torstai 12. huhtikuuta 2012

(K18) Olvin uutuudet!


Suomessahan on siirrytti siihen käytäntöön joka jossain päin maailmaa on ollut jo useita vuosia. Nimittäin tupakat on jemmattu ja niitä ei ole enää esillä kaupoissa. Myyjät voivat sinulle ojentaa listan josta voit halutessasi katsoa mitä merkkejä on saatavilla. Kun ostaa jostain marketista tupakkaa jossa on joku muori tiskin takana niin tuntuu että se on jotenkin syntistä,väärää ja laitonta. Mä oon monesti miettinyt että ei kai kukaan kaupan kassalla katso (..ennen esillä olevia) tupakkeja ja ala miettimään; "Pitäisiköhän mun alkaa tupakoimaan, koska toi aski näyttää niin mukavalta?". Mä itseasiassa olen joskus kokeillut erästä merkkiä ihan vaan sen askin tyylikkyyden vuoksi, mutta ei kai kukaan ihan oikeasti ala polttamaan sitä varten että näkee tyylikkään askin hyllyllä? Kertokaa jos teille on joskus käynyt niin. Itselläni se askin ostaminen oli väistämätöntä, mutta vaihdoin vain merkkiä lennossa silloin ja muutaman kerran jälkeen palasin taas "normaalin" pariin.

Kävin eilen kaupassa ja mä en voinut olla ihastelematta alkoholeja. Ne tölkit ja pullot vaan oli tehty niin herkullisen näköiseksi että mä melkein uskallan väittää että en olisi muuten ostanut alkoholia jääkaappiin, mutta kun ne oli niin söpöjä. En siis lainkaan ihmettele vaikka tässäkin asiassa tulisi pian se käytäntö että kaikki juomat myydään samanlaisissa tölkeissä, jotka on numeroitu ja tehty mahdollisimman tylsän näköisiksi. Tämä sama käytäntöhän oli jossain vaiheessa tulossa tupakkeihin, mutta en mä tiedä onko siinä nyt enää mitään järkeä tehdä kaikista standardeja, koska eihän niitä kukaan enää edes näe?

Mä huomaan että ainakin itsestäni sen että tuotteiden ulkonäkö ja niiden pakkaukset on mulle ihan hemmetin tärkeitä. Saatan hyvinkin kokeilla erinlaisia tuotteita ihan vaan niiden pakkauksien vuoksi, vaikka sehän ei itsessään kerro vielä mitään itse tuotteen mausta tai mistään muustakaan, pahimmassa tapauksessa se saattaa jopa kallistaa itse tuotteen hintaa, koska mikään ei ole ilmaista. Joskus mennään pahasti metsään tai joskus sitten onnistutaan lisäämään kauppalistaan jokin tuote ihan vaan sen ulkonäön vuoksi. Mä olen aina nauranut sille että tupakat ja alkoholit pitäisi piilottaa kaupoista, mutta nyt pitkän pohdinnan jälkeen mä tulin siihen tulokseen että se saattaa olla ihan perusteltu juttu.

En kuitenkaan edelleenkään jaksa uskoa että nuoret ihmiset alkaisivat polttamaan sitä varten myöhemmässä vaiheessa elämäänsä tupakkia kun ovat joskus nuorena sattuneet näkemään tupakka-askin tiskillä tai että he alkaisivat juomaan alkoholia, koska jokin tölkki oli vaan niin "törkeen makee". On myöskin hyvin kaukaa haettua että absolutisti alkaisi juomaan alkoholia ihan vaan niiden tölkkien ulkonäön perusteella. Mutta kun mietitään taas ihmistä joka on kamppaillut muutamia vuosia alkoholismin kanssa ja on vihdoin päässyt kuiville.. Voiko se repsahdus alkoholiin tapahtua nimenomaan niiden houkuttelevien alkoholihyllyjen vuoksi?

Itse nyt kuitenkin allekirjoitan sen tosiasian että minä en olisi eilen illalla juonut tippaakaan alkoholia ellen olisi nähnyt niin törkeen makeita tölkkejä kaupassa. Eli kaipa se sitten voi ainakin lisätä sen käyttöä tai sitten mä oon vaan ihan tosi heikko ihminen & keksin tekosyitä sille juomiselleni? :D


Olvin uusin lonkero näytti todella herkulliselta ja haluan ehdottomasti tämän kesän aikana tulla sitä testaamaan, ihan vaan sen vuoksi että tuo tölkki on kiva (K18! tuote täällä).


