keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Herkullinen kanakeitto!


Rakastan keittoja, mutta en tajua miksi en ole koskaan tehnyt kanakeittoa? No mä sain ihan äärettömän kivan reseptin ja päätin hieman kokkailla. Ja mä voin sanoa että yksimielinen arvosana tälle on 10.


Resepti on hyvinkin simppeli, mutta koska kaikki ihmiset eivät välttämättä tulisi kokeilleeksi tätä(kään) niin jaan ohjeet. Lisäksi jos internetistä ei löytyisi "tyhmiä"-juttuja niin mä voisin ainakin todeta olevani paljonkin tyhmempi. Nimimerkillä: Googlettanut mm. kuinka kauan pitää kananmunaa keittää että se on syötävää.

Broileri pannulle ja nopea paistaminen & maustaminen (pippuri,grillimauste,valkosipuli). Perunat pilkottuna kattilaan ja kiehumaan. Kun vesi alkaa kiehumaan lisäät joukkoon Creme Bonjour pippurisekoituksen. Heität kanat keittoon ja annat olla liedellä noin 30 minuuttia, välillä sekoittaen. Annan keittojen monesti hautua kauemmin, koska tykkään siitä että perunat ovat äärettömän pehmeitä ja sellaisia että ne suorastaan hajoavat suuhun kun lappaat keittoa kohti ääntä. Sitten viimeisenä lisäät haluamasi vihannekset joukkoon. Itse lisäsin herne-maissi-paprika  ja pikkuporkkanat sekaan.

Vinkki: Ruisnepparit  sopivat äärettömän hyvin keittoruokien kanssa nautittavaksi.

Ei muuta kuin kokkailemaan - yam yam! :)

16 kommenttia:

  1. Mä laitan yleensä ton pippurijutskan sijasta sitä yrttistä(taikka sitten koskenlaskijaa), se on niin namia et tekis mieli syödä melkeimpä koko kattilallinen samantein:) mut noi Creme Bonjourit on jumalan lahja meille kotikokeille, jotka ei kummiska ihan kaikkee taikoa osaa(: taidampa tästä poiketa kauppaan hakeen kanakeitoksen aineksia!

    VastaaPoista
  2. Oi, näyttääpä herkulliseltä! :p

    VastaaPoista
  3. Nam :)

    Millon meinaat muuten vastailla niihin kysymyksiin mitä sulle on laitettu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan niihin tällä viikolla vielä :) ehkä huomenna!

      Poista
  4. Ompa herkun näköstä! :)

    Hei muuten aattelin nyt viel kysyä kun et aikasemmassa postauksessa vastannu nin ehkäpä tässä sitten :) Siis jos sulle laittas kirjeen nii kuinka suurella todennäkösyydellä vastaat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jos siinä on kirjekuori ja postimerkki mukana niin lupaan vastata :) Ja tietenkin siis sun oma osoite myöskin että kirje tulee perille <3 Sori, mennyt kommentti ihan ohi.

      Poista
    2. Okei pitääpä ehkä sitten jossain vaiheessa rustailla jotakin kivaa ;)

      Poista
  5. Kanakeitto on just yks niistä ruuista mistä mul on jääny ´traumat´ kouluajoilta.. :D En oo ees syöny kanakeittoo varmaan kaheksaan vuoteen, pitäis varmaa yrittää päästä eroo noist ennakkoluuloista.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TÄÄ ON PAREMPAA KUIN JOSSAIN KOULUNKEITTIÖISSÄ! tiedän mitä nimittäin tarkoitat :D

      Poista
  6. Kanakeitto on ihanaa! Tykkään hirveesti kans keitoista, ylivoimainen keittosuosikki mulla on kasvissosekeitto ;) Kokeile joskus tehdä ruokapostaus jauhelihapihveistä niitä on tosi kiva väsätä!Ihan vaan sen takia että jauhelihataikinan sekaan voi sujauttaa ihan mitä vaan, erilaisista sipuleista ja mausteista aina erilaisiin juustoihin (aurajuustoa nikon tapaan)

    Sun blogi on mahtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (aurajuustoa nikon tapaan) :D:Dhaha! ai siellä on huomattu että se taitaa olla meikäläisten lempparii? ;DD tällä kertaa sitä ei tullut tähän keittoon, herranisä sentään! toi aurajuustohan homehtuu tuonne jääkaappiin, eiku niin.. sehän on jo homeessa. Haha, kiitos kivasta vinkistä. Lupaan kokkailla jauhelihapihvejä ja tehdä postausta niistä. <3 muisk.

      Poista
  7. siis millanen toi créme bonjour pippurisekotus on? onks niinku ruokakermaa vai jotai tollast mömmöä vai mitä hä?? =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "jotain mömmöä" kuten asian ilmaisit :) ei siis niin velttoa kuin ruokakerma,mutta muuttuu sellaiseksi pannulla / kattilassa. Suosittelen!

      Poista
  8. <3 Niko,ihanan näköistä kanakeittoa,pitäis kokeilla,se Bataatti keitto josta laitoin sulle reseptin on aivan ihana ja helppo tehdäkin.
    Keitot on ihania ruokia,mekin ollaan taas syöty jos millasta,tänään pottuja ja vanhanajan makkara kastiketta,paahdoin jauhot,ihan niikuin äiteekin aina tekee,se on namia kanssa ... :o)

    Päivi ja Sari :) :)

    VastaaPoista
  9. Vastaukset
    1. Voi ei? :/ kerkesitkö kokeilemaan reseptiä ja toteamaan että se oli "hirveää"? Höhö. Jokaisella on niin oma makunsa ruuan suhteen että kaikki ei voi kaikesta tykätä :)

      Poista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com