lauantai 25. elokuuta 2012

Vastauksia kysymyksiinne aiheesta: Big Brother


Saitte kysellä multa kysymyksiä tässä postauksessa. Ja nyt poimin sieltä muutaman kysymyksen & vastaan niihin. Jos teitä ei kiinnosta aihe Big Brother niin suosittelen skippaamaan tämän postauksen.
kuva: mtv3.fi/viihde

Oliko vaikeaa olla kertomatta ihmisille että on lähdössä taloon pian taloon? Miltä lähtöä edeltävät päivät tuntuivat?

Oli äärettömän vaikeaa olla kertomatta aiheesta, mutta onneksi uskalsin/sain avautua muutamalle lähipiiristäni. Vuonna 2010 salaisuuden pitäminen tuntui vielä vaikeammalta, mutta onnistuin siinä silloinkin. Ymmärsin mitä on panoksena jos osallistumiseni paljastuu ennen taloon astumista:) Edeltävät päivät ovat äärettömän sekavia. On keksitty valhe josta on pidettävä kiinni viimeiseen asti. Itse muistaakseni kerroin lähteväni ulkomaille asumaan hetkeksi (?!). Viimeisinä päivinä ulkomaailmassa halusin olla kokoajan ystävieni ympäröimänä ja humalassa. Haha. Se oli ehkä sekavempaa aikaa kuin itse talossa oleminen tai sieltä pois tuleminen. 

Tuliko sinulla koskaan yksinäinen olo talossa? Entä koti-ikävä?

Talo on niin pieni ja siellä asui parhaimmillaan 13 ihmistä joten en kokenut koskaan olevani yksinäinen, koska ihan minne tahansa menikään siellä oli aina joku. Jos joskus ei oikeen päässyt keskusteluun mukaan tai aihe ei kiinnostanut itseään niin menin pihalle tupakalle tai muuten vaan hengailemaan. Katsoin usein taivaalle ja mietin lähipiiriäni, mutta tiesin heidän näkevän minut ja sen että minulla on kaikki ok ja se riitti minulle. En siis ikävöinyt ihan kamalasti ulkomaailmaa. Usein musiikki toi mieleen tapahtumia ulkomaailmasta ja silloin saatoin hetkellisesti olla surullinen tai miettiä perhettäni. 
kuva: suomenkuvalehti.fi

Huomasiko muissa asukkaissa jos he vetivät jotain roolia?

Jossain tilanteissa kyllä. Varsinkin kun olimme asuneet talossa pidempään niin sitä huomasi muissa asukkaissa jotain muutoksia joita ehkä piti hieman roolin vetämisenä paikoitellen. 

Oliko jotain viikkotehtävää nolo suorittaa?

Ei oikeastaan. Ehkä myöhemmin sitä miettii kuinka tyhmiä ihmiset ovatkaan kun he pukeutuvat viikon ajan palomieheksi ja koko suomi seuraa heitä. Talossa sitä ei kuitenkaan osannut silleen miettiä ja koitti suorittaa tehvän kuin tehtävän kunnialla vaikka ne eivät aina ollutkaan kovin mieleisiä. Se on pelinhenki ja se tiedettiin jo ennen taloon menoa. 

Kuka tuli läheisimmäksi talossa?

Vuonna 2008 ehdottomasti Minna, Andreas, Manta, Miia, Anniina ja Cheryll. Heitä kaipasi heti lähelleen kun aamulla heräsi. Joka sunnuntai yhdestä luopuminen oli tuskallista vaikka kyseessä olisikin ollut henkilö jonka kanssa kemiat eivät oikeen kohdanneet. Sitä aina tajusi siinä vaiheessa kuinka tiivis porukka me lopulta olimmekin.
kuva: mtv3.fi/viihde

Pelkäsitkö koskaan sitä että on telkkarissa on näytetty jotain lähikuvaa kun olet esim. alasti?

En pelännyt, koska olin aika luottavaisin mielin sen suhteen että tuotantotiimi tuskin haluaa mun pippelistä lähikuvaa telkkariin. Muutenkin alastomuus tuntui hyvinkin luonnolliselta varsinkin humalassa. En miettinyt sitä juurikaan millainen kuva minusta annetaan ulkomaailmaan. 

Menisitkö taloon uudestaan?

Olen ollut talossa jo kahdesti. Toki haluaisin sanoa että homma on mun osalta jo hieman nähty, mutta jos kutsu tulisi jälleen niin en tiedä mitä vastaisin. Ehkä mä menisin, koska mitä menetettävää mulla enää on? 

Haitko taloon menolla julkisuutta?

