodossa tänne päätyä. Vähän naurettiin tolle viidennen luokan kuvalle! Vittu mikä puttepossu olin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. X näki nää kuvat ja tokas: "Jere tappaa sut ku julkaset nää kuvat" :D hahahaha! Putte jolla hajosi joka aamu pyörän rengas ;D

   Poista
 17. Sun hiukset on tosi kivat tossa ylä-asteen viimesessä kuvassa! :-)

  VastaaPoista
 18. jokasesta luokkakuvasta sut tunnisti!:-)
  oot niin IHANA ja mahtava postaus! jotain vauva kuvia vielä;-)

  VastaaPoista
 19. Ihana tää postaus :) Jotenkin sellanen voimaa antava, tai sellanen että tuli tunne, et kaikesta voi selvitä (= Olisit kirjottanut kuinka pitkän vaan, mä olisin lukenut kokonaan, tää oli oikeasti mielenkiintoista luettavaa :o Ja pisti silmään se, että ton ajan nuoret pukeutu vielä suht fiksusti, mutta mitä näkee nykykuvissa? Perseessä roikkuvia housuja ja tissipaitoja, ei mitään muuta... Terveisin itse yhdeksäsluokkalainen teini D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdeksasluokkalainen teini kuittaa asian niin todeksi, että silmät valuu.

   Poista
  2. Kahdeksasluokkalainen tuleva äiti kuittaa asian niin todeksi, että silmät valuu

   Poista
 20. tässä huomaa jotenki ku oot rustannu kaikki koulu vuodet ja kertonu asioita että miten ootkaan ihana ihminen. vihaan homoja mutta sä oot jotenki erikoistapaus. tai no en vihaa mutta tosi usein heitän homo läppää ja haukun homoja . deki johuu ehkä suurimmaks osaks siitä mihin on opetettu. pohjanmaalla kato vihataan kaikia erinlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos tästä kommentista:) Muista että jos sun vanhemmat on "opettanut" sut vihaamaan homoja tai jotain tälläistä.. niin MISSÄÄN ei ole sanottu etteikö myös lapset voisi opettaa niitä vanhempiaan:) Koska on kuitenkin selvää että heidän nuoruudessaan on vihattu suuremmissa määrin kaikkea "erinlaista", mutta me elämme nyt vuotta 2012.. ja nykyajan ihmiset kasvaa kokoajan vain ymmärtäväisemmäksi. Mutta joo:)

   Poista
 21. Meitsikin löysi sut joka kuvasta. Aikamoista rallia on sun elämä ollu...kuitenkin pääasia on,et nyt on kaikki hyvin ja oot onnellinen. Tulevaa ei koskaan voi tietää eikä sitä kannata etukäteen surrakaan...Parasta nauttia siitä hetkestä,mitä nyt elää... Sulla on oikea asenne: kaikesta selvitään! Niin sen pitää ollakin.

  T. Salmari :) :)

  VastaaPoista
 22. voi herranjestas oot sulonen noissa ala-asteen kuvissa :D <3 toi ekaluokan kuva on jotain niin sulosta,ihan ittes näkönen oot :)

  VastaaPoista
 23. Onkohan näiden kuvien julkaisuun lupaa?
  Voisin veikata että kaikki näissä esiintyvät henkilöt eivät ilosta hypi?
  Ja mikä ihmeen toinen kaupunki? Koska Lokalahdella on kaupunkioikeudet olleet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden kuvien julkaisuun on sellainen oikeus että minä olen maksanut näistä jokaisesta kuvasta että olen saanut itselleni. Ihan samalla tavalla kun ihmiset esittelee näitä sukulaisilleen, pitää kirjahyllyllä.. niin minä julkaisin ne blogissani :) Osasin odottaa tälläistä kommenttia, ei siis yllättänyt lainkaan. JOS JOKU KUVISSA ESIINTYVISTÄ HENKILÖISTÄ kokee että kuva tulee heiden kohdaltaan sumentaa niin he varmana osaavat myös samalla tavalla kuin sinäkin kommentoida tänne ja vaatia sitä. En kuitenkaan jaksa uskoa että tämä kovin tärkeä asia kenellekkään on. Nämä ovat koulukuvia. Ei mistään salaisista arkistoista revittyjä pidätyskuvia.

