maanantai 4. maaliskuuta 2013

Mulla alko tipaton!


Nää maanantait on ihan kamalia. Mulla on aina viikonlopusta kamala morkkis (vaikka ei oiskaan tapahtunut mitään), arkeen paluu ahdistaa ja oon jotenkin ihan kamalan pettynyt itseeni. Eikö tämän ikäinen ihminen oikeasti keksi mitään muuta tekemistä viikonlopuiksi kuin dokaamisen? Tässä viimeisten kuukausien aikana mulle ei tosiaan oo riittänyt totuttu lauantai vaan ollut melkein poikkeuksetta ulkona ke-pe-la. Se oikeasi vie voimat kaikelta muulta ja maksaa ihan julmetun paljon. Toki toisinaan on iltoja milloin selviän ihan muutamalla eurolla, mutta joskus sitä rahaa palaa ihan huolella. Kun juo kolmesti viikossa niin mulla on myös kolmesti viikossa krapula. Kaava on siis seuraava:

Ke ulkona - To krapula - Pe ulkona - La krapula / ulkona - Su krapula - Ma morkkis. 

Eli viikon ainoa päivä milloin koen olevani ihan sujut fiiliksieni kanssa on tiistai. Järjetöntä. Mä päätin tuossa muutama viikko sitten että kun lauantaiset synttärit tallinnassa on vietetty, mulla alkaa tipaton. Aika mahtava päätös tälle mun dokaamiselle tulikin noin 20.00 aikoihin lauantaina (muistaakseni) kun tipuin laivan rappuset alas. Silloin nauratti, mutta nyt ei enää naurata. Vasen jalkani muistuttaa lähinnä Taru Sormusten Herrasta klonkkua kaikkina patteineen ja mustelmineen. Nyt itseään niskasta kiinni ja tipattomalle! 

Toki tässä on tulossa jälleen jotain tupareita, synttäreitä ja mitä vielä.. Onneksi bileisiin voi saapua selvinpäin ja kun muut lähtevät baariin niin meitsi voi skippaa sen & lähteä kotiin. Siis se fiilis on ihan uskomaton kun herää lauantaina ilman krapulaa. Sellainen aamu on tänä vuonna ollut yhden helvetin kerran, viime lauantaina. Tosin mä otin sitten hieman kiinni ja aloitin dokaamisen heti kun saavuttiin laivaan noin 11.30. Jekkupommilla ja skumpalla kun aloittaa aamunsa, ilman ruokaa niin mitäköhän siitäkin voi seurata? 

Myös moni täällä blogin puolella on kysynyt kysymyksen: "Etkö tee mitään muuta kuin biletät?". Se ei ole minulle ongelma tai siis.. mä en herää aamuisin siihen että mun tekisi mieli alkoholia, en myöskään juurikaan koskaan juo kotona mitään yhtä tai kahta olutta, vaan jos dokaan niin dokaan kunnolla. Mun mielestä silloin meno on lähtenyt hieman lapasesta jos joka päivä naukkailee edes muutaman alkoholiannoksen. Itselläni nyt tuli seinä vastaan, koska oon viimeiset viikot ollut niin äärettömän masentunut että ihan oikeasti mulla on pyörinyt päässä todella masentavia juttuja & tuntuu että oon jotenkin ihan hukassa mun elämäni kanssa. Periaatteessa kaikki on ihan tosi hyvin, mutta toisaltaan.. kaikki on ihan päin persettä. 

Maaliskuu tulee olemaan mun kohdalla nyt hieman erinlainen ja keskityn juomisen sijaan tuolla salilla käymiseen, koitan vähentää tupakointia, kiinnittää huomiota ruokailuun ja pysyä pois sieltä yökerhoista :) Mä lupaan kertoa fiiliksiä nyt hieman avoimemmin tästä "haasteesta" täällä ja lupaan että jos tänne ilmestyy päivitys missä kerron olleeni juhlimassa tai että olen lähdössä juhlimaan.. niin saatte ruoskia mua kommenttien muodossa ihan loputtomasti! 

Mitä te olette mieltä tipattomasta ja onko jollain kokemuksia? Mitä te keksitte viikonlopuksi vaihtoehtoiseksi tekemiseksi sen totutun baarissa notkumisen sijasta? 