Rehellinen vastaukseni on että en. Vaikka pyörinkin sen jälkeen tiiviisti mediassa ja muualla niin se ei ollut asia mitä lähdin tavoittelemaan. Se vaan tuntui sillä hetkellä oikealta kun tuli talosta ulos. Tekisinkö saman uudestaan? Sitä en tiedä. 
kuva: iltalehti.fi

Mitä sanoisit nuorille jotka haluavat taloon?

Talossa on ihanaa, upeaa, mahtavaa ja se tuntuu suorastaan huumaavalta kun astelee taloon. Talosta pois tuleminen on sitten paljon rankempaa joten suosittelen punnitsemaan asiat äärettömän tarkasti. Jos sinulla on parisuhde, unelmien työpaikka ja asiat ok täällä ulkomaailmassa.. niin älä missään nimessä uhraa sitä kaikkea tämän kokemuksen vuoksi. Koskaan ei voi tietää mitä talosta lähdön jälkeen tapahtuu ja palautuuko elämäsi mahdollisesti koskaan enää ennalleen. 

Miltä tuntui kun sait tietää pääseväsi taloon?

Koska olin sinne itse vapaaehtoisesti hakenut ja se oli sillä hetkellä päälinmäisenä mielessäni niin puhelu tuotantotiimiltä tuntui lottovoitolta. En koskaan unohda sitä tunnetta, tilannetta ja niitä päiviä kun makasin sängyssäni ja mietin että onko tämä kaikki totta? 

Onko sun elämä muuttunut paljon BB:n jälkeen?

On. Elämäni on täysin erinlaista nyt kuin silloin. Tosin siitä on jo 4 vuotta joten en koskaan tiedä mihin elämäni olisi minua kuljettanut jos en olisi mennyt taloon, mutta uskallan väittää että ihan tälläistä se ei olisi nyt. 

Miltä tuntuu kun ihmiset tunnistaa vai tunnistaako?

Siitä on pian 1460 päivää kun menin taloon ensimmäistä kertaa ja sen jälkeen ei ole tainnut olla ainuttakaan päivää että en olisi kuullut jonku sanovan "BB-Niko". Eli kyllä minua tunnistetaan ja se tuntui alkuunsa hyvin oudolta, sitten sitä alkoi rakastamaan ja sen jälkeen sitä oppi vihaamaan. Mun on pakko myöntää että haluaisin liikkua kadulla ilman että ihmiset tunnistaisivat minua. 

Kaipaatko joskus takaisin taloon?

Kaipaan. Olisi ihanaa joskus päästä vielä niihin tunnelmiin jotka minulla ja muilla asukkailla oli vuonna 2008. En kuitenkaan kaipaa sitä tunnetta että te siellä kotona seuraatte meitä. Olisi ihana että talo lavastettaisiin takaisin tuohon vuoteen ja saisin hetkeksi palata siihen kaikkeen. Haluaisin tuntea sen jännityksen ja hermostuneisuuden mikä keskuudessamme vallitsi silloin.

Vuonna 2010 kun astuin taloon uudestaan se ei tuntunut enää samalta ja en pitänyt kyseisen kauden asukkaista juuri lainkaan. Heillä oma juttunsa menosta talossa ja minun mielestä meidän viiden vanhan asukkaan tulo taloon ei ollut hyvä ratkaisu kaudelle. Jos olisin tuonna vuonna ollut itse ensimmäistä kertaa talossa alkuperäisenä asukkaana niin tunne olisi varmana ollut eri.

Aiotko seurata tulevaa kautta?

Seuraan Big Brotheria nykyisin hieman vaihtelevasti. Toisinaan katson ja odotan illan lähetystä, mutta en koe menettäväni mitään jos missaan illan lähetyksen. 24/7 palvelua minulla ei ole eikä tule koskaan olemaan :)

BB:n tuoman julkisuuden hyödyt ja haitat?

Hyötynä varmana se että kaikki tunnistavat sinut ja olet osa syksyn seuratuinta tuotantoa, mutta se on varmana myös haitta siinä vaiheessa kun haluat rakentaa uraasi ilman BB-titteliä. Leimautuminen niin vahvasti osaksi Big Brotheria ei varmana palvele minua enää  4 vuotta myöhemmin samalla tavalla kuin se teki ensimmäisien kuukausien aikana kun astuit talosta pois. 

Ihastuitko talossa?

Ihastuin ja monesti :D

Oletko nähnyt paljon sinun kauden asukkaita vielä?

