torstai 5. tammikuuta 2012

Miten mä saan unta? Auttakaa!

Nyt mä oikeasti tarvitsen teitä rakkaat lukijat.. Kello on nyt 11.00 ja olen ollut yön töissä,mutta mä en vaan saa unta ja mun rytmi on totaalisen eksyksissä! Ei auta ees hienot silmälaput jotka kyllä mukavasti synkistävät maailmani, koska kuten kuva kertoo..taitaa päässä pyöriä liikaa asioita ja elän nyt jossain mikä-mikä-maassa jossa on aina värikästä ja niin valoisaa?
Fakta nyt on kuitenkin se että mä sekoan ihan just ja tää tilanne harmittaa mua suunnattomasti eikä varmana ole terveydelle hyväksi ja kuka tietää vaikka ja mitä?
Nyt vinkkejä tulemaan. Oli se sitten poppamies, ruusunterälehtikeitto, 5kilometrin lenkki.. Millä mä saan unta ja rytmin tähän kaaokseen? Oon valmis mihin vain,auttakaa mua!
Eli heittäkää vinkkejä & laittakaa mut nukkumaan - keinoja säästelemättä! Pieninkin idea voi poikia kultamitallin nyt ja just!

28 kommenttia:

 1. Btw blogitin mun puhelimella,mutta joo olipa se ketterää.. JA PIRISTI MUA ENTISESTÄÄN VAIKKA MUN PITÄIS NYT NUKKUA!

  VastaaPoista
 2. kannattaa lukea vaikka kirjaa tai kuunnella rauhallista musiikkii enne kun meet nukkuu se rauhottaa nii saat helpommin unta :) www.justsayido-camilla.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Lue jotain tylsää kirjaa! Sellasta mikä on sisällöltään tosi raskasta ja tarttee hirveesti miettimistä. Jossain vaiheessa alkaa kyllästyttää nii paljon, että alkaa väsyttää.

  VastaaPoista
 4. Kuumaa maitoa ja baania =D

  VastaaPoista
 5. Eiks kellään oo kokemuksia jostain lääkkeistä että vois vaan napata jonku pillerin ja nukkuis hetken? Oikeesti..äh..kirja..auttaisko se?

  VastaaPoista
 6. mun isoäiti söi unilääkkeitä ja nukkui kokoyön mut se otti vaa sillon tällön.

  VastaaPoista
 7. mitä enemmän yrittää nukahtaa, sen varmemmin ei satavarmasti nukahda. yritä sensijaan käänteistä psykologiaa: järjestä joku asia niin ettet missään nimessä saa nukahtaa,niin johan tulee uni silmään. :)

  VastaaPoista
 8. http://fi.wikipedia.org/wiki/Melatoniini

  tutustu tuohon!
  itselläni toiminut yövuorojen jälkeen aina. ei tarvitse hakea unilääkkeitä lääkäriltä ja saada kaikkia paskoja sivuvaikutuksia.

  VastaaPoista
 9. Lue, jtn käytiksiä...mulla toimii ainaki...ennemmin alan kytätä unikuvia =)

  VastaaPoista
 10. ja sittenku se meni lappiin ni se taas sai unta ilman niitä lääkkeitä eli sullakin voi olla jonkunlaista stressiä! lomaalomaa kauas kotoota :)

  VastaaPoista
 11. Mulla kun oli uni ongelmia kuuntelin "rentoutus" cd:tä! Esim sademetsän ääniä, meren ääniä ym ym.. Niitä myydään kaupoissa vaikka kuinka paljon. :) Semmonen tepsi mulle. Sitten vaan simmut kii, ja kuuntelee sitä musiikkia ja keskittyy siihen, niin huomaa että uni ylättää. ;)

  VastaaPoista
 12. mulla auttaa tvn kattominen ja paljon vällyjä päälle jotta tulee tosi lämmin.

  VastaaPoista
 13. ai niin ja vanhat kunnon kamferitipat, niitä saa apteekista "tiskin alta" ilman reseptiä, toimii ihan kuin unilääke :)

  VastaaPoista
 14. Ootte parhaita! NO toivottavasti joku muukin uneton hoksaa täältä kattoa vinkkejä(: Ärgh!

  VastaaPoista
 15. Jos pyörii liikaa ajatuksia mielessä, niin mulla yksinkertaisesti toimii toi lampaiden lasku! Siis ihan tosi! Joka kerta kun aamulla herään niin muistan vaan et aloin laskee lampaita ja sit oon nukahtanu. toinen mikä mulla tepsii on sudokujen teko ja lämmin maito:) Mutta stressaantuneena on pirun vaikee nukahtaa siks pitää koittaa tyhjätä pää:) niin ja tohon pilleri kysymykseen opamaxia saa käydä pyytää lääkäristä jos ei uni tuu! mutta en suosittele!