Kuvat viime lauantailta puhukoon puolestaan. Enhän mä edes pysynyt pystyssä laivalla kun olin niin humalassa. Voi myötähäpeä :/ 

48 kommenttia:

  1. et pysty edes viikkoa oleen juomatta se on nähty se

    VastaaPoista
  2. Heei tsemppiä ny vaa, hyvin se menee ku kunnolla ny vaan koittaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppauksesta :) juu, ei tää nyt niin iso juttu ole ettenkö siis esim. kuukautta pystyis olemaan selvinpäin. Nyt kun kissa on nostettu pöydelle täällä blogissani niin en voi luovuttaa / kehtaa :)

      Poista
  3. Liikunta on hyvää korviketta vapaa-ajan ongelmiin. Täytyy vaan tehdä sitä mielekkäällä tasolla, niin että siitä tulee hyvä tapa, kuin suorittaen. Jos tavoitteet ovat laihduttamisessa niin ruokavalio on ässähomma, joka kannattaa ottaa ihmiseltä, joka tietää asioista. Jos lihaksia haluaa, niin sali yhdistettynä ruokavalioon. Maltillinen lihas kasvu on noin 0,5kg kuukaudessa, joten rantakuntoon pääsee yleensä parissa vuodessa. Ahkeroilta lenkittäjiltä usein kuulee, kuinka koko elämän ulosanti on muuttunut, joten sitäkin puolta kannattaa ottaa mukaan muutokseen. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä en varsinaisesti tee tätä siksi että mulla ois ehkä suuria ongelmia mun painon kanssa. Lisäksi mulla on sellainen vartalo että jos kävisin salilla säännöllisesti edes yhden kuukauden niin huomaisin todella hyvin tulokset. Eli en usko että mun pitää vuoteen 2015 odottaa että pääsen Hietsuun ottamaan aurinkoa :) Mutta kiitos tsemppauksesta :D

      Poista
  4. Jos tää pitää, nii pakko sanoo et oon ihan älyttömän ylpee susta Nikonipsu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. o/ lupaan että kuukausi mennään ainakin ihan keposesti!

      Poista
  5. Kyllä Niko sä pystyt olee juomatta jos vaa itse tahot :) kyllä sä pystyt :)

    VastaaPoista
  6. Biletys on jees mut ehkä välil kannattaa ottaa iisisti, tosin ei miksikää absoks pidä ryhtyä heh :) tsemppiä tipattomaan.. !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en mä nyt ihan loppuelämäksi ajatellut korkkia sulkea :) Katsellaan nyt vaikka kuukausi..

      Poista
  7. Pian tajuut että liikunnasta saa yhtälailla apua niin stressiin kuin hauskapidon puutteeseenki :) ja kaupan päälle saa viel ne aamut milloin ei tarvii kärsii krapulasta vaan kahta energisemmästä olosta :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 juu viikonloppu aamut ilman krapulaa on liki taivaallisia! hehe:)

      Poista
  8. Mä nautin viikonloppusin ihan vaan kotona olemisesta ,tekemällä hyvää ruokaa, katsomalla töllöä, ukoilemalla koirani kanssa, lukemalla jotain hyvää kirjaa, ihan vaan olemalla ja nauttivan siitä kun ei tarvii tehä yhtää mitää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kuulostaa kyllä hyvältä ja hieman halvemmalta vaihtoehdolta kieltämättä kuin baareissa juokseminen:)

      Poista
    2. Juhliminenkin tuntuu ihanalta kun ei tee sitä joka viikko :)

      Poista
    3. "Juhliminenkin tuntuu ihanalta kun ei tee sitä joka viikko :)"

      Hyvin totta tuokin :) Nimimerkillä. On mullakin aika-ajoin ollut muutaman viikon taukoja esim.

      Poista
  9. Koirien kaa chillailu, valokuvaus, leffaan meno, kaverit, kirjoita, sali, joku uusi harrastys...noita jotain mä tuppaan mun ohjelmaan ja ahdistus katosi kuin taikaiskusta<3 hyvä päätös, nyt sun tarttee enää pitää siitä kiinni!