Kaikkihan tietää suositut "Ainot ja Reinot"? No ihanaa että Aino löytyy nykyisin myös siiderin muodossa. Mulle tulee tästä mieleen meidän mummi, joten mun on pakko saada myös mummi mukaan jossain vaiheessa kesällä jonnekkin puistoon chillailemaan meidän kanssa..tosin tällä kertaa siis lonkeron muodossa. (K18! tuote täällä).



Kun mä olen tässä postauksessa puhunut tyylikkyydestä niin tätä mä tarkoitin. Mun mielestä nämä on ihan todella tyylikkäitä pulloja ja mä meinaan näitäkin testata ihan vaan niiden ulkonäön vuoksi. (K18! tuote täällä).

Kaipa jokaisella yrityksellä on tarkoituksena saada kuluttajat testaamaan heidän tuotteitaan? Ja näissä kuudessa tuotteessa ainakin Olvi on onnistunut, koska jos mä joka kerta kokeilen yhtä heidän tuottettaan kun lähden juomaan, niin he kulkevat mukanani noin kuuden viikon ajan. Eli melkein siis koko kesän. Hienoa Olvi! Kesäisin on ihanaa huomata kaupassa uutuuksia juuri tällä osastolla eli uusia siidereitä ja pakastealtaista bongailen uutuuksia jäätelön muodossa.

Iskikö ulkoasut? Ootteko jo maistanut? Mitä näistä kannattaa maistella? Itse vasta siis ihastelin ja yhtä testailin:)

44 kommenttia:

  1. toi leguana on aika jännän makusta, eilen maistoin:) suosittelen sitä! noita muita en oo vielä maistanu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiiii: ) kiitti pupu! Pitää kai sitten avata jääkaappi leguanalle ;D

      Poista
    2. ;D<3 vois itekki ostaa sitä kun ens viikolla on synttärit!

      Poista
    3. EN onnittele vielä ettei tiedä huonoa onnea ;)

      Poista
  2. Ei alkoholijuomia bongailla mistään maitohyllyiltä, eikös yleensä siiderikaljahyllyille mennä syystä? :D Jos ei ole aikomusta ostaa alkoholia niin harvemmin sitä kaiketi mennään hiplailemaan uusia pulloja sinne osastolle. Enhän käy vessapaperihyllyilläkään jossei ole tarve!? :D Toivotaan, että tämä holhousyhteiskunta tai kukaan nimeltä mainitsematon holhousministeri ei keksi ehdottaa numeroituja pulloja. Aika paljon hommaa kaupoillekkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin mä olen käynyt useissa kaupoissa joissa alkoholihyllyt on ihan siinä kassojen vieressä, joten jos sä meinaat ostokset maksaa siellä kaupassa niin sun on vähän niin kuin pakko törmätä näihin hyllyihin. Tokihan aina voi varastaa ostoksensa JOS ei siis kestä edes katsoa päin hyllyjään:) Ei nää alkoholihyllyt kaupoissa yleensä mitenkään ns."piilossa" ole tai erillisellä paikalla. Pienissä marketeissa on energiajuomat ym ym näiden vieressä. Eli kyllä sinne saattaa eksyä myös ilman että menee erikseen näitä kuolaamaan:)

      Poista
  3. Ainoa oon maistanu ja se maistuu ihan muumilimukalle, mikäli siittä tykkää niin hyvää :) minun mielestäni oli hyvää. Mutten itse kännejä sillä voisi juoda kun liian makeaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok kiva kuulla(: pitää siis ehdottomasti maistella jossain vaiheessa! Koska muumilimu on ihanaa <3 :D

      Poista
    2. muumi on hyvää! mutta ei sitä kylllä tosissaan pysty juomaan kovi paljoa :D

      Poista
  4. nyt tiiän mitä maistelen viikonloppuna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. APUA! seuraavaksi mun kimpussa on Päivi Räsänen paitsi sen vuoksi että olen homo niin sen vuoksi että yllytän suomalaisia juomaan :D hahaha.

      Poista
    2. niko toi siun kommenttis piristi päivääni :D:D:D:D:DD oot ihana!

      Poista
    3. Hehe:) ihana kuulla että jonku päivä piristyy mun heitoista:) Kivaa torstain jatkoa pullahamsteri!

