sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Ihana Tallinna!

Pinkki on påp! 

Pidän pienoisena ihmeenä sitä että olen hengissä ja suhteellisen hyvässä hapessa. Eli ei siis havaittavissa sen suurempaa krapulaa vaikka hereillä tuli oltua liki kaksi vuorokautta ja siitä melkein yhdet 24 tuntia humalassa. Lähdettiin siis kavereiden kanssa Tallinnaan suoraan mun työvuoron päätteeksi eilen. Pakko sanoa että tuollainen päiväristeily on kivaa vaihtelua. Mä en tiedä johtuiko se humalasta vai oliko aurinkoinen Tallinna vaan niin viehättävä kokemus jälleen kerran että varattiin liput erääseen tapahtumaan joka on Heinäkuussa. Nyt sitten seuraavaksi Saara buukkaa meille hotellit ja lähdetään tuolla porukalla viettämään pidennettyä viikonloppua Tallinnaan. Plus kymmenen muuta tyyppiä, jotka ei ole mulle entuudestaan tuttuja. Lisäksi varattuna on eräs toinenkin risteily kesäksi, joten laivailua pukkaa.
Tallinassa kuvattiin jotain elokuvaa. Lisäksi laivalla kuvattiin uutta kotimaista reality-sarjaa.

Jos joku ei siis tiennyt niin Helsingistä lähtee liki yhtä tiheään tahtiin laivoja Tallinnaan kuin maakunnissa kulkee bussit. Matka taittuu muutamassa tunnissa ja eikä se juuri mitään kustannakkaan. Mukaan tarvitset vaan passin ja kaljakärryt on vaan plussaa. Eilinen reissu maksoi 14 euroa yhteensä yhdeltä henkilöltä, se sisälsi hytin ja matkat. Jos mä lähtisin junalla Lahteen niin se olisi saman hintainen ellei jopa kalliimpi? Käsittämätöntä.

Tallinna on nätti paikka varsinkin tälleen kevällä/kesällä. On siellä sen verran useasti tullut käytyä että ne perinteiset paikat sieltä löytää helposti. Tiedän mistä saa kahden euron skumpat, mikä nurmikko on kiva paikka dokaamiselle ja minne kannattaa mennä syömään. Mitään muuta mä en Tallinnasta koskaan tarvitse. Mun mielestä siellä on surkeat valikoimat vaatteissa ja eikä ne hinnatkaan poikkea juuri mitenkään meidän omista, joten samat liikkeet voin koluta läpi Helsingissä. Aika maissa on rajallinen jos on päiväristeilyllä ja voin sanoa että humalassa tuollaiset reippaat viisi tuntia saa menemään yllättävän nopeasti.
Ravintola oli tyylikäs. Ruoka oli pahaa. Kalja meille kuitenkin maistui. 

Olisi kiva ollut olla reissussa tosiaan hieman pidempään, koska meillä oli mielettömän hauska reissu. Pientä draamaa siellä oli ilmassa kun tultiin takaisin päin, mutta mitä muutakaan voi odottaa ihmisiltä jotka on dokannut aamu kasista asti? Mä olin kuitenkin sinnikäs sissi ja jatkoin iltaa vielä baariin, mutta voi veljet että nukuin maailman epämukavimmassa asennossa kivasta yöni. Kiitos vaan Jennin & Jontun sohvalle. Nautin aamuyön pizzasta aivan julmetun paljon sillä Tallinassa onnistuin tilaamaan maailman kamalimman pizzan. Pienenä vinkkinä.. älkää koskaan tilatko sieltä ruokaa jossa on aurajuustoa.

Tallinnan kadut huokuu keskiaikaa ja tunnelma on keskustassa erittäin rauhallinen. Vaikka yleisesti  ottaen jokainen vastaantulija puhuu Suomea ja on kamalassa humalassa.
Laiva on lastattu alkoholilla,alkoholilla ja vielä kerran alkoholilla. Melkein suosittelen ostamaan kaikki lavat laivasta, koska maissa ne ei kamalan paljoa halvempia ole & sieltä on ne hankalampi raahata laivalle. Viinit,viinat ja skumpat kannattaa ostaa marketeista. Äärettömän hyvä skumppa maksaa keskustassa 2,05 € pullo. Mun mielestä se on halvempaa kuin maito ja jos vaan jaksaisin raahata niitä mukanani, ostaisin niitä kerralla vaikka sen sata pulloa. Voitaisiin tehdä pian reissu autolla?! ;)
Paras porukka kasassa! 
Siideriä ja tupakkaa. Lopetin laskemisen kun olin polttanut ensimmäisen askillisen. Lisäksi kun hytissä oli tuhottu ensimmäinen siiderilava, päätin kaikkien parhaaksi lopettaa laskemisen myös niiden kohdalla. Paljon niitä tuhottiin ja hirrrrveen-hirrrrveen selvinpäin kuitenkin oltiin tilanteet huomioon ottaen.
Kukaan ei huolinut meitä vaikka kuljettiin -50% tarrat naamassa. Haha.
Helsinki! Helsinki! Se on kuitenkin edelleenkin mun lemppari vaikka Tallinna aina hurmaa mut hetkellisesti hieman halvemman alkoholiveronsa vuoksi. 
Tätä ei kovinkaan usein näe. Minä + kaljatuoppi. Pakkohan siitä oli kuva saada.
Mä sovin hyvin keskiaikaiseen keskustaan, koska kuljin tuo huppu päässä kokoajan. Kyse siis on uutukaisesta jonka ostin H&M. Oi että mä vaan tykkään tuosta paidasta. 
Hän ei kuulunut meidän matkaseurueeseen, mutta jos me jatketaan seuraavalla reissulla yhtä alkoholin huuruisissa fiiliksissä.. ollaan varmana tulevan kesän jälkeen jotain tätä luokkaa? 