    VastaaPoista
  10. Tsemppiä! mullakin on juominen vähä riistäytynyt käsistä, join viime viikolla 4 kertaa ja olin aika humalassa joka kerta. Ois varmaan tauon paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu.. viikossa on seitsemän päivää ja jos on kännissä siitä ajasta neljä päivää, se on hieman riistäytynyt käsistä! Suosittelen pientä taukoa myös sulle :)

      Poista
  11. Tee jonkun naisen kannsa vaikka lapsi niin siinä on sitten jotain sisältöä elämalle viinan tilalle. Ai niin ootkin homo, eihän se onnistu poikien kesken kun se on luonnotonta. No ryyppää sitten vaan, alkoholisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielummin alkoholisti kuin idiootti :)

      Poista
    2. aika mauton kommentti, anna ihmisten olla sellasia kun on.
      tsemppiä tipattomaan (:

      Poista
  12. hyvä päätös ja hei tsemii kyl sä pystyt siihen ! oot ihana :)<3

    VastaaPoista
  13. Tsemppiä Niko, kyllä sä pystyt siihen. <3

    Mä olin kova ryyppäämään alaikäisenä.. Varmaan yhdestäkään ainoasta perjantaista tai lauantaista ei ole kokonaista muistikuvaa, pelkästään pieniä pätkiä. Oon mm. vetänyt sellaset Tuhkimokännit, että tulin ilman toista kenkää kotiin. Toisella kerralla multa oli hukkunut molemmat kengät. Käytännössä oon hukannut jokaista vaatekappalettani ainakin yhden, mutta tässä sitä nyt ollaan - juhannuksena tulee täyteen 2 vuotta selvin päin ja ihan hyvillä mielin ajattelin vielä jatkaa! Niin monen monta euroa ja krapulaa on tällä säästetty, ettei kyllä oo valittamista. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi loistavaa! :) Vakava asia, mutta pakko sanoa että kyllä toi kommentti hieman laitto hymyilemään:) Mulla on kanssa joskus..useammankin kerran hävinnyt tavaroita ja jopa vaatteita, mutta muistaakseni aina olen kengät jalassa tullut kotiin :D Pakko sanoa että yhden kerran oon tainnut hukata yhden sandaalin vaahtobileisiin, mutta en mee vannomaan sillä muistikuvat on hyvin..hyvin..hatarat tuosta illasta :D Onnea sulle tipattomuuteen, hieno saavutus! :)

      Poista
  14. Bilettämään voi mennä myös selvinpäin! Baarissa on oikeesti hauskaa selvänä jos on oikeella asenteella liikenteessä. Voi nauraa umpihumalaisille ihmisille ja tanssia ja bailata ihan yhtälailla. Tulee halvemmaksi ja aamulla herää ilman krapulaa. Ei tarvii keksii mitään korvaavaa tekemistäkään. Todellakin suosittelen! Tarvittaessa voi toimia vielä kuskinakin niin kaverit tykkää ;)

    VastaaPoista
  15. Itsellä ollut samanlainen elämäntilanne. Vuodenvaihteen jälkeen aloitin elämäntaparemonttia. Päivät täyttyy saleilulla ja viinaakaan ei niin tee mieli kun ajattelee vain sitä upeaa fiilistä minkä urheilulla saa, eikä tahdo pilata tulosta juomalla :) Ennen meni alkoholia neljänäkin päivänä viikossa, nykyään ehkä kerran parissa viikossa :) ja olokin on huikee, raikas ja kevyt. Ennen olo oli väsynyt ja tunkkainen. Suosittelen! :)

    VastaaPoista
  16. Tsemppii Niko, kyllä sä siihen pystyt :)! On paljon kivempi herätä ilman krapulaa ja täynnä energiaa! toivottavasti toi sun tipaton pitäa! Koska uskon että tarviit sitä :D Ja säästyy PALJON rahaa! PUSS<3 Ja ne asiat mitkä tekee sut surulliseksi ja masentuneeksi, koita korjata ne asiat! Uskon että saat sun asiat kuntoon ja toi tipaton auttaa siihen todella paljon (: Ja eikä sitä tarvi aina juoda. Selvinpäinkin on hauskaa.

