torstai 6. syyskuuta 2012

Enkeli-Eerika


Pitikö pienen Eerikan kuolla ja kärsiä että "hyvinvointivaltio" avaa silmänsä? 


Koitan olla tuomatta maailman pahuutta blogiini. Se on selvää että sitä on ja ei se oikeastaan auta että siltä sulkee silmänsä, kuten varmana aivan liian moni teki tässä esimerkkitapauksessa. On julmaa ja niin tolkuttoman väärin että tämä kansa joka ei voi ilmeisen hyvin joutuu lukemaan vastaavia juttuja lehdistä nykyisin jo viikkotasolla, kun asioille olisi voitu aivan varmana tehdä jotain. 

Päivi Räsänen puhuu ja saarnaa homojen oikeuksista tai oikeastaan siitä että niitä ei saisi olla. Perussuomalaiset kiihkoilevat mediassa ja tämä yksi tollo käyttää rahansa huoriin, laulaa karaokea ja käy toisinaan katkolla. Tuntuu että jopa BB-talon asukkaatkin puhuvat nykyisin fiksummin kuin päättäjät, jotka käyvät toisinaan istumassa iltaa valtion piikkiin eduskuntatalon nurkilla sijaitsevissa ravintoloissa. Ja muuten keskittyvät lähinnä kommentoimaan tekstiviestiskandaalejaan lehdistön edessä. Eihän nämä ihmiset sille mitään voi jos maailmaan syntyy mies jota voi verrata saatanaan, mutta nämä ihmiset kuitenkin istuvat niiden arkkujen päällä jotka sisältävät miljardit joiden varassa meidän yhteiskunta pyörii. 

Toisaltaan asiasta on puhuttu jo liikaa. Olemme saaneet luettavaksi aivan tolkuttoman määrän uutisia, yksityiskohtia, valokuvia asunnosta ym. Mitkä eivät toisaltaan liity tähän asiaan vaan on median tapa rahastaa jutulla mistä koko suomi puhuu nyt. Minä uskon siihen että medialla on myös vastuu näistä asioista. Mitä enemmän sairaat yksilöt saavat huomiota, se aina innostaa jotain toista sairasta. Missä menee se raja? Kuinka paljon meidän kuuluu tietää aiheesta ja kuinka monta irtonumeroa voidaan myydä samoilla lööpeillä? Samalla kun se avaa ihmisten silmiä niin aiheuttaako se vastapainona sen reaktion että menee muutamia kuukausia kun vastaava tapahtumasarja saa jatkoa ja me olemme jälleen samojen kysymyksien äärellä. Mikä meni pieleen? Miksei kukaan tehnyt asialle mitään?

Kun vastaavia tapauksia sattuu jokainen puolue kiirehtii vuorollaan esittämään surunvalittelut ja toteavat että näin ei missään nimessä olisi saanut tapahtua ja että asioiden on muututtava. 

En muista milloin viimeksi olisin purskahtanut itkuun lukiessani nettiuutisia. Tämä tapaus oli niin äärettömän julma ja vielä julmemmaksi sen teki se että tätä asiaa puitiin oikeudessa, lapsesta tehtiin ilmoituksia viranomaisille, mutta mitään ei tapahtunut. Yksinkertaisesti kukaan meistä ei edes pysty kuvittelemaan millaisessa maanpäällisessä helvetissä tämä pieni Eerika tyttö todellisuudessa elikään koko elämänsä ajan. 

Tapaus on herättänyt äärettömän laajaa keskustelua ja asioita on noussut tapetille. "Lapset söivät vessapaperia viikkoja nälkäänsä" ym. Näitä uutisia en edes viitti enää avata, koska voin äärettömän pahoin ja niin voi ilmeisesti todella moni vanhempikin. 

On fakta että kukaan ei voi tietää mitä naapurin seinien takana tapahtuu, mutta jos tytöltä puuttuu puolet hiuksista ja hän on jatkuvasti mustelmilla niin mikä meni vikaan että tämä kaikki jatkui?

En tiedä kirjoitinko mitään mitä ei joku jo olisi jossain sanonut. Minun oli pakko asiasta kirjoittaa, koska toivon että meistä jokainen avaa silminsä ja katsoo mitä ympärillä tapahtuu. Jos huomaatte luokkakavereissanne jotain poikkeavaa niin ei ole häpeä kertoa siitä opettajille. Jos kuulette naapureiden luota lohdutonta itkua, ei ole väärin soittaa hätäkeskukseen. 