   Osa kuvien ihmisistä ei enää edes hypi. OVAT KUOLLEET. Tässä tapauksessa heidän omaisensa voivat halutessaan ottaa minuun yhteyttä joko yksityishenkilöinä tai lakimiestensä kanssa.

   Ja toinen kaupunki Lokalahti. Meille Uudessakaupungissa asuville ihmisille se oli toinen kaupunki. Se ei kuulunut Uudellekaupungille, emme olleet koskaan siellä koskaan käyneet. Eikä se tosiaan ollut tämän jutun pointti vaan se että vieraalta paikkakunnalta tuli luokalleni ihmisiä joita en ollut koskaan nähnyt. Oliko vielä jotain sydämmellä?

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 24. 7. luokan kuvassa kaikkein nätein! Oikeesti, tosi söpö.. ja nätimpi kun kaikki tytöt! :)

  VastaaPoista
 25. Ton yhen anonyymin kommentin voin allekirjottaa myös, täällä pohojanmaalla ei tunnuta hyväksyvän yhtään erilaisia ihmisiä. Tyttöjen pitää olla pissiksiä ja poikian fruittareita että niitä pidetään cooleina ja normaaleina :D

  Ihan jäätävä tuo sun yläasteaikanen tukka! Mut eikös salkkareissa ollu tuohon aikaan sillä Sakulla (Jasper Pääkkönen) samallainen keskijakaus? >:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ollut keikalla kerran pohjanmaalla ja mulla oli ihan kamalat odotukset sen paikan suhteen. Siellä ihmiset kuitenkin vaikutti tosi mukavilta ja voisin ehdottomasti jatkossakin keikkailla siellä päin:) Ihmiset aina puhuu mitä sylki suuhun tuo.. mutta teot ovatkin sitten ehkä jotain ihan toista. Kyllä sielläkin varmana on erinlaisuutta, mutta se on asia josta ei vaan puhuta :/ harmi. Joo Sakulla oli sellainen tukka silloin. Enää en pitäisi tälläistä lookkia mistään hinnasta, mutta tuolloin se oli "normaalia" :D

   Poista
 26. nyt jäi häiritsemään toi tärkeä esine kakkosluokalla minkä oot ollu ottamassa mukaan mutta vanhemmat kieltäny! :D kerrohan mikä tää esine oli? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis en muista, mutta se on saattanut olla mikä vaan :D Mä keräsin tuohon aikaan kiviä, kassakuitteja, pullonkorkkeja, tupakka-askeja, jäätelötikkuja, syötyjä purkkia :D Eli mä olisin varmana voinut raahata tuonne kuvauksiin ihan mitä vaan :D:D:D!

   Poista
 27. aivan ihana postaus!!!!! ihana pikku-niko <3

  VastaaPoista
 28. hah apua oot asunut klaukkalassa! ihan kreisiä. mä oon 18 vuotta ja odottanut viimeset 3 vuotta poispääsyä täältä "kylästä" missä oon asunu koko elämäni :D toivottavasti mäkin voisin joku päivä pysähtyä miettimään että nyt olen siellä missä mun kuuluukin. hyvää jatkoa sulle ihana niko<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo asuttiin Klaukkalassa joku vuoden verran,ehkä hieman enemmän. Mun on pakko sanoa että se on ainoa paikka jonne mulla ei ole koskaan ikävä :/ Mua se mesta ahdisti ihan suunnattomasti.. voi toki olla syynä sekin että en tuntenut sieltä oikeasti ketään. Vielä sun aikasi koittaa ja muutat pois. Muista että kaikella on aikansa ja paikkansa <3

   Poista
 29. IHANA <3

  -Toni, Vaasa :P

  VastaaPoista
 30. Oot tosi rohkee kun uskallat avautua kaikille :) Oot vaa nii mahtava, puss♥ Jatka samaa mallii, älä koskaa muutu :--)
  Hei millon tulee videopostuasta ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videopostausta asap viikolla:) Kuvaan huomenna ja toivottavasti saan sen myös maanantain aikana julkaistua!