    VastaaPoista
  17. Et vaan anna kavereidesi puhua sua ympäri että ne saa sut juomaan vaan pidät pääs kylmänä etkä juo, sillä siitä selvitään. :) Vaikeaa katsoa kun muut juo, tiedän mutta kunhan sitten vain yrittää ajatella positiivisesti "huomenna ei oo darraa" "tänään en tee mitään tyhmää enkä nolaa itseäni" yms. :)

    TSEMPPIÄ! :) ♥

    VastaaPoista
  18. Hyvä Niko!
    Ajatusleikki:
    Jos esim. sinulla on kuppi täynä
    vaikka kahvia, eihän siihen mahdu lisää
    ellet juo, entistä pois, sehän tuelee yli.
    Toisin ilmaistuna, luopuminen jostakin on
    tilan tekeminen, jollekkin uudelle ja sinultahan
    Niko ei ideat lopu...Minulla on nyt uusi kone,
    eikä nimeni tule esikatselussa, kun ei kaikki
    asetukset ei toimi, mutta en ole nimetön koskaan
    ter. pasianssi alatalo...hyvä NIKO!

    VastaaPoista
  19. Tsemppiä, petyn kyllä jos et pystykkään ):

    VastaaPoista
  20. Päätin pitää tipattoman tammikuun. Ensimmäiset pari viikkoa teki mieli juoda, mutta sitten hyvä fiilis vei voiton. Kun muut poti sunnuntaisin krapulaa, ite olin pirteenä salilla treenaamassa. Tammikuun jälkeen päätin jatkaa tipatonta vielä toisenkin kuukauden ja fiilis vaan parani! Perjantaina vaihtui maaliskuu ja ajattelin, että nyt voin sitten juoda... Join kaksi lasia viiniä, eikä tehnyt mieli enempää. Tipattomasta taisi siis oikeasti olla hyötyä. TSEMPPIÄ NIKO!!

    VastaaPoista
  21. tsemppiä niko! kyllä sää pystyt ku luotat ittees.:) mä ainaki luotan siihen että sää pystyt!:) hyvä että teet kumminki fiksun päätöksen:) hyvä niko! vaikka sun kaverit koittas houkutella sua mutta sano rohkeesti että ei:) pidä kiinni siitä että et juo! sä pystyt siihen:)

    VastaaPoista
  22. Sehän on fakta et jos sä juot edes yhen annoksen alkoholia viikossa ja sulla on taipumusta masennukseen, se alkoholi pitää yllä sitä masentuneisuutta. Tärkein pointti juomisessa on just se, että vaikka sä juot paljon niin pidät myös niitä taukoja ja selviä viikkoja kokonaan et sun keho ehtii puhdistuu kaikista niistä myrkyistä. Voin ite sanoa kokemuksesta, et aiemmin oli tosi huono olo eikä mikään oikeen innostanut paitsi se juominen. Myös juomisen lopetettua oli pari viikkoo aika synkkää mut nyt oon ollu pitemmän aikaa selvinpäin ja huomaa selvästi miten paljon parempi yleinen olotila.

    VastaaPoista
  23. viikonlopun vietot ystävien, hyvän ruuan ja leffan tai lautapelien kanssa on hyvää korviketta baari-illoille, ja ystävien kanssa voi sopia että kukaan ei ota tölkkiä/pulloakaan alkoholia, vaaan jokainen pysyy mehulinjalla niin itsellekkin on sitten helpompaa :) toivon todella että onnistut, ja samallahan saat säästettyä tässä aika pitkän pennin ;)

    VastaaPoista
  24. ootpa sulosen näkönen noin muute kännissäki. :) Haluisin näyttää sulta, siis sillo ku oot selvinpäin. :D sulo oot.

    VastaaPoista
  25. Alku aina hankalin. Kokeile vaikka viikko kerrallaan ja jos tuntuu hyvätä niin sit toinen viikko perään. Se on kummiski alkoholi semmonen juttu, että siitä ei vaan paääse noin vain irti, jos alkoholi on kuulunu osa elämää pitkän aikaa. Tiedä sit mitä sen tilalle, mutta jokainen tyylillään, eikö vain?