Millaisia kokemuksia teillä on Tallinnasta? Vai onko lainkaan kokemuksia? Onko jotain paikkoja joihin ehdottomasti kannattaisi meidänkin seuraavaksi suunnata? Heitelkää kommentteja niin saan sitten kerättyä kivoja vinkkejä kasaan tulevaisuutta ajatellen! 

Ihanaa sunnuntain jatkoa kaikille :)

16 kommenttia:

  1. Ihana Niko taas vaihteeksi ! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EveTyyrille vaan kiitoksia kivasta ja piristävästä kommentista! :))

      Poista
  2. Oiskohan se uus kotimainen reality sarja Tallinnan 2. tuotantokausi? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a? Kulki nimellä "Laiva" ne kuvaukset. Suattaapi olla, suattaapi olla!

      Poista
  3. Ite olin just perjantaina Tallinnassa ja samoista paikoista tuli otettua kuvia näköjään! :)

    VastaaPoista
  4. kävin rippileirin joskus 3 vuotta sitte virossa, oltii jossai lähellä suurmunamägee. Mut siellä oli ihan mahtava ostoskeskus jossa oli jäähalli keskellä! tallinnasta sinne on kyllä matkaa jonki verran mutta hyvä paikka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei :) Kiva kuulla! Josko pääsis joskus tsekkaan paikan:)

      Poista
  5. Jätitkös mulle enää mitään? :) Jos tulis lähdettyy Tallinnaan kun tuun pojan tavaroita roudaan Töölöstä Haagaan ylihuomenna...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha;D juu kyllä sinne varmana sullekkin jotain vielä vähän jäi Merja <3

      Poista
  6. Tallinna on kiva mut ite tykkään enemmän Pärnusta. Siel on söpöj pikku putiikkeja, ihania kävelykatuja, hyviä ruokapaikkoja ja ihana ranta ! =)

    VastaaPoista
  7. oliks ton ravintolan nimi beer house tai joku vastaava? :)

    VastaaPoista
  8. Melkeen yhtä hauskalta kuulostaa ku mun viikonloppu Berliinissä ;) kauheet vierotusoireet oli ku en neljään päivään päässy sun postauksia tsekkailemaan :D mutta hyvä että oli hauskaa sinullakin :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii ja sitä vielä piti sanoa, että ihunat noi sun hiukset! =D ♥ nyt et kyllä vähään aikaan värjää tai ne alkaa jo lähtee päästä irti ;D

      Poista
  9. Mä en kehtaa jaella omia Tallinna vinkkejä, sillä en enää käy ryyppäämässä Tallinnassa. Käyn sivistyneesti katselemassa nähtävyyksiä....

    Yhden vinkin voin antaa Tallinnaan. Jos on Tallinnassa talvella voi käydä eläintarhassa. Talvella eläintarhassa voin bongata samat eläimet, kuin kesälläkin, mutta toisin kun voisi luulla eksoottisetkin eläimet ovat ulkona. Eksoottiset eläimet näyttivät ihmeen hyvin voivilta lumihangessa ja pakkasessa. Kamelit olivat kasvattaneet niin muhkeat talviturkin, että teki mieli upottaa käsi niiden turkkiin. Se näytti noin puoli metriä paksulta.
    Ulkona viihtyy myös norsut, jotka syövätkin Tallinnassa ruuaksi kuusia. Ainoat eläimet jotka eivät näyttäneet hyvin voivilta lumihangessa olivat kengurut, jotka tärisivät ihan hillittömästi.

    Kesällä Tallinnan eläintarha on varmasti ihan normaali tylsä eläintarha.

    VastaaPoista
  10. oi voi nyt tli kyllä taas kuume tallinnaan!
    hei muuten jokos muistit laittaa sen kirjeen postiin? :) ~ malttamaton odotteleen kun olen ;)

    VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com