   Poista
 31. Sä vaan olet niin mahtava ihminen! Sä oot tehny niin kun oot halunnut. Mä kadehdin sellaisia ihmisiä, jotka vaan tekee niin kuin haluaa. Mä en ole koskaan saanut siihen mahdollisuutta. Tän kirjotuksen myötä uskallan varmaanki tarttua hetkeen ja kokeilla elämää, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toivottavasti tästä saattoi olla apua joillekkin / sinulle. Tartu hetkeen ja kokeile elämää, se kannattaa.. Aina voi mennä metsään, mutta pitää muistaa että metsäkään ei koskaan ole loputun ja aina se vihreä niitty jossain vaiheessa tulee vastaan:)

   Poista
 32. Aaaaaaaaaaaaa, oot ihan ylisöpö 9. luokan kuvassa. Ihastuin. <3 Hahaa. Ja kiitokset mahtavasta postauksesta, olishan tuota lukenut pidempäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMG. tosi "ylisöpö" nolo mä oon ollut :D tosin mä laitan sen tuon vuosiluvun piikkiin;D

   Poista
  2. 4,6 sekä 9. luokan kuvat :))) ihania kuvia ja onneksi joillain on sentään tällaisiakin rohkeutta blogissaan julkaista.. Toista se on nykynuorilla, jotka eivät ikimaailmassa näitä minnekkään esille haluaisi..

   Poista
 33. Kyllä näistä kuvista näkee että sulla on ollut vaikea lapsuus ja olet todennäköisesti ollut myös häirikkö !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että tälläiset analyysin sait tehtyä kuvien perusteella:) No mutta sulla on varmana hei työpaikka taattu. Poliisien murharyhmässä on varmana aina tilaa ihmiselle joka muutaman kuvan perusteella voi näinkin yksilöllisiä tulkintoja ihmisistä antaa. Onnea valitsemallasi tiellä! :D

   Poista
 34. Vuoden 2001 kuvassa 3 vasemmalta, onko toi miekkonen nimeltään Marko Ahonen? On nimittäin NIIN samannäköinen kun olla ja voi :D

  VastaaPoista
 35. Itsekin oon Pohitullin ja Viikaisen käyny läpi, eikä ollu mullekaan mitään helpoimpia vuosia. Nyt vaan odottelen, että millon täältä pääsis pois :)

  VastaaPoista
 36. Haha, vähän hyvä postaus! Tuli ihan ikävä noita aikoja työharjottelussa vaikkei se ihan aina niin hehkeetä ollutkaan ;)

  VastaaPoista
 37. susta on nähny jo ykkösluokan kuvasta, että susta tulee komee isona! :D paras postaus ikinä, hauska muutenki kattoo noita vaatteita kaikilla :D iha jäätäviä!

  VastaaPoista
 38. osa ihmisistä kuolleet?


  jollain tavoin tosi hellyyyttävväää katsoa nikoa pienenä?

  saako kysyä vai onko liian hen. kohtanen että missä iässä huomasit kiinnostuvan enemmän miehistä kun naisista tai molemmista? oletko bi vai ihan homo?

  VastaaPoista
 39. Missä päin klaukkalaa asuit ? ja minä vuonna (: kiinnostaa vaan kun itsekin täällä päin asun :)

  VastaaPoista
 40. Olin ihan suu ammollaan kun huomasin et sä olet ukista!
  Itse kun tästä naapuri kaupungista on. Ja mulla sama juttu, synnyin väärään kaupunkiin
  voi ku sä olit söpö pienenä ja toki vieläkin!

  VastaaPoista
 41. Olet ainakin nykyään melkoisen hot, noista luokkakuvista en nyt niin tiedä... ;D<3

  VastaaPoista
 42. Voi Niko oot niin ihana ihminen :) Ja voi että ku kuolen noille 1.-4. luokkien kuville, oot niissä niin mielettömän sulonen!

  VastaaPoista
 43. Voi Niko! Olit niin ihanan BB:ssäkin että on pakko lukea jopa
  tätä sun blogias! Mitä sulle muuten kuuluu?(:
  Oivoivoi, mutta pakko myöntää että oot todella sulonen noissa kuvissa !(:

  VastaaPoista
 44. aww noi yläasteen kuvat :D

  erotut tolta joukosta, sulla on ollu iha eri tyyli ku muil!

