sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Sunnuntai +1kg painoa?

Tänään ollaan syöty ihan mahdottoman hyvin ja täällä asunnossa on leijaillut vuorotellen hyviä tuoksuja ihan milloin mistäkin suunnasta. Vasta pestyt lattiat, tuoksukynttilät, pääruoka ja vielä lopuksi jälkiruoka. Oon ollut krapulasta huolimatta tänään aika loistavassa vedossa:)

Kanaa ja pastaa aika simppelillä tyylillä. Kastike syntyi punasipulista, valkosipulista ja ruokakermasta. Unohtamatta tietenkään aurajuustoa jota me käytetään ihan jokaisessa ruuassa, yamiiii.









Voin sanoa että en ole koskaan leiponut tai ehkä mä oon joskus hieman jotain räpeltänyt äidin apuna, mutta esim. tässä asunnossa ei ole kertaakaan uunia kulutettu leipomiseen. Jos me onnistuttiin tekemään muffinseja ja samaan niistä ihan söpöjä & varsinkin syötäviä.. niin saat sinäkin! Tässä teille ihan tosi helppo ohje jolla saat aivan varmana tehtyä maistuvia muffareita.

2 kananmunaa 
2 dl sokeria 
50 grammaa voita 
1 dl maitoa 
3 dl vehnäjauhoja 
1,5 teelusikallista leivinjauhetta 
1 teelusikallinen vaniljajauhetta 
2 ruokalusikallista mariannerouhetta 


Vatkaat munat ja sokerin vaahdoksi. Sen jälkeen voi ja maito yhteen kulhoon & mikroon hetkeksi. Sen jälkeen heität kaiken yhteen ja lisäät joukkoon vehnäjauhot ja kaikki muut ainekset sinne sekaan, vatkaat hetken. Sen jälkeen heität taikinan noihin pieniin kippoihin ja uuniin. Uunissa 12 minuuttia ja 200 astetta. Valmista!

Mulle taisi tulla pienoinen vimma tehdä kaikkia leivonnaisia ja varsinkin näitä muffinseja. Joten jos on ideoita, vinkkejä tai parempia reseptejä niin heittäkääs jakoon:)



Oon nyt niin paljon herkutellut että oon jo ihan valmis nukkumaan.. Harmi että meen jälleen yöksi töihin, joten haaveeksi taisi jäädä. Lisäksi aamulla heti menoa joten kerkeän nukkumaan ruhtinaaliset 4 tuntia. Huomenna varmaan pakko raahautua salille, koska tää viikonloppu on ollut aikalailla herkuttelua.. Mutta eihän se väärin oo?

27 kommenttia:

  1. neljän tunnen unet :o en tajuu miten selviit noin vähällä nukkumisella. voi poika parkaa :c

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pärjäähän ihminen vähemmälläki unilla....

      Poista
    2. Juu ja mä nukun sit vähän kato varastoon joku päivä :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ei muuta kuin taikinaa väsäilemään ja herkuttelemaan ;)

      Poista
  3. <3 Niko,ihania valokuvia ja muffinit olivat varmasti loistavia !! Olin ajatellut leipoa tänään jotain hyvää,meille,mutta onneksi kaapista löytyy aina keksejä,kun makeen himo yllättää !!! Päivi ja Sari :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kandee aina pitää jotain pientä varastoa kaapissa JOS se himo yllättää vaikka just illalla ja ei jaksa enää raahautua kauppaan(: Terveiset täältä maikkarin-ohjaamosta Päiville ja Sarille <3

      Poista
  4. Kaikki oli kyllä todella herkullisen näköstä, pääruuasta jälkiruokaan. Hieman jo säikähdin kun kastikkeen ainekset luettelit, et mihin ihmeeseen on jäänyt aurajuusto, mut tulihan se sieltä. :P
    Ihastuin tohon astiaan missä on noi karkit, ja sit toi lautanen missä on viinirypäleet on kans kiva!
    Mut hei, missä on videoblogi näiden herkkujen syntymisestä? :o Jäikö tällä kertaa toteuttamatta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HAHA joo aurajuustoa ei parane unohtaa :D mun ei ehkä tarvis enää edes mainita sitä, koska te varmana alatte jo pian tajuamaan että me käytetään sitä AINA ruuassa :') Joo video jäi kuvaamatta.. koska meillä oli vieraita ja en voinut oikeen samalla kuvailla matskua blogiini:/ Viikolla luvassa jotain kivvaa.

      Poista
  5. oijoi mitä herkkuja!

    VastaaPoista
  6. Mä tein juuri äsken muffinseja pätkis-sydämellä! Aivan loistavan makusia.
    Tässä Niko sullekkin ohje, jotta voit itsekin tehdä:

    1 Pätkis Mini Bites -pussi
    150 g margariinia
    1 ½ dl sokeria
    2 munaa
    3 ½ dl vehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    2 ½ rkl kaakaojauhetta
    1 ½ dl maitoa tai kermaa

    Leikkaa puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput muffinssien sydämiksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.

    Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi mini-Pätkis ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kinuskikissan ohjeita?? :D kannattaa checkata myös daim muffinssit kinuskikissan sivuilta :) ihan älyn hyviä :P

      Poista
    2. Oi ihanaa, kiitoksia kivasta vinkistä! Varsinkin tuo kermavaahto tuohon muffarin päälle kuulosti H E R K U L L I S E L T A ! <3

      Poista
  7. Tosi hyvän näkösiä ruokia, tulee itellekki nälkä! :) ja vinkkinä tällänen: http://www.kinuskikissa.fi/minttusuklaamuffinssit-ja-talven-viimeiset-lumihiutaleet/ jos suklaasta tykkää niin noi on ihan täydellisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ogei:)pitää käydä tsekkaamassa ja mahdollisesti kokeilla että riittääkö taidot:D

      Poista
  8. hahah, toinen anonyymi luki mun ajatukset :D

    VastaaPoista
  9. No onnistuha noi muffarit hyvi :)! Hei millo ehtisit tekee taas postauksen kun häärit keittiössä? Ja postaus mis esittelet sun lempi koru ja vaatekappaleita olis kans kiva :)! Hyvää työyötä♥

    VastaaPoista
  10. aikmoista kuravelliä oot taas skeitellyt homppeli

    VastaaPoista
  11. Näyttääpä hyvältä :)! Voitko tänää pistää niitä terveisiä joita pyysin jo ties ajat sitte : D tykkäätkö muuten paljon hääriä keittiössä,?:p

    -Veea

    VastaaPoista
  12. Siis nyt horisen aivan muuta ku muffinsseja
    näin meinaan unta susta ja sun namusesta ja olin muka mukana teidän bileissä ja halusin sun namusta ja me sit pussailtiin muutaman kerran, josta sä et tietty kauheesti tykänny, mut se oli hauska uni ja parasta täs jutus on se, et mun mielest SÄ näytä aivan James Deaniltä nuorena ja mä oon 48v nainen ja joka sana totta, ei mtn trollia.

    VastaaPoista
  13. Ja potkupuvun itselleen voitti.... ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisa päättyi perjantaina ja voittaja & hänen kommenttinsa tullaan julkaisemaan viimeistään tiistaina blogissani.

      Poista
  14. Kaverin kanssa just muffinsseja tehtiin ja ihan randomisti heiteltiin sinne kaikkea... Nesquik kaakaoo, chilijauhetta ja joulupipareita ♥ ihan älyttömän hyviä tuli, suosittelen varsinkin noita pipareita :3

    Kohta on muuten sulla 700 lukijaa, enkä yhtään ihmettele :)

    VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com