keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Aamulla tätä ei enää ole!


Aamulla tätä ei enää ole ja loppuu tämä hemmetin "Movember" -fiilistely. Ok, tämä kasvo ihan laiskuuttaan. Ekana sunnuntaina skippasin ajamisen, koska mulla oli krapula. Maanantaina mua vaan vitutti ja tiistaina mä en vaan kerjennyt. Tää tosin miehistää mua hieman? Ja nyt kun mulla ei ole mitään henkilötodistusta niin kamalinta tässä on jos mä huomaan 26-vuotiaana olevani lokittamassa jossain Siwan kulmilla että joku hakee mulle tupakkaa. (vastaus kysymykseen: kyllä, minulta kysytään aika usein henkkareita). 

Tapahtui muutama päivä sitten: 

"Oisko sulla henkkareita?" - myyjä
"Kiva että joku luulee mua alle 18 vuotiaaksi" - minä
"Enhän mä niin sanonut että mä sua alle 18-vuotiaaksi luulen?" - myyjä
"No eikö se ikäraja ole 18 että miks hemmetissä sä kysyt sit papereita?" - minä
"Sä voit olla 15-vuotias ja oot vaan tehnyt itsestäsi vanhemman näköisen" - myyjä. 

Tää on taivaan tosi stoori. Painoin sen myyjän kasvot mun muistiin enkä koskaan enää meinaa asioida Siwassa jos se on duunissa. Mun frendi joka on Lidlissä töissä sanoi että tuolla tavalla ei todellakaan asikkaille puhuta (tää keskustelu jatkui vielä siis..) ja kyllähän mäkin sen tiedän että ei noin asiakaspalvelussa käyttäydytä. Jokainen taklaa tyylillään.

Ps. Nyt papereita kysytään alle 23-vuotiaan näköisiltä ja vuonna 2013 se "määräys" on kuulemma 30-vuotta. Tiesi tämä sama myyjä kertoa. Tsemppiä vaan! 

Kerron tähän vielä yhden hauskan tarinan. Kerran olin ostamassa tupakkaa ja mulla ei ollut papereita mukana. Myyjä kysy papereita. Mä nappasin lehtitelineestä hymyn (jonka kannessa olin, vähemmän kivan uutisen kanssa) ja sanoin että BB:ssä ikäraja on 18 ja mä oon ollut siellä. Tunnisti kuvan ja myi mulle askillisen tupakkaa. Ps. Olin silloin siinä kannessa hääpuvussa. Tää taitaa olla mun elämäni yksi noloimmista jutuista, "eks sä tiedä kuka mä oon?" haha! 

Mutta siis leikkaan aamulla partani. Voiko sen yhtään vaikeammin ilmoittaa?

31 kommenttia:

  1. Mulla kysyttiin kans papereita yks päivä mäntsälän alkossa ku ostin viiniä. Eipä ollut mukana joten viinit jäi sinne. HÄVETTI!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A. Onks mäntsälässä alko?
      B. Ootki tommonen babyface!
      C. Ne teki sen vittuillessaan!
      D. Kaikki tuntee sut Mäntsälässä?
      E. En keksi enempää syitä.
      F. Ok, toi oli noloo.
      G. KAPM = kanna aina papereita mukana :D

      Poista
    2. Hahahaha :D Alan olee niille nobody ilmeisesti :( yhyy. Voidaaks mennä joku kerta sinne kohottaa mun imagoo? :D

      Poista
    3. Eiiiiiii, mä en halua koskaan astua enää jalallanikaan mäntsälään:D

      Poista
    4. En kyllä minäkään :D Jos suunnataan mielummin vaan sinne turkuun ;)

      Poista
    5. Juu, mutta se keissi on joskus & jouluna sitten edessä:) PUsmo!

      Poista
    6. Ei sul voi myydä röökii ettet vetäisi vahingossa vaik keuhkoo

      Poista
  2. Juu kyllähän tuo miehistää sinua huomattavasti. :)
    outoa vain kun aina nähny sinua siloposkena :D
    mutta ei tämäkään paha ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (: juu harvoin mua tässä kuosissa on totuttu näkemään, mutta tosiaan.. ihan vaan vahinko ja laiskuus :D

      Poista
  3. Kerran minä olin kaupassa siskon kanssa ja sisko 18 ja mä 17 silloin ja sisko halus osta k-18 elokuvan ja meni kassalle, ja sanoi myyjä onko papereita ja ei ollu mukana ja sit sano mulle että onko tolla sun isosiskolla ostaa :d hhehe.no ei mullakaan ollut äiti sitten osti sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D haha! ihanaa että mä en ole ainoa joka on joutunut noloisiin tilanteisiin kassalla. Se on meinaan äärettömän noloa kun kysytään papereita, ei ole mukana ja tietää olevansa täysi-ikäinen.. mutta selitäppäs se sille myyjälle XD

      Poista
  4. Hahaa, toi hymyn tähän iltaan toi Hymy juttu, en kestä! Mullakin jäi kerran juomat Alkoon, ku siskolla ei ollu papereita. Mä olin ite 23, ja sisko 30. Että näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha :) no.. kaipa tuollainen pitää sit ottaa kohtelijaisuutena että jos vielä 30 vuotiaanakin kysellään papereita?:)

      Poista
    2. Joo sisko olikin ihan mielissään kohteliaisuudesta. Minä en niinkään, olisin nimittäin tosiaan kovasti halunnu ne juomat.