  VastaaPoista
 45. ihana kirjotus tää! vähän syvällisempi ja vakavampi...sai itekki miettii teinivuosia. kiitos tästä kirjotuksesta, vähä erilaisempi ko yleensä mut ihan mahtava ja koskettava myös =)
  -michelle

  VastaaPoista
 46. Niko tää on ihana postaus! Oli ihana lukee tätä ja katella vanhoja kuvia! Kiitos :)

  VastaaPoista
 47. Moi! Kivasti kerroit nuoruudestasi, kiitti. Vähän jäi vaivaamaan et mikä se tuhopolttojuttu oikein oli?

  VastaaPoista
 48. <3 Niko,joo mäkin tunnistin sut jokaisesta kuvasta,mä en haluu kattoo omia vanhoja luokkakuvia,kun en asukkaan siellä missä ne "normaalit" asuu,eikä pidetä yhteyttä,onneksi. Muakin kiusattiin 9v,erinlaisista asioista,tykkäsin pojista ja myöhemmin miehistäkin,tyttärenkin tein,mutta,jotenkin se ei ollut mua,Tykkäsin jo lapsena tytöistä,mutta vanhemmiten tulin kaapista ulos rytinällä ja nyt en ollenkaan tunne olevani erillainen "Nuori",varmasti et sinäkään ... :o)

  SALAMARIN WAIMO,PÄIVI JA SALMARILTA TERKKUJA :) :)

  VastaaPoista
 49. HEI,

  ensinnäkin kiitos ihan mielettömästä kommenttitulvasta. En ole kaikkiin erikseen vastannut, mutta kaikki on luettu. Toiveenne on kuultu ja näitä postauksia on tulossa lisää :) Ootte ihan mahtavia ja on hienoa huomata että täällä on kommentit pysynyt aika kivoina vaikka mitään rajoituksia sen suhteen ei ole että kuka tai ketkä tätä blogia pystyy kommentoimaan.

  Oli kiva käyttää tämän kirjoituksen tekemiseen tunti jos kaksikin. Se kannatti :) Love ya!

  VastaaPoista
 50. Yläasteella ahdisti varmaan kaikkia. En tunne ketään kenen mielestä yläaste ei olisi ollut ahdistava paikka.

  Luokkakuvissa nuo ihmisten vaatteet on niin tuttuja samalla lailla sitä itsekkin silloin pukeutui.

  VastaaPoista
 51. Kuulostaa jotenkin niin samanlaiselta "tarinalta".. Harmi, miten paljon pitää kokea, että löytää itsensä ja kokea onnea. Onhan niitä ihmisiäkin, jotka pääsevät luistelemaan elämästä helposti ja kaikki tiputetaan syliin. Sitten on ihmisiä, jotka joutuu viiltämään ranteet auki, että lähimmäiset huomaa pahanolon, eikä huomaa ehkä silloinkaan..

  Itse kävin kauppiksen, opiskelin lähihoitajaksi ja en tiedä vieläkään mikä minusta tulee.. ehkä se vielä selviää!

  VastaaPoista
 52. Mun pitää vaan sanoa et mitä IHMETTÄ SULLA ON SUN PÄÄN PÄÄLLÄ YSIN LUOKKAKUVASSAS? HYI HITTO OIKEESTI :DDDD Kamala pehko.... onneks sun nykyset hiukset ovat ahhh, vaikka voihan nekin olla 10 vuoden päästä yök-tavaraa..

  VastaaPoista
 53. ihana postaus :)<3 ja osa jutuista on aika tuttuakin.. mut onneks vastoinkäymiset vahvistaa :)

  VastaaPoista
 54. Hyvä postaus, itse menen viikaisille pian ;> Ai niin! Muistan kyllä kun kävin itse teillä nuuttipukkina joskus! Sain lidlin karkkiaskin :) ++ Huoneesi oli hirveä muuttonne jälkeen :DDD ! t. sinun vanhassa huoneessa asunut 14v tyttö :) ps. ihana oot <3

  VastaaPoista
 55. Huu
  Mikä toi tuhopolttojuttu on.....

  VastaaPoista
 56. toi yks jätkä noissa kuvissa näyttää ihan mikael granlundilta :DDD siis silt se vois näyttää jos ois nuorempi.. :)

  VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com