Pidetään yhdessä huolta siitä että Eerika ei kärsinyt turhaan vaan että tämä kaikki johtaisi lopulta siihen että vastaavia tilanteita ei päästetä koskaan tähän pisteeseen. Rukoillaan yhdessä ja toivotaan että Eerikalla on hyvä olla taivaassa & että tällä kaikella oli tarkoituksensa. Niin järjettömältä kun se kuulostaakin, mutta saattaisiko tämä 8-vuotias pieni tyttö pelastaa jonku toisen lapsen vastaavalta koettelemukselta?

Se että ihmiset uhkailevat väkivallalla tätä julmuuden esikuvaa, miestä jonka mielikuvitus oli niin sairasta että hän teki tämän omalle tyttärelleen ei auta meitä eikä oikeastaan ketään. Väkivaltaa ei koskaan saa loppumaan väkivallalla. Eikä maailman pahuus voi koskaan loppua jos pahuutta ruokitaan pahuudella. Suomessa on kuitenkin nyt jo liian monta varoittavaa esimerkkiä siitä millaista tuhoa muutama ihminen voi saadakkaan aikaiseksi. Toivottavasti valtio, oikeus, kuka näistä ikinä päättääkään? Pitää huolen siitä että nämä ihmiset eivät elä päivääkään kuten me. Eivät koskaan saa edes puheenvuoroa sen suhteen että heidät vapautettaisiin kylvemään pahuutta uudelleen meidän keskuuteen.

Sytytän kynttilän huomenna pienelle, suloiselle enkelille joka joutui kärsimään aivan käsittämättömällä tavalla. Rukoilen ja toivon että Eerikan kasvoilla on vielä jonain päivänä hymy ja että taivaassa kaikki on hyvin & että hän näkisi muutoksen, sen muutoksen johon me yhdessä pystymme jos niin haluamme. Että kukaan lapsi ei joutuisi enää koskaan kärsimään ja olemaan samanlaisen perheväkivallan uhrina koko lyhyttä elämäänsä. <3

47 kommenttia:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=KtNYA4pAGjI

  VastaaPoista
 2. Hyi ku luin siitä, ihan kyynelet valu silmistä. Kuin voikaan olla noin kylmä sydämmisiä ihmisiä, kuin voi olla?! ;( Niin kamalaa, oikeasti. Mua säälittää tyttö raukan puolesta, joka oli sulonen lisä tähän kalpeeseen kylmään maailmaan. Sytytän kynttilän huomenna myös Eerikan kunniaksi. ♥

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava kirjoitus...KIITOS !!! Itku tulee...toivotaan että muutosta tapahtuisi!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Hirveintä mitä ihminen voi tehdä on se että tulee laittamaan tälläisen kirjoituksen kommenttiboxiin kommentin "lol". Se on varmana oikein "lol" (Lots Of Laughs) kun se tapahtuu itselleen tai lähipiirissä. Älkää kasvottomat nolatko itseänne enempää tämän kirjoituksen alla. Herjaavat kommentit toimitan välittömästä eteenpäin.

   Poista
  2. Minne sä ne toimitat??

   Poista
  3. Vaikka te teinipojat toisin luulette.. niin nämäkin kommentit tulee ip-osotteista joidenka kautta niiden lähettäjät saadaan selville. Herjatkaa ja haukkukaa minua, mutta jättäkää ne kommentit tästä kirjoituksesta pois. Ja mihin ne teidän kommentit päätyy jos ne ylittävät herjaamisen rajan niin vaikka mahdollisesti nettipoliisille. Näitä keskusteluja aina tämmöisen asian tiimoilta seurataan hyvinkin tarkkaan, joten en suositte ylittämään rajaa.

   Mä en meinaa tästä aiheesta paasata enempää vaan toivon että jokaisella ihmisellä olisi sen verran sydäntä että voisi jättää mahdollisesti sitten kommentoimatta tämän aiheen jos on kamala angstivaihe menossa niin menee vaikka metsään heittelemään kivillä puita tai jtn?

   Poista
  4. Sitä et ip.n perusteella näe onko teinipoika tai tyttö.

   Poista
  5. Voisitko nyt vaan painua jonnekkin muulle sivulle Nikon blogista :| toinen purkaa tuntojaan ja puhuu asiaa täällä niin sun kaltaset vitun visakallot tulee ulisemaan. haista paska 666anonyymi

   Poista
  6. Sulla on kamala angstivaihe menossa niin mene vaikka metsään heittelemään kivillä puita tai jtn?

   Poista
 5. Eka kerta kun kommentoin mutta pakko sanoa, ettei mikään ole pitkään aikaan saanut mua itkemään niinkuin tää teksti..

  VastaaPoista
 6. voi kuinka surullista :( olis kauheeta jos omille läheisille tapahtuis jotain tollasta.

  VastaaPoista
 7. Musta on naurettavaa miten entisellä paikkakunnallani sossut jakso aina puuttua jokaisen 15-vuotiaan alkoholin käyttöön ja 17-vuotiaan kotiintuloaikoihin, mutta auta armias kun jossain muualla äiti on huolissaan omasta pienestä tyttärestään niin tätä kehotetaan menemään hoitoon!? Voiko tässä maailmassa kohta enää kellään olla hyvät oltavat... :(

  VastaaPoista
 8. Itse en ole kyseistä juttua lukenut (en vaan pysty/halua), paitsi lööpit nähnyt iltapäivälehtien kansissa & se riitti! Todella murheellinen tapahtuma :( . Sen halusin vielä sanoa, että postauksesi kyseisestä aiheesta oli hyvin & kauniisti kirjoitettu. Mun silmäkulmasta alkoi kyynelkin valuun, kun herkistyin. Mutta kiitos, musta oli tosi rohkeeta, että otit aiheen esiin postauksessasi (kun yleensä oon tottunut lukeen ihan jotain muuta),(vaikka maailmassa on paljon hyvää niin on siellä myös paljon pahaa, jolta turhan moni ehkä ummistaa silmänsä, niinpä) joka koskettaa monia.

  Saana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saana kauniista kommentista. Uutiset olivat suorastaan itsensä kiduttamista kun ne meni lukemaan, joten jos olet aihetta pystynyt välttelemään tähän asti niin suosittelen tekemään myös jatkossa niin. <3

   Poista
 9. yh kyl tuli kyyneleet silmii tätä lukiessa :'(

  VastaaPoista
 10. Tosi koskettava kirjoitus sai ihan kyyneleet silmiin♥

  VastaaPoista
 11. Tää on niin hirvee tapaus :( En pysty käsittämään miten joku voi tehdä pahaa omalle lapselleen ja miten viranomaiset ei tehny mitään asialle!!!

  Itelläni on viikon vajaa 5kk ikäinen poika, joka on mulle kaikista tärkein ja rakkain ja paras asia mun elämässä(ja mun miehelle) <3 enkä ikinä vois millään tavalla satuttaa tuota ihanaa pientä kultaa <3

  - Laura

  VastaaPoista
 12. Mahtava kirjoitus! Tämä teksti jotenkin vain avasi silmäni.. Kuinka paha ihminen onkaan.. Jumala oli varmaan piru (ironista..), kun se loi tällaisen HIRVIÖN kuin ihminen.. Mikäs siinä, mutta jossain vaiheessa, joku meni pieleen ja pahasti.. En halua tietää enempää, mitä puhun, en halua kuulla yhtään enempää, tällaisia tapauksia. Sosiaalityöntekijöitä ei näyttänyt paljoa kiinnostavan, niin täydellisiä kuin he ovatkaan.. Miksi kaiken täytyy olla niin "virallista", mennä aina joidenkin lappujen ja allekirjoitusten mukaan.. Ties vaikka joku heistä olisi ollut sitä mieltä, että lapsen huoltajuus siirtyisi tämän äidille, muttei tämä voinut sanoa siihen mitään, kun muut oli toista mieltä.. Noh.. ei varmaan löydy tällaistä henkilöä.. Nauroin 5 min, kun kuulin, että tämän isä oli hakattu vankilassa. Sitten lopetin. Heräsin. Me olemme vain ihmisiä. Niin pieniä asioita, vaikkakin suuria vaikuttajia, tämän maailmankaikkeuden rinnalla. Mutta me olemme, me olemme pahoja, niin sanoinkuvaamattoman pahoja, toisillemme, kaikille, itsellemme, kuin olla saatamme. Nyt ehkä ajattelet minun olevan joku hullu.. Ei en ole, minä vain kirjoitan, kirjoitan sen, mitä ajattelen ja miltä minusta tuntuu nyt. That's it, ei sen enempää. Annetaan jokaiselle OMA elämä, Sinä et päätä, miten/milloin toisen elämä loppuu. Sinä elät omaasi ja minä omaani. Näin helppoa, kun se on. Ehkä Eerika oli merkki, enkeli jonka Jumala lähetti testatakseen maailman pahuutta. Toivotaan niin, ja minä kun sanoin etten usko Jumalaan..

  VastaaPoista
 13. :'( kiitos Niko kauniista kirjoituksesta. oman kummipoikani ja tulevien lasteni teen kaikkeni, että he säästyvät mahdollisimman paljon tällaiselta. tehkäämme kaikki niin. <3

  VastaaPoista
 14. :'( kiitos Niko kauniista kirjoituksesta. oman kummipoikani ja tulevien lasteni teen kaikkeni, että he säästyvät mahdollisimman paljon tällaiselta. tehkäämme kaikki niin. <3

  VastaaPoista
 15. Kaunis ja koskettava blogi kirjoitus... Itsellä on saman ikäinen tyttö Kun Eerika
  Oli laittoi miettimään miten sen ikäinen ihminen saattoi kärsiä ja pelätä paljon
  ja tuntea sisäistä ja ulkoista tuskaa. Miten aikuinen ihminen voi tehdä puolustus kyvyttömälle lapselle niin... 8 vuotias on sen verran iso jo että tajuaa mitä sille
  tehdään...On ollu kurjaa kun ei tyttö saanut jäädä sinne minne halusi missä sillä oli turva ja huolenpitoa vaan pakotettiin takaisin sinne missä oli pahaa... Lapsenkin
  mielipide pitää kuunella ja 8 vuotiaskin sen osaa jo sanoa. Todella tämä pysäyttää ja
  mietityttää Mitä tätä yhteiskuntaa vaivaa :-(

  VastaaPoista
 16. tätä sun kirjotusta lukiessa tuli ihan itku silmään. tämä on varmasti pahimpia uutisia nyt vähään aikaan mitä on Suomesta tullut. Harmittaa vaan että muutamien viikojen päästä monet ihmiset unohtavat tämän ja uudet lööpit jo lehtien etusivuilla :/

  VastaaPoista
 17. Upeesti kirjotit tästä aiheesta.

  VastaaPoista
 18. tää teksti saa oikeesti miettimään että mihin tää mailma on menossa..ennen ajaeltiin ettei suomessa ikinä mitään pahaa tapahdu mutta nyt kun miettii niin ei suomi olekkaan yhtään sen parempi tai turvallisempi paikka asua kun muut maat:(mut tosi kauniisti kirjotettu niko<3!

  VastaaPoista
 19. ihana kirjoitus Niko! <3 iha itkettämää alkoi :'( Lepää rauhassa Erika-pikku enkeli<3

  VastaaPoista

 20. Kun luin uutisen,niin tunsin suurta vihaa näitä "hirviöitä" kohtaan,jotka riisti Pienen Eerikan elämän.Toivon sydämmeni pohjasta,ettei kukaan siis kukaan lapsi joudu kokemaan vastaavaa.

  Yksi asia,mikä myöskin sai niskakarvani pystyyn on se,että tekijät peittelivät naamaansa oikeudessa.Jos on pokkaa tappaa lapsi,niin on myös pokkaa näyttää naamataulu eikä peitellä sitä lehtien ym.taakse.

  VastaaPoista
 21. Tämä oli kyllä tosi hyvä kirjoitus Niko, luulisi avaavan monien muidenkin silmät (ainakin toivottavasti). Pisti itsenikin miettimään pidemmän kaavan kautta.
  Ja jos vain tämä ylempien tahojen toiminta alkaisi vielä menemään parempaan, oleellisempaan suuntaan. Toivossa on aina hyvä elää.

  VastaaPoista
 22. Sun kirjotuksen vois julkasta jossain lehdessä.. täyttä asiaa!

  VastaaPoista
 23. Tuo Eerikan tapaus oli tosiaan ihan hirveä. :( Kuinka joku voi tehdä pahaa pienelle, puolutuskyvyttömälle lapselle ja vielä omalle lapselleen?! :( Onko ihmisten pakko hankkia lapsia jos ei muuta halua kuin pahaa heille? Ja varsinkin mikä suututtaa on Suomen sosiaalihuollon toiminta! Väkivaltajuttuja ei tutkittu vaikka Eerikasta tehtiin ilmoituksia.

  Sen sanon sulle Niko että tuo vaan maailman pahuutta blogiisi, asioihin pitää ottaa näkyvästi kantaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kirjoitus Niko. Mielestäni lainsäädäntö on pistettävä uusiksi, että viranomaiset voivat keskenään puida asioita luottamuksellisesti edes! Tyttö on varmaan salaillut asioita koska pelännyt. Siitä ei ole ollut juttua että oliko tyttö kertonut mitään tapauksesta. Kukaan kidutettu lapsi tuskin tulee sanomaan että isä ja äitipuoli kidutta minua kotona vaan aikuisen on huomattava ja autettava ja kyseltävä. Auttakaa ja välittäkäämme toisistamme. Tyttö on pelännyt henkensä puolesta ja ei ole uskaltanut puhua totta vaan sepittänyt tarinoita mustelmista yms. Tyttö on ollut aivan hukassa. Oma äiti ja isä on ainoat johon lapsi voi luottaa. Kun heillä ei ole kaikki vintissä kunnossa niin lapsi on hukassa. Hunningolla. Auttakaamme näitä lapsia!Hakekaa apua sitä tarvitsevat aikuiset, nuoret, vanhat yms. apua ei ole häpeä pyytää. Rakas Eerika. Siunausta,suojelusta ja varjelusta sinulle taivaassa ja kaikille muillekin taivaassa ja maan päällä! Aamen.

   Poista
  2. Eerika ei kertonut kiduttamisista mitään, itki vaan jos siltä kysyttiin. Ja kyllähän äiti sen huomasikin, ja varmasti on yrittänyt auttaa ja on kysellyt. Mutta hän ei vaan voinut asialle mitään, avun olis pitänyt tulla ylemmältä taholta. Vaikka kun itse ajattelen asiaa, mä varmaan taistelisin lakia vastaan, enkä antais lastani enää takaisin, vaikka laki niin pakottais. Tosin helppohan se on sanoa, kun ei tiedä miten nämä asiat menee.

   Poista
 24. Tositosi surullinen tapaus, ei voi ymmärtää, että lasta ei uskottu, kun ei halunnut isänsä luokse, saatikka kuunneltu lapsen äitiä. Niin turhista turhin kuolema kuin vain voi olla. Virkamiehet vastuuseen, ja murhaajat loppuiäksi vankilaan, eikä haittaa vaikka heitä 'käteltäisiin' vankilassa päivittäin, kuten Valpio ehdotti. Niin vihaksi pistää tämä asia, niin paljon elämätöntä elämää jäi pieneletä tytöltä <3
  Kiitos että kirjoitit, ja otat kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydäntä riipii ja itkettää. En tiedä milloinka helpottaa tämä tuska. Miksi Eerikaa ei pelastettu hirviöiden kynsistä. Pelastakaamme muut lapset samassa tilanteessa olevat... Huolehtikaamme siitä että lapset voivat hyvin Suomessa. Kaikilla turvallinen olo...

   Poista
 25. Oon kuullut tästä paljon, mutta en oo itkeny siinä kovinkaan paljoo.. Mutta tämä raapustus tekit mut kyllä ihan suoraan sanottuna itkupilli kohtauksen sain. Kiitos Niko tästä KIITOS! <3

  VastaaPoista
 26. en oo koskaan oikeestaan mitään kauheempaa kuullu kuin tämän pikkutytön tarina :( enkä ole viitsinyt edes kaikkia uutisia lukea jotka asiaan liittyvät mutta suuret kiitokset Niko sinulle kun toit asian esiin blogissasi ja kerroit avoimesti asiat! tämä teksti sai jopa minut liikuttumaan oli niin upeasti ja hienosti kirjoitettu ! toivon että tämän tapauksen myötä jatkossa kaikki lapset voisitvat hyvin ja olisivat turvassa pahalta. vielä kerran KIITOS Niko <3

  Anna

  VastaaPoista
 27. Sinulla hyvä kirjoitus tapahtuneesta. Surullista mutta totta, joku joutuu aina uhriksi ennekuin ongelmat huomataan tässä "suloisessa hyvinvointivaltiossa"

  VastaaPoista
 28. Luin tästä asiasta pari päivää sitten ja teki niin pahaa. Kyllä tuli itku, kun luin asiasta ja samoin myös lukiessani tätä sun tekstiä. Kamalaa, ei voi vaan ymmärtää.

  VastaaPoista
 29. Hyvä Niko, että kirjoitit. Tää maailmanmeno on jotenkin niin sairasta ja tosi asia on, että julkisuuteen tulevat julmuudet on vain "jäävuoren huippu". Kuinka paljon itkua ja kärsimystä onkaan suljettujen kotiovien takana ja nimenomaan KOTIovien, vaikka koti pitäisi olla turvapaikka, varsinkin lapselle. Kiitos, että otit kantaa, Sulla on hyvä sydän.

  VastaaPoista
 30. Tuli kylmät väreet, hyvällä tavalla.

  VastaaPoista
 31. Kiitos kauniista kirjoituksesta. Olen itse edelleen aivan rikki tästä tapahtuneesta, ei normaali ihmisjärki tätä käsitä. Itku tulee päivittäin, lapsiraukan kärsimys oli jotain aivan uskomatonta...

  VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com