    Toisaalta mitä sitä turhaan stressailemaan, jos ei ole muuta niin jatka sit juhlimista. Korkki vain auki ja ryyppäät sen minkä kerkiät ja pistä oikein niin ranttaliks, että huh huh. Kyllpä se jossakin vaiheessa alkaa tuntua paskamaiselta ja sit sitä rupeaa miettimään, että hei oliskos tässä muutakin tekemistä kuin tää dokaaminen? Eiks oo jännä juttu? Toisekseen, mitäs mä oon tuomitsemaan ihmisiä, jokainen eläkköön tyylillään. Kunhan ei tee pahaa tai aiheuta vahinkoa muille ihmisille. Vai mitä?

    Ystävällisin terveisin Anonyymi

    VastaaPoista
  26. tsemppii vaan! ite en oo pitäny tipatonta, koska ensinnäkään en pystyis ja toisekseen sen tipattoman jälkeen mä vetäisin itteni sellasiin kuoseihin että löytäisin itteni ojan pohjalta :D
    ps. ei laivalla ookkaa tarkotus pysyä pystyssä ;)

    VastaaPoista
  27. Mä oon aina ollut kova juomaan ja usein oon viimisenä pystyssä. Mä päätin olla puoli vuotta selvinpäin ja ensimmäiset päivät ja viikot oli ne haastavimmat. Kokoajan teki mieli bilettää tai lähteä johonkin juomaan edes ne muutamat. Kun olin ollut pari viikkoa selvinpäin, mä päätin mennä baariin. Aluksi oli vaikeaa, kun kaikki muut oli kännissä ja oli vaikea mennä tiskille tilaamaan se cocis kun olis tehnyt mieli ostaa joku shotti tms. Loppuillasta musta oli todella hauskaa kattoa kun ne sekoili ja se pisti todella miettimään, että "käyttäydynkö mäkin noin kännissä?" Enää ei tee mieli juoda niin usein kun ennen, joten tipaton autto. TSEMPPIÄ!!! :)

    VastaaPoista
  28. Tsemppiä sulle ! ite kelasin etten pidä tipatonta mitään tiettyä aikaa mut lupasin itelleni etten mee nyt vähää aikaa baarii, koska rahatilanne ei salli. Baarin sijasta pidän frendien kanssa tyttöjeniltoja. Katotaa elokuvia,käydää kahvilla,mennään syömää ulos jne. rahaa palaa huomattavasti vähemmän. esim vaikka ostaisi 2 euron juoman ja 13 euron ruoan siitä tulee 15 euroa, vähemmän kun mun taksimatka kotiin. Raha on siis mun motivaatio lähinnä baarista pois pysyttäytymiselle :))

    VastaaPoista
  29. Aattele ny itteäs, hyvä mies. Oot vasta 25. Silti surkea, työtön velkainen ja ulosotossa oleva alkkiksen alku. Fyysinen kunto nollassa. Keskittymiskyky nollassa. Työkyky nollassa. Ja yksin. Kuka tollasen ihmisen kanssa jaksaa olla parisuhteessa, joka juo omat ja kumppaninkin rahat. Muuta elämäsi. Sunhan piti tehdä se jo kesällä. Koirat hoitoon ja kaveri katkaisuun ja elämänhallintakurssille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HAHAHAH :D joku saattais itkeä kun lukee itsestään tälläistä paskaa, mutta mua lähinnä naurattaa. Kiitos tästä XD

      Poista
  30. Hyvä että osaat ottaa ihmisten vittuilun ja kateellisten huutelun huumorilla! Katsot päivä kerrallaan, jos tekee mieli juhlia niin se on mahdollista myös vetämättä perskännejä! :) Itsellä tipaton tammikuu venynyt jo tähän saakka, tsemppiä Niko! (:

    VastaaPoista
  31. itse olin 16 viikkoa selvinpäin. johon mahtui kaverin 30 vee bileet (yritti saada dokaamaan, en suostunut) tosin motivaatiota tähän on se että mulla alko elämämuutos. 3.9 alkoi tipaton joka kesti joulukuuhun. ja sinä aikana multa tippu 19 kiloa painoa. olen helvetin tyytyväinen itseeni.

    VastaaPoista
  32. ja joulusta nyt paino on tippunut 24 miltei. nykyään en vedä olutta joka viikonloppu. pyrin olemaan selvinpäin ainakin 1 tai 2 viikonloppua. tosin mä olen muuutenkin humalassa konttauskunnossa 2 kertaa vuodessa.
    mut tsemppiä niko sulle

    VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com