En juurikaan. Muistan kuinka talossa puhuttiin kokoajan siitä mitä tehdään ulkomaailmassa kun ohjelma loppuu.. se kuitenkin jäi vaan haaveeksi. En koe että tulisin kovinkaan monen kanssa toimeen täällä ulkomaailmassa. Vuoden 2008 lopulla heitä tuli nähtyä jatkuvasti ulkomaailmassa ja unohdin jopa hetkellisesti "oikeat"ystäväni. Tajusin kuitenkin aika pian että heidän kanssaan hengaaminen ei tuntut aidolta. Meillä oli yksi yhteinen juttu ja se siitä. Ikävöin usein tyyppejä talosta ja meinaan vielä joskus tavata heidät kaikki, jos se vaan on mahdollista.

Onko BB miten pitkälle käsikirjoitettu?

No minä en tuota kyseistä sarjaa, mutta voin vannoa että minulle ei ainakaan ennen taloon astumista lähetetty käsikirjoitusta jota tulisi noudattaa:D Lisäksi minua ei talossa ohjailtu mitenkään ja kaikki tunteet olivat aitoja. Tokihan ohjelmalla varmana on käsikirjoitus esim sen suhteen että millaisia viikkotehtäviä kaudella nähdään, asukasvaihdot ym. Mutta mitään riitoja tai muita ei tuotanto varmana pysty käsikirjoittaa, koska he eivät ennen ohjelman alkua kuitenkaan tiedä miten 13 asukasta tulee lopulta käyttäytymään kun he kaikki asettuvat taloon. Kilpailijat eivät siis ole ennen taloon menoa tavannut toisiaan :)

Kiitos kysymyksistä! 

Sitten loppuun sellainen pieni tiivistelmä eli olen ehdottomasti sitä mieltä että Big Brother -ohjelmaan lähtö oli oikea ratkaisu ja se oli mun juttu. Olin haaveillu taloon lähdöstä jo ennen kuin ohjelma alkoi pyörimään suomessa. Jos en olisi koskaan päässyt taloon niin en olisi koittanut "julkisuuteen" minkään toisen ohjelman kautta, koska mikään muu ohjelma ei ole koskaan kiehtonut minua yhtä paljon kuin Big Brother. Ideana ohjelma on maailman menestynein ja se on varmana yksi aidoimmista ohjelmista joita telkkarissa on vuosiin näytetty. Tottakai juonenkäänteitä ja taloja hiotaan nykyisin & ohjelmasta tehdään enemmän mielenkiintoisempaa sisällöllisesti, koska ihmisten reaktiot tuskin ovat enää sitä luokkaa mitä ne olivat ensimmäisinä vuosina. Asukkaat itse tietävät mitä heiltä odotetaan ja tarjoilevat sitä mielellään suurelle yleisölle. Uskonkin että tuotanto ja käsikirjoitus ovat vuonna 2012 jälleen pääroolissa ja asukkaille on pakko tuoda sellaisia elementtejä taloon jollaisia he eivät ole aikaisemmilta kausilta tottuneet näkemään. On selvää että yksi asukas lähtee ulkomaille ja he tietävät odottaa sitä. He tietävät että jossain vaiheessa he varmana nimeävät toisinaan kasvotusten häätöäänestykseen. He tietävät että tupakat lähtevät jossain vaiheessa pois ja se tuo kiristynyttä ilmapiiriä taloon. Mutta mitä he eivät missään nimessä osaa odottaa? Se on haaste varmana tuotannolle, mutta uskon että tänäkin vuonna sarja tulee yllättämään kuten aina. Niin meidät katsojat kuin itse kilpailijatkin. 

Onnea ja menestystä tulevilla asukkaille! Nauttikaa olostanne ja muistakaa että kokemus on ainutlaatuinen, tapahtuipa talossa mitä tahansa.

7 kommenttia:

 1. Kiitos postauksesta. Selvisi asoita mitä en aikaisemmin tiennyt :D :)

  VastaaPoista
 2. mun synttääriit;((

  VastaaPoista
 3. Ois ollu kiva nähä miten pitkälle oisit pääsy BB:ssä, mutta sitte ku menit heittämään sen viinilasin niin sut poistettiin talosta. :( harmi..

  VastaaPoista
 4. tosi hyvin kirjoitettu postaus! oli pakko sanoo :)

  VastaaPoista
 5. ihana postaus :) ilman sua bb ois ollu -08 vuonna tosi tylsä :D

  VastaaPoista
 6. Taloon tulee vauva! Ja totta kai äiti tai isä, miksei kumpikin. Sitähän hehkutetaan että tänä vuonna nähdään jotain, mitä ei olla koko bb-historian aikana nähty, niin miksi ei?

  VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com