      Poista
  5. aino ja reino olivat molemmat hyviä!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä reinoa mä en nähnytkään? :D Minkä makuinen se oli? :Dhahaha. Ihan loistavaa.

      Poista
    2. reino löytyy luonnollisesti oluthyllystä:)

      Poista
  6. Toi trooppiset hedelmät siideri on tosi hyvää! Suosittelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se kutsuu mua jo pelkän nimenkin vuoksi ja sitten siihen vielä tuo tyylikäs valkoinen ulkoasu.. Humallun jo pelkästä ajatuksesta XD

      Poista
  7. Oi tuo lisko-lonkero on aivan huippua! Ja Aino on kans hyvää. Molempia suosittelen! Nuita viimesiä voisin maistaa vain ulkonäön takia :D

    VastaaPoista
  8. Toi leguana on tosiaa tosi jännän makusta, enkä tölkillisen jälkee osannu päättää et pidänkö vai en. :D tota ainoa on meikäki kyttäilly et pitää maistella (:

    VastaaPoista
  9. Tunnustaudun myös ryhmään joka, ostaa tuotteen helposti ulkonäön/pakkauksen perusteella, itseasiassa todella helposti :D
    Kylppärissä esim. purkit ja pullot toimii sisustuselementteinä kivasti. On kyllä noi uutuusjuomat upeissa tölkeissä ja pulloissa, niistä tulee kyllä luettua makuyhdistelmät ennen ostamista ja jos, on joku ihan järkyttävänoloinen jätän hyllyyn.
    -Janette-

    VastaaPoista
  10. Toi trooppiset hedelmät tuli testattua viime vklpna ja TOSI nannaa oli ! sitä saa myös pienenä tölkkinä 6-päkkinä :) Myöskin toi leguana oli kivan makusta! :)suosittelen!

    VastaaPoista
  11. oivoi on niin hirveää (mutta silti niin hauskaa) aina odottaa rättipoikkiväsyneenä siellä koulun penkillä sitä kotiin, sohvalle löhähdys pääsyä, mutta onneksi sekin aina palkitaan kun avaa tietokoneen ja nikojuhanisaarinen.blogspot.com osote saa hymyn huulille ja jaksaa taas loppu illan salkkareihin saakka! :) KIITOS! <3

    VastaaPoista
  12. Suosittelen ehdottomasti noita kaikkia valkoisia pulloja :) Loistohyviä ja mun tulevia kesäsuosikkeja ! :D

    VastaaPoista
  13. Kävin toissa viikolla Excursiolla Olvin tehtaalla Iisalmessa. Siellä pääsin maistamaan tuota Leguana lonkeroa ja Aino siideriä. Oli siellä muutakin tarjolla, mutta minä maistoin vain niitä.

    Leguana lonkero maistui heti hyvin hyvin tutulta ja pian muistinkin miltä se maistuu. Teininä yksi suosikki sekoituksistani oli Red cat&appelsiini mehua ja leguana on aivan saman makuista, kun tuo sekoitus. Ainut ero on se että lonkerossa on kuplia ja minun sekoituksessani ei.

    Aino lonkero muistuttaa vähän Rekorderligin mansikka-limelle, mutta jälikimaku on siinä jotenkin paha. Mutta kun sitä juo vähän enemmän paha maku katoaa jonnekin...

    Reino olut on vähän pahaa perus olutta.

    VastaaPoista
  14. Mä oon kyllä ihan samanlainen, että ostan melkein aina juomani ulkonäön perusteella. Sellanen näyttävä pullo/tölkki nyt vaan sattuu osumaan silmään paremmin ku ne massatuotteet. Ja ku en yleensä tykkää mistään kaupan lonkeroista yms., ni ostan sit kivan ulkonäön perusteella, ku pahoja on kaikki. MUTTA viimeks ostin tota Leguana lonkeroo ja Trooppiset hedelmät siideriä (juurikin ulkonäön vuoksi) ja löysin vihdoinkin juotavia tuotteita kaupanhyllyiltä. Tykkäsin molemmista!