  VastaaPoista
 16. toi lampaidenlasku on kanssa hyvä yhdistää siihen mitä aikaisemmin kirjoitin; päätä vaikka että et saa missään tapauksessa nukahtaa ennenkun pääset 3000: n ni herätessä huomaat ettet päässyt edes sataan asti :))

  VastaaPoista
 17. Omasta kokemuksestani voin sanoa että etsi joku todella tylsä kirja ja lue sitä jonkin aikaa, niin kyllä alkaa väsyttää.
  Niin ja sitten lämmin kaakao, kannattaa kokeilla!! :)

  VastaaPoista
 18. Pieni pala suklaata ja rentoutumista.. Ja esim keskittyä sydämen lyönteihin vain se ainakin rentouttaa tosi nopeesti :)

  VastaaPoista
 19. Ristikkojen täyttely auttaa ainakin miulla. En ole tosiaankaan mikään haka niissä, varmaan puolet ristikoiden sanoista aiheuttaa ongelmia ja niitä kun yrittää yöllä pohdiskella, niin kummasti alkaa nukuttaa. Satoja kertoja olen herännyt kynä edelleen kädessä, ristikkolehti nätisti vieressä. :D

  VastaaPoista
 20. mulla itellä oli sama ongelma jonku aikaa sitten. kävin sit luontaistuotekaupassa kyselemässä nii siel oli näitä 'sininen uni' -unitabletteja joita myyjät suositteli kokeileen. mulla itellä autto, mut en saa enää unta ilman niitä, joten niitä pitää käyttää joka ilta. mut suosittelen kummiski! (:

  VastaaPoista
 21. älä oo koneella tuntiin pariin ennenku meet nukkuu. koska jotenki aivot jää viel johonki tiettyyn tilaan koneella olon jälkeenki vielä moneks tuntia, ja sillon on vaikeempi saada unta. (varmaan pätee myös telkkariin/puhelimeen tms.?)
  ite oon ainaki huomannu et jos haluun mennä tyylii 11 nukkuu ja sammutan koneen 9 nii paljon paremmin nukuttaa sit. :)


  ehkä sä et tykkää tästä neuvosta, mutta kokeile edes :D

  VastaaPoista
 22. Kirja ei auta (tain ei ainaka mua), luin kerran yhen kannesta kanteen ja alotin seuraavaa eikä auttanu. Sit valvoinki yhteensä sen 35h ennenku nukahin!

  VastaaPoista
 23. luontaistuotteita, parin tunnin rauhotus ennen nukkumaan menoa, pieni iltapala sekä tietty terveet elämäntavat ja tarpeeks liikuntaa ;) reseptillä nukahtamislääkkeitä, jos siis itse unessa ei häikkää :) mutta jos unen laatuki on heikko ni sit unilääke, esim stilnoct on hyvä :) <3

  VastaaPoista
 24. Itse syön unilääkkeitä.. yhellä pillerillä nukkuu varmastin sen 6h eikä ees herää siihen jos puhelin soi korvan vieresä! Mutta, niihin jää koukkuun helposti.. en suosittele. Melatoniini saattais auttaa?

  VastaaPoista
 25. Jos elää ns. normaalia rytmiä että valvoo päivät ja nukkuu yöt, illalla täytyy mennä sillon nukkumaan KUN nukuttaa eikä kellon mukaan. Jokaiselle tulee tietyin väliajoin se hetki kun meinaa nukahtaa sohvalle ja SE ON SE hetki kun pitää lähteä sänkyyn! Jos ei mene, tuo unetusaika menee ohi ja tulee ehkä parin tunnin päästä takasin. Siispä, nukkumaan sillon kun nukuttaa eikä väkisin sänkyyn pyörimään ja laskemaan lampaita. Yötyöt on syvältä, mutta tabujen nappailu aiheuttaa koukun, ei korjaa ongelmaa ;) Ja ei alkoholia, kännissähän sitä nukkuu muka niin sikeesti mutta tosiasiassa se on koiranunta.

  VastaaPoista
 26. mulle auttaa se et teen kupposen kuumaa kaakaota tai maitoa suosittelen ja sen kans ruisleipää mis on voita,makkaraa ja juustoa. :) <3 mut tsemppiä  t:hensuriksu :) <3

  pps: niko: oot jumalattoman söpö :) <3<3<3<3

  VastaaPoista
 27. Tämä on vähän vanha kirjoitus jo, ties vaikka näiden kaikkien hienojen neuvojen avulla olet selättänyt ongelmasi (toivottavasti olet!) mutta kokeilepa joskus houkutella joku läheinen lukemaan sinulle tosi tylsää satua, tai keksimään todella tylsää satua omasta päästään, niin sitä luksuksemmasti ei voi nukahtaa! :D Kaikilla pitäis olla sadunlukija!

  (Paitsi jos oot töiden jälkeen täysin ylikierroksilla niin silloin voi katsoa jotain tosi tylsää ohjelmaa ensin vähän aikaa tv:stä, kuten vaikka jotain chat-ohjelmaa. ei kun mitäs. oho!)

  VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com