      Poista
  5. Multa kysyttiin aikanaan 27 v papereita kun olin menossa kapakkaan, kysyin pokelta et paljon sinne on ikäraja? sanoi että 18 (ajatteli varmaan etten ole niin "vanha" kaivoin ajokortin sille nähtäväksi ja sanoin "Kiitos!" :)Eipä kyllä enää aikoihin ole papereita kyselty

    VastaaPoista
  6. Vitsit kun itekki vois vetää vaa lehden hyllystä ja olla sillei et "Eks sä tiedä kuka mä (luulen) olevani" :D Mutta eipä oo mun naamaa vielä lehtien kansiin saatu ja tuskin saadaan. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No :) en nyt tiedä onko se niin hienoa nähdä omaa naamaansa lehdenkannessa jossa on hääpuvussa ja vielä miehenä:D lol. Tää juttu muistaakseni oli silloin tämä kun jouduin vetämään tämän "eks sä tiedä kuka mä oon"-kortin. HAHHAH.

      Poista
  7. miten toi keskustelu jatku?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en muista sanatarkasti ja jos oisin halunnut sen kertoa niin oisin sen varmana jo tähän postaukseen kirjoittanutkin:))

      Poista
  8. hahahah ihana niko! :D Huippu stoori ku voi näyttää naamaa lehden kannesta :DD

    Kyl sitä itekki välil kyselee baarin ovella henkkareita vähän vanhemmaltaki väeltä.. Parhaimmillaan nainen on ollu 29v ja oon kysyny henkkarit ovella (:: hups

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe :) no sattuuhan sitä paremmissakin piireissä ;D

      Poista
  9. Mä oon oppinu et jos ei oo henkkareita, soitan systerille ja jos se ei vastaa tiiän et on töissä, kävelen sen työpaikalle, ostan röökit ku se on kassalla :D. Ja kerran meinas ukon viinat jäädä alkoo, ku mulla ei ollu ekaks ees papereit ja toiseks ikää tarpeeks, mut sit näki mun jättimäisen vauvamasun, nii sai ukko viinat :D. Joskus on vaa hyvä olla raskaana, nii tietää ettei tuu omaa käyttöö, vaikka olihan se myyjä sillo että mistä hän voi tietää ettei vaa tuu mulle vaikka ties siinä vaihees mun olevan raskaana.

    VastaaPoista
  10. No olipas asiakspalvelua oikein O_o..

    Tosin hauskaahan se on näyttää henkkari ja todistaa myyjän olleen väärässä xD

    VastaaPoista
  11. Niin... eihän se 15 v joka tekeytyny vanhemmaks ole sitten alle 18 v ;D

    VastaaPoista
  12. Mulle kerran kävi siwassa nolosti myös. Menin kaverin kanssa kauppaan, joka on alaikäinen vielä kuukauden verran (tästä on kuitenkin ainakin yli 6 kk aikaa) ja siinä samassa sitten ostin porukoille siideriä, ettei niiden pitäny sitte erikseen sinne kauppaan lähteä. Oli sunnuntai päivä siis ja se myyjä ihan normaalisti kysy paperit ja näytin niitä, mutta sitten kun olin pakkaamassa ostoksia niin se myyjä sano, että "Parempi sitten, ettet osta kenellekkään alaikäiselle" Olin sit siin iha rennosti ja sanoin et "Ihan porukoille mä näitä tässä ostan" Myyjä siihen "No se on kuitenkin sakkoa, jos sut saadaan kiinni alaikäiselle ostamisesta." Olin sillee ajatuksissani et no onpas hienoa asiakaspalvelua :D Kaikenlisäks mun jälkeen oli joitain jätkiä siinä kassalla ja ne alko nauraan et neki tulee mukamas ostamaan isälleen kaljaa :D

    VastaaPoista
  13. http://www.hymy.fi/s/f/editor/images/3776467_.jpg was it this one? ja anna anteeks, oli ihan pakko googlaa :D

    VastaaPoista
  14. Ehkä paras "eksä tiiä kuka mä oon" juttu ikinä:) Hyvä tapa todistaa et on varmasti täysi-ikäinen:) Itsekkin kassaneitinä kuulee millon mitäkin selitystä henkkareista, paras ehkä se kun kysyin nuorukaiselta henkkareita ja tää nuori pojan kloppi pyöritteli näkyvästi auton avaimia ja totes mulle et onhan mulla nää auton avaimet tässä:) Kiitos mahtavasta blogista. Jo sillon vuosia sitten luin sun juttuja galleriassa ja vielä täällä mukana ollaan:) Pitää tulla kyllä nykimään hihasta kuhan Helsingin suuntaan joskus eksyn ja baarissa suhun törmään:) Oot varmasti tosi symppis tyyppi, KEEP UP THE GOOD WORK! Ja mukavaa joulun odotusta sinne:)

    terkuin Katja-85- Oulusta

    VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com