    VastaaPoista
  15. Ei kukaan tosiaankaan varmaan polttamaan ala askien ulkonäön takia. Mutta tämä uusi systeemi auttaa vähentämään tupakan myyntiä ainakin niille, jotka eivät vielä vakituisesti polta, koska on enemmän "painetta" kysyä myyjältä sitä tiettyä askia. Ja eihän kaupoista mitään listaa saa, vaan pitää tietää mitä haluaa, ja jos ei tiedä, ei saa mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun mä kirjoitan blogeja niin mä kirjoitan ne yleensä omakohtaisten kokemuksien perusteella. Varmana kaikilla grilleillä ei ole valkosipulikastiketta, jos minun grilläni on. Varmana kaikkien koiran kakkapussit ei hajoa pohjasta, jos omani hajosivat. Jos minun naapurini ovat kusipäitä kerrostalossa, eivät ne välttämättä sinun naapurisi ole. Mä en kuitenkaan voi jokaisen lauseeni perään lisätä sulkuja ja ilmoittaa (POIKKEUKSIA LÖYTYY). Minä Niko Juhani Saarinen olen saanut kaupasta listan käteeni jossa on lueteltuna kaikki kyseisen kaupan tupakat numero ykkösestä aina numero neljäänkymmeneen. NÄIN ei varmana ole kaikissa kaupoissa, mutta minun kohdalleni noita kauppoja on osunut jo kaksi. Eli kyllä kaupasta "mitään listaa" saa, jos vaan ymmärtää listaa pyytää. Love and peace!

      Poista
    2. Ja tähän kommenttiin vielä sen verran lisään että jos sä pyydät myyjältä esim. sinisen L&M -askin. Myyjä katsoo kaapista ja toteaa että sitä ei ole ja että se on päässyt loppumaan. "No mitä sieltä löytyisi sinisenä?" -asiakas kysyy. Myyjä ei sinäänsä ole oikeutettu luettelemaan sinulle vastaavia sinisiä tupakkeja muilta merkeiltä. Näin ollen sinun pitää itse saada nähdä lista josta selviää kyseisen myymälän valikoima. Tosin "mitään listoja" ei kuitenkaan ole olemassa anonyymin mukaan, joten tässä tapauksessa asiakas poistuu paikalta ilman röökiä, koska hän ei osannut kertoa mitään muuta tupakkamerkkiä (jos on koko elämänsä vaikka polttanut sitä sinistä L&M). Ottakaa asioista selvää ennen kuin tulette blogini alle pätemään. Kaikilla on oikeus toki mielipiteeseen, mutta minua hirvittää se että täällä mesotaan nykyisin jokaisen postauksen yhteydessä. Ihanko minusta olisi tullut satukirjailija joka kirjoittaa fiktiivisestä elämästä ja kokemuksista joista puhun ei olekkaan koskaan tapahtunut? (: Asiat voi ilmaista hienosti tai hemmetin tökerösti.

      Poista
    3. ei anonyymi tätä varmaan pahalla tarkoittanut :) mutta oon kyl kans samaa mieltä siitä, että esimerkiksi nuoret jotka eivät ole kauaa polttanut/aloittanut vasta niin heille tulee varmasti enemmän paineita kysyä myyjältä. Hyvää jatkoa sulle! :) tee videopostauksia lähiaikoina jos ehdit/haluat ne ovat niin mainioita!!

      Poista
  16. Satuinpa huomaamaan, että tänään Kuningaskuluttajassa testaillaan ja vertaillaan itseruskettavia, ja täytyy sanoa, että tulit itseruskettava-asiantuntijana heti mieleeni :)
    Katsoppa säkin lähetyksestä mitä mieltä siellä testaajat ovat...
    Paitsi että hups, sehän alkaa jo 10 min päästä!

    -Mari

    VastaaPoista
  17. Ja tässä mä koitan viettää tipatonta huhtikuuta :-----D Ite bongasin jostain k-marketin lehdestä tota leguana-sidukkaa ja kieltämättä heti tuntu et tuota on pakko saada maistaa. Ja voi herranluttana kun nuo aino-tölkit on sulosia! Saa nähdä miten mun tipattoman nyt käy. :-----D Onneksi oon vielä 17 niin ei pysty ite ostaa, pelkään mitä loppuvuosi tuo tullessaan kun kesällä tulee se 18 mittariin! Ehkä musta sitten tulee juoppo.

    VastaaPoista
  18. Kiinnitin itekin huomiota just noihin valkosiin uusiin pulloihin ja viikonloppuna aion maistaa! :) Toi uus tupakkasysteemi on muuten meille kassatyöntekijöille tosi veemäinen! Asiakkaat tietty valittaa siitä kassalle, ihan ku se olis meidän vika, että ne röökit on laitettu piiloon.

    VastaaPoista
  19. Oot Niko hyvä bloggaaja ko välilki tulee nii usein uutta blogii et en ees tajuu selata alaspäin niin paljoo kerralla =D. muutenkin sulla on hyvin kuvia ja tekstiä. =)

    VastaaPoista
  20. Toi röökien jemmaaminen numeroiden taakse on ihan syvältä enkä syytä siitä kassoja. Tää alkaa menemään jotenki jo holhousyhteiskunnaks tms. Oiskohan ollu Ruotsin laivalla joskus kauan kauan sitte,ku huomasin sellasen mustan röökiaskin johon oli muistaakseni kullanvärisin kirjaimin kirjotettu J&P,en oo varma. Sitä oli sit pakko ostaa kartsa,ku boksi oli niin siisti olevinaan,mut siihen se sit jäi.
    Tosta Aino-sidukkatölkistä tulee mieleen ihan mutsi. Se piti aina noita tohveleita. Makeen näkösiä noi muutkin tölkit ja putelit on. Saa nähdä,mitä tulee maisteltua....
    Lepposia vapaita ja lukunautintoja

    T. Salmari :) :)

    VastaaPoista
  21. trooppiset hedelmät siideri on tosi hyvää, kannattaa maistaa! :) ei oo liian makeeta eikä liian tylsän makuista.. jännä sekoitus erilaisia makuja!

    VastaaPoista
  22. Toi Aino on jotain niiiin hyvää! ♥

    VastaaPoista
  23. Oot Niko todella asiallinen ja fiksun oloinen kaveri! Luettuani blogin keskityin enemmän siihen miten sulavasti osasit vastata tuon yhen Anonyymin heittoon joka taisi vähän ryhtyä puhumaan umpimähkää :) myönnän, ettei kovin usein tule vastaan näin hyvätapaisia tyyppejä. Täälläpäin jopa moni aikuinen on todella asiaton ja kielelliseltä ilmaisultaan ja henkiseltä kypsyydeltään aika surullinen tapaus. Ja blogistakin löyty toki mielenkiintoista asiaa. Hyviä mietteitä ja pohdintoja. Tuota Leguanaa oon miettiny maistavani. Oli nii hullun näköstä ku ekan kerran Kajaanin Siwassa katon et "mitäs ihmettä se tuo on?" ei tässä muuta ku että samaa rataa vain! :)

    VastaaPoista
  24. Tuli mieleeni, kun tuolla joku mainitsi itseruskettavat. Olisiko Niko sinulla jotain merkkiä, jota voisit suositella? Katsoin aiemman postauksen, jossa kehuit Yves Rocherin tuotetta, onko siinä voimakas haju? Tykkään käyttää myös ruskettavia, etenkin näin keväällä ja kesällä, mutta ongelmana on että monet tuotteet tuoksuvat melko voimakkaasti.

    -emilia

    VastaaPoista
  25. <3 Niko,tosiaan ,aivan kuten rakkaani Salmarikin totesi,niin noista ainoista tulee tosiaan mieleen oma äiti,lapselleni rakas mummo :)
    Hän on jo vuosia käyttänyt niitä ja varma Joululahja iskältä.
    Mä kun en voi juoda tippakaan alkoholia,niin mun ehdoton suodikki on smurffi-limu ja tietty alkoholiton siidesri,samaa saa myös kaljana ,mutta on pahan makuista.Onneksi on ruvettu tekemään alkoholintontakin versioita,niin mekin jotka emme voi juoda alkoholia,saame nauttia mausta. :)
    Samoin toi tupakka asia on ihan sieltä ja syvältä,varsinkin kun en voi millään muistaa eri kaupoissa,millä numerrolla saan ostettua sitä tupakkaa jota poltan.
    Rauhallista ja rentouttavaa lepoa ,teille kaikille ja koirille myös !!!!

    SALMARIN WAIMO PÄIVI. :O)

    VastaaPoista
  26. mä oon ainakin sortunu ostaa röökiä just sen lopettamisen jälkeen kun oon nähy jotain erikois/uutuusröökejä joten parempi vaan että on piilossa!

    VastaaPoista

http://nikojuhanisaarinen